ငါးဖယ္ေၾကာ္သုတ္(Fish Cake Salad)




fish cake ကို သုတ္မလို ့ၿပင္ဆင္ထားပံုပါ။ ငါးဖယ္ေၾကာ္သုတ္္အလြမ္းေၿပေလးပါ။
ဒီ ေန ့ညစာအတြက္ကေတာ ့Fish Cake ကို အသုတ္ လုပ္စားမယ္လို ့စဥ္းစားလိုက္ပါတယ္..
ဘာလို ့လဲဆိုေတာ ့ fridge ထဲမွာ ဒါပဲ က်န္ေတာ ့တာကိုး ။ :)

ပထမဦးစြာ fish cake ေတြကို ဆီပူပူ ထဲမွာ ခဏေၾကာ္ ပါတယ္။ ဆီထဲမွာ ၾကာၾကာထားလွ်င္
အေရာင္ အရမ္းရဲၿပီး မလွေတာ ့လို ့ပါ။
ေၾကာ္ၿပီးသား fish cake ေတြကို tissue နဲ ့ ဆီစစ္ထားလိုက္ပါ။
အသုတ္သုတ္ မယ္ဆိုေတာ့ ထံုးစံအတိုင္း ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ပါးပါးလွီးထားပါ။
ေၾကာ္ၿပီးသား fish cake ေတြကို လည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး မာတာေလး ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာသီး(သို႕)မန္က်ီးအရည္ ၊ေဂၚဖီထုတ္ တို ့လည္းရိွ ရမယ္ေနာ္။
မံုလာဥနီ ၾကိ ုက္ ရင္လည္း ထည့္သုတ္ပါ။
အသုတ္ကို ဆီခ်က္နဲ ့သုတ္တာပဲ ကၽြန္မ က ၾကိ ုက္ပါ တယ္။ တစ္ခ်ိဳ ့ကလည္း ဆီစိမ္းနဲ ့
သုတ္ပါတယ္။ ဒီက fish cake ေတြက ခ်ိဳလြန္းလို ့ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ၿဖစ္ေအာင္ သုတ္စားတာက ပိုအဆင္ေၿပမယ္ ထင္ပါတယ္။
အကုန္လံုးစံုၿပီဆုိရင္ သုတ္လို ့ရပါၿပီ ။ အရသာ အေပါ ့အငန္ မိမိႏွစ္သက္သလို ၿပင္ဆင္ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီရွင္။ `
ဓါတ္ပံုမွာ သံပုရာသီး မထည္ ့လိုက္ရဘူး။ :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online