ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္


အိမ္မွာ အခုတေလာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေပါေနတာမို ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ ခ်က္စားမလို ့ စိတ္ကူးၾကည့္ ့လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိတ္ေန ၿပီး ဆီမ်ားမ်ားေလးနဲ ့ခ်က္ထားရင္
ဘူးနဲ ့ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားလို ့လည္း အဆင္ေၿပတယ္ေလ။
ဒါေၾကာင္ ့မို ့ အရင္ဆံုး ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ဆားေလးသင့္ရံုထည့္ၿပီး ေရခမ္းၿပဳတ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ၿပဳတ္ထည့္တာကေတာ့ အႏွစ္လုပ္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ကိုေခ်ေနစရာ မလိုတဲ့အၿပင္ အရသာလည္းပိုေကာင္းတယ္လို ့ ကၽြန္မထင္ပါတယ္။ ဟင္းခ်က္တာက
ကိုယ္ ့အၾကိဳက္နဲ ့ကိုယ္ ခ်က္တာဆိုေတာ ့ အဓိက က ေတာ့စားလို ့ေကာင္းရင္ ၿပီးတာပါပဲ။
ၾကက္သြန္နီကို ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြလွီးထား (သို ့) ေထာင္းထားပါ။
ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေရာေထာင္းထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ ကိုဆႏြင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္နဲ ့ဆီသတ္ပါတယ္။ ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေရာေထာင္းထား တာပါထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ေပ်ာ့ေနေအာင္ၿပဳတ္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အခြံခြာၿပီး ေနာက္ ေရာထည့္လိုက္ပါတယ္။ ဆား၊ငါးပိ၊အေရာင္တင္၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့တို ့ထည့္ပါတယ္။
ဟင္းအိုးခ်ခါနီးမွ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြ အုပ္လိုက္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ လြယ္ကူအဆင္ေၿပစြာ
နဲ ့ဟင္းအႏွစ္တစ္ပြဲဲ ရရိွပါၿပီရွင္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online