ၾကက္ကင္
ၾကက္ကင္လုပ္ရတာအရမ္းကိုလြယ္ကူအဆင္ေၿပလွပါတယ္။
ၾကက္သားကစကၤာပူမွာေစ်းအသက္သာဆံုးအသားဆိုေတာ့ဘာပဲေၿပာေၿပာ
အေပ်ာ္တမ္းလုပ္စားတာ ပိုက္ဆံမကုန္လွပါဘူး။
ၾကက္သားကင္ရင္ သုတ္ရမဲ့အမႈန္ ့ေလးေတြကလည္း အလြယ္တကူ
ဝယ္လို ့ရပါတယ္။
ၾကက္သားတစ္ေကာင္လံုးကို ေရေဆးၿပီး
ဆား၊ငံၿပာရည္အနည္းငယ္နဲ ့နယ္လိုက္ပါတယ္။
Barbecue အမႈန္ ့နဲ ့တစ္ေကာင္လံုးကို သုတ္ေပးပါတယ္။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေရာေထာင္းထားတာကို ၾကက္သား ဗိုက္ထဲကို သြတ္ပါတယ္။
ၿပီးရင္ microwave မွာ (၁၅)မီးနစ္ခန္ ့ low level ထားၿပီး ထည့္လိုက္ပါတယ္။
ၿပန္ထုတ္လိုက္တဲ့အခ်ိန္မွာ ၾကက္တစ္ေကာင္လံုးအသားႏူးၿပီဆိုရင္
gasဖိုေပၚမွာအနံ ့ေလးေမႊးေအာင္ ခဏကင္ပါတယ္။
ဒါဆိုရင္ ၾကက္ကင္ေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ။
ၾကက္ကင္ရာမွာ ဒီထက္ေကာင္းမြန္တဲ့နည္းေလးမ်ားရွိရင္လည္း ေၿပာၿပေပးပါဦးေနာ္….
ပုစြန္ကင္
သံပုရာသီးေလးညွစ္ၿပီး စားမွာေပါ့ေနာ္။
ငါးကင္
ၿမန္မာႏုိင္ငံမွာဆိုရင္ကင္ဖို ့လုိ ့ေၿပာၿပီးဝယ္ရင္ ငါးကို
ေသခ်ာ ကိုင္ၿပီးမႊန္းေပးလိုက္ပါတယ္။
ငါးကင္တဲ့ေနရာမွာငါးဗိုက္ထဲကိုေသခ်ာမေဆးရင္
ခါးတတ္ပါတယ္။
ငါးဗိုက္ထဲကို ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္းရွမ္းနံနံ၊ပင္စိမ္း၊ဖက္ဖယ္ရြက္
ေရာေထာင္းထားတာကိုထည့္ပါတယ္။
ငါးကင္ရင္သုတ္တဲ့အမႈန္ေလးေတြရွိတယ္ေလ။
ၿမန္မာႏုိင္ငံမွာဘာေခၚလဲမသိဘူး၊
တရုတ္သံနဲ့ေခၚတာ(သိရင္ေၿပာေပးပါ)။
ကၽြန္မကေတာ ့တရုတ္တန္းမွာ အကင္သုတ္တဲအမႈန္ ့ဆိုေၿပာၿပီးဝယ္လိုက္တာပါဘဲ။
မီးဖိုေပၚမွာ ဆီနည္းနည္းကိုက်က္ေအာင္တည္ၿပီးအဲဒီအမႈန့္ကိုထည့္ပါတယ္။
အဲဒါေလးကို ငါးေပၚမွာသုတ္ၿပီး ကင္ပါတယ္။
ဟိုဘက္ဒီဘက္အက်က္ညီေအာင္လွန္ၿပီးကင္ေပးရပါမယ္။
တကယ့္ဆိုင္ၾကီးေတြကအကင္ေလာက္စားလို့မေကာင္းေပမဲ့
ေတာ္ေတာ္တန္တန္အကင္ဆိုင္ထက္ေတာ့စားလို့ေကာင္းပါတယ္။
ေစ်းသက္သက္သာသာနဲ ့ေပါေပါစားလို ့ရတယ္ေလ။