ၾကက္ကခ်င္ခ်က္


HAPPY NEW YEAR & MERRY CHRISTMAS! ပါ။
NewYear ေရာက္ဖို့နီးလာ ၿပီဆိုေတာ့ မႏၱေလးရဲ့NewYear ညေတြမွာ ကခ်င္ အမ်ိုဳးသမီး တစ္ေယာက္ ခ်က္ ေကၽြး ခဲ့ဖူး တဲ့ ၾကက္ကခ်င္ခ်က္ကို မွ်ေဝလိုက္ ပါတယ္။
December (31) ဆိုရင္မႏၱေလးမွာ ေတာ္ေတာ္ေလး ခ်မ္းေနပါၿပီ။ အဲဒီလိုညမ်ိဳးမွာ မီးပံုၾကီးလုပ္ၿပီး ၾကက္ကခ်င္ခ်က္ ႏွင့္အကင္မ်ိဳးစံု လုပ္စားၾကပါတယ္။ အရမ္းခ်မ္းေန တဲ့အခ်ိန္မွာ ငရုတ္သီးရွိန္းရိွန္းေလးနဲ ့ခ်က္ထားတဲ့ ၾကက္ကခ်င္ခ်က္အရည္ေသာက္ ေလးဟာေတာ္ေတာ္ေလး ေသာက္လို ့ေကာင္းပါတယ္။
ခ်က္လို ့လည္းအရမ္းလြယ္ကူပါတယ္။
ၾကက္သားကို အတံုးေလးေတြ ညီညီတံုးၿပီး ဆား၊ဆႏြင္းအနည္းငယ္၊ငံၿပာရည္အနည္းငယ္တို ့
နဲ ့နယ္ထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္ေထာင္းထားပါ။ ဗမာနံနံပင္ေလးေတြကို အေနေတာ္ၿဖတ္ထားပါ။
ပထမဦးစြာ ၾကက္သြန္နီ ကိုဆႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးဆီသတ္ပါတယ္။ ဆီအရမ္းမမ်ားမွ ေကာင္းပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီႏြမ္းရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ ့ဂ်င္းေရာေထာင္းထားတာထည့္ပါမယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းထားတာထည္ ့ပါမယ္။ အေရာင္တင္မႈန္ ့ မထည့္ပါဘူးရွင္။ဆားအနည္းငယ္၊
ငါးပိပါေလကာ၊ငံၿပာရည္အနည္းငယ္၊ဟင္းခတ္ၾကက္သားမႈန္ ့အနည္းငယ္ ထည့္ပါမယ္။
အဆင္သင့္နယ္ထားတဲ ့ ၾကက္သားထည့္ၿပီး သူ ့ေရနဲ ့သူက်က္ေအာင္ တည္ထားေပးပါ။
တစ္ေရက်က္ၿပီဆိုမွ ေရေႏြးထပ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သားႏူးေအာင္ တည္ထားပါတယ္။
အရည္ေသာက္စားမွာဆိုေတာ့ ေရေႏြး မ်ားမ်ားထည့္တည္၊ ၾကက္သားလည္းႏူးၿပီဆိုရင္
ဟင္းရည္ပြက္ပြက္ထဲကို နံနံပင္မ်ားမ်ားနဲ ့ငရုတ္ေကာင္းခပ္ၿပီး သံုးေဆာင္လို ့ရပါၿပီရွင္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Thyda said...

Thanks a lot for your recipe. I cook it today.

ThuHninSee said...

ဒီေန႔ခ်က္စားတယ္။ အမ်ိဳးသားက မိႈနည္းနည္းေလးပါ ထည္႔ေပးပါဆိုလို႔ ထည္႔လိုက္တာ စားလုိ႔ေတာ႔ေကာင္းပါရဲ႔ ကခ်င္ခ်က္မဟုတ္ေတာ႔ဘူးျဖစ္သြားတယ္။

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online