အသုတ္ စံု


ေန ့လည္ခင္းေတြမွာဆို သူငယ္ခ်င္းမ်ားနဲ ့ အပ်င္းေၿပ အသုတ္စံု လုပ္စားရတာ

ေပ်ာ္စရာ တစ္မ်ိဳးေကာင္းလွပါတယ္။ အသုတ္ဆိုတာကလည္း အမ်ားနဲ ့စားမွ

စားလို ့ပိုေကာင္းတာမလား။ေစ်းသြား တုန္းက သေဘၤာသီး(၁)လံုးဝယ္ထားတာရွိတယ္။

သေဘၤာသီးကို ထိပ္တိ၊ ထက္ၿခမ္းၿခမ္း ၿပီး အထဲကအေစ ့ေတြထုတ္ၿပစ္ပါတယ္။

ၿပီးရင္ အခြံႏႊာၿပီး ၿခစ္နဲ ့ၿခစ္ပါ။ သေဘၤာသီးဖတ္ေလးေတြကို ေရစိမ္ထားေပးပါ။

ဒီေန ့သုတ္တဲ ့အသုတ္္ကေတာ ့မုန္ ့ဟင္းခါးဖတ္၊ ၾကာဇံ၊

ေခါက္ဆြဲဖတ္တို ့အလြယ္တကူမရွိလို ့မပါ ပါဘူးရွင္။

တို ့ဖူးကို ေတာ ့ပဲမႈန္ ့အစိမ္းကို က်ိဳပါတယ္။

ပဲမႈန္ ့အစိမ္းကို ေရေအးႏွင္ ့ေရာၿပီးေသခ်ာေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္ေပးပါ။

ေရမ်ားမွာကို မစိုးရိမ္ပါနဲ ့။

ပဲမႈန္ ့အလံုးေလးေတြက်န္ေနရင္ တို ့ဖူးက်ိဳရတာ အဆင္မေၿပပါဘူး။

ပဲမႈန္ ့အလံုးေလးေတြ မက်န္ေအာင္ လက္နဲ ့ေသခ်ာေၿခေပးပါ။

နႏြင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။ၿပီးရင္ မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ဇြန္းနဲ ့

ဆက္တိုက္ေမႊေပးၿပီး က်ိဳပါ။ တို ့ဖူးအရမ္းၿပစ္လာၿပီဆို ပန္းကန္

သန္ ့သန္ ့တစ္လံုးထဲမွာ ထည့္ၿပီး အေအးခံထားပါ။

ဆီခ်က္ ခ်က္ေပးပါ။

ကၽြန္မက ေတာ့ ဆီခ်က္ထဲကို ၾကက္သြန္နီေရာၾကက္သြန္ၿဖဴ ေရာ ေရာခ်က္လိုက္ပါတယ္။

အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ ့မက်ီးသီးမွည့္ကို ေရေဆးၿပီး ေရေႏြးေလးစိမ္ထားေပးပါ။

ပဲေတာင့္ရွည္(long bean) နဲ ့ ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေႏြးေဖ်ာေပးထားပါ။

ၿပီးရင္ ပါးပါးလွီးထားေပးပါ။

အာလူးၿပဳတ္ထားေပးၿပီး ပါးပါးလွီးထားေပးပါ။

အားလံုးအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္ ထည့္နယ္မဲ့ဇလံုထဲကို သေဘၤာသီးဖတ္ေလးေတြကို

ေရစင္ေအာင္ညွစ္ၿပီးထည့္ပါ။ တို ့ဖူးေလးေတြ ပါးပါးလွီးထည့္ပါ။ ပါးပါးလွီးထားေပးေသာ

ပဲေတာင့္ရွည္(long bean) နဲ ့ ပဲပင္ေပါက္၊ အာလူးၿပဳတ္တို ့ထည့္ပါ။

ပဲမႈန္ ့၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့၊ၾကက္သားမႈန္ ့၊

မက်ီးသီးမွည့္ရည္၊ ငရုတ္သီးမႈန္ ့၊ငံၿပာရည္၊ဆီခ်က္တို ့ထည့္ၿပီး နယ္ေပးပါ။


ဒါဆိုရင္ အရသာ ခ်ဥ္ငံစပ္နဲ ့အသုတ္စုံရပါၿပီေနာ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

အေမ့လက္ရာေလးေတြ(၂)





ငါးႏွင့္ေတာင္ေအာ္ရြက္

အေမ့လက္ရာေတြထဲမွာ ငါးႏွင့္ေတာင္ေအာ္ရြက္ကို အရည္စပ္စပ္ေလး
နဲ ့ေရာခ်က္တာကလည္း ေတာ္ေတာ္ေလး စားေကာင္းပါတယ္။
ေတာင္ေအာ္ရြက္ကို ဆူးပန္းရြက္နဲ ့မွားၿပီးေခၚၾကလို ့ဓါတ္ပံုတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
အေမက ေတာင္ေအာ္ရြက္ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္တယ္။ ငါးနဲ ့ေရာခ်က္တယ္။ တို ့စားတယ္။ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းလည္းခ်က္စားတယ္။ ငါးနဲ ့ခ်က္စားရင္ ေမႊးေမႊးေလးနဲ ့
ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။
ဘာငါးနဲ ့စားစားေကာင္းပါတယ္။
အိမ္မွာေတာ့ ငါးၿမင္းနဲ ့ခ်က္စားပါတယ္။
ငါးကို ေရေသခ်ာေဆးၿပီး ဆား၊နႏြင္းမႈန္ ့၊ငံၿပာရည္ အနည္းငယ္
တို ့နဲ ့နယ္ထားေပးပါ။
ေတာင္ေအာ္ရြက္ ကို ေရေဆးထားေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီႏြမ္းရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ
ႏွင့္ ဂ်င္းေရာေထာင္းထားတာထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာ ထည့္ပါ။ဆား၊အေရာင္တင္၊ငါးပိအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အႏွစ္လုပ္ပါ။
ေနာက္ၿပီး ငါးကိုထည့္ပါတယ္။သူ ့ေရေလးနဲ ့သူ ငါးေလးကို တစ္ေရက်က္ေစၿပီးမွ
ေရထပ္ထည္ ့ေပးပါ။အရည္စပ္စပ္ေလးနဲ ့လိုခ်င္တဲ ့အေနအထားေရာက္ၿပီဆိုမွ ေတာင္ေအာ္ရြက္အုပ္လိုက္ပါတယ္။
နံနံပင္ပါ ေရာထည့္လည္းရပါတယ္။ ေတာင္ေအာ္ရြက္ႏြမ္းသြားရင္ စားလို ့ရပါၿပီရွင္။

BONUS..


ဒါကေတာ့ မန္းေလးတုန္းက မမဝယ္ေကၽြးတဲ့ korea ထမင္းလိပ္နဲ ့ပဲေခါက္ဆြဲပါ။ မန္းေလးမွာ Korean Restaurant အသစ္ရွိတယ္တဲ့။ ပဲေခါက္ဆြဲ ေကာင္းတယ္လို ့ေၿပာၾကတယ္။ ကၽြန္မေတာ့သိပ္မၾကိဳက္လွပါဘူး။ သူတို ့ကေတာ့ၾကိဳက္တယ္တဲ့။ ထမင္းလိပ္ေတာ့ေကာင္းတယ္။ အမွတ္တရ ေလးေပါ့ေနာ္။ ကင္ခ်ီေတာ့ ဓါတ္ပံုမရိုက္လိုက္္မိဘူး။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

အေမ့လက္ရာေလးေတြ (၁)



မိဘရင္ခြင္ထဲကေန ထြက္ၿပီး အေဝးမွာလာေနၾကရတဲ့သူတိုင္း အိမ္လြမ္းတဲ့ဒဏ္ကို
ၿပင္းၿပင္းထန္ထန္ ခံစားၾကရပါတယ္။ စိတ္ဆင္းရဲ ပင္ပန္းမႈေတြ၊ေလာကဒဏ္ေတြကို
ေတြ ့ၾကံဳရတိုင္းမွာ အလြမ္းဆံုးဟာ အေမပါဘဲ။
အခုတေလာ အိမ္အရမ္းလြမ္းမိတယ္။ အေမကို လြမ္းတယ္။
ေနမေကာင္းရင္ အေမကို ပိုလြမ္းမိတယ္။
ၿမန္မာႏုိင္ငံၿပန္တိုင္း ခ်က္ေကၽြးတဲ့ အေမ့လက္ရာေလးေတြ၊
ေမတၱာတရားလႊမ္းၿခံဳထားတဲ့အေမ့အိမ္ကဟင္းကို လြမ္းမိပါတယ္။
လူတိုင္းအတြက္ အေမ့လက္ရာဆိုတာ အေကာင္းဆံုးေနမွာပါဘဲေနာ္။
ဘာလို ့လဲဆိုေတာ့အေမ့ဟင္းမွာ ေမတၱာပါတာကိုး။
အေမကို လြမ္းတဲ့အထိမ္းအမွတ္နဲ ့
ေမတၱာဓါတ္ပါတဲ့ အေမ့လက္ရာေလးေတြကို ေဝငွလိုက္ပါတယ္။
ဒါကေတာ့ မိုးကုတ္မွ်စ္ေၾကာ္ပါ။ ေစ်းထဲမွာ ႏွီးေလးေတြနဲ ့တြဲၿပီးေရာင္းပါတယ္။
တစ္တြဲကို (၃၀၀)(၄၀၀)ေလာက္ေပးရပါတယ္။ အတိအက် မသိေတာ့ပါ။
မႏ ၱေလးရတနာပံုေစ်းနားက ညေစ်းတန္းမွာ အရမ္းေပါပါတယ္။ ပိန္ပိန္ရွည္ရွည္ေလးေတြပါ။ ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ မိုးကုတ္မွ်စ္လို ့ေခၚၾကပါတယ္။
အဲဒါကို ေရေဆး ၿပီး အတံုးေလးေတြလွီးပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီ၊ၿဖဴ ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ႏြမ္းရင္ ငါးပိထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။
ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့၊ငရုတ္ၾကမ္းမႈန္ ့၊ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါတယ္။
ၿပီးရင္ တံုးထားတဲ့မွ်စ္ကိုထည့္ၿပီး ခ်က္ပါ။
မွ်စ္ႏူးရံု ေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။
ဆီေလးၿပန္လာရင္ စားလို ့ရပါၿပီေနာ္။
အသားဟင္းမပါဘဲေတာင္ ထမင္းၿမိန္ေစတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။
ခုေလာေလာဆယ္ တမ္းတေနတဲ့ ဟင္းလည္းၿဖစ္ပါတယ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ဝက္သားတုတ္ထိုး







ဝက္သားတုတ္ထိုးစားခ်င္တဲ့ အာသီသ ရွိေနတာၾကာၿပီ။
ခုတစ္ေလာ အစားအေသာက္အေၾကာင္းပဲ စဥ္းစားေနမိတယ္။
အခ်ိန္တိုင္း ဒီအေၾကာင္းပဲ စဥ္းစားေနမိတာ ကိုယ့္ကိုကိုယ္ေတာင္ ရွက္လာၿပီ။
ဒါနဲ ့ေက်ာင္းအားတဲ့တစ္ရက္ေတာ့ ဝက္သားတုတ္ထိုးလုပ္စားမယ္လို ့ေတးထားတယ္။
ဝက္သားတုတ္ထိုးက မႏၱေလးမွာ စားရတာနဲ ့ရန္ကုန္မွာ စားရတာ မတူလွဘူး။
မႏၱေလးက အဓိက အသားကို ၿပဳတ္ထားတာဆိုေတာ့ အသားက ေပ်ာ့တယ္။
တုတ္နဲ ့ထိုးထားတာတင္ မဟုတ္ပဲ ပြဲနဲ ့လဲစားလို ့ရတယ္။
ပြဲနဲ ့ၾကေတာ့ အသားၿပဳတ္တဲ့အရည္ေရာၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီး ကို ပါးပါးလွီးထည့္၊
ငရုတ္သီးေဆာ့ရယ္ သံပုရာသီးညွစ္ၿပီး စားၾကတယ္။
တုတ္နဲ ့ထိုးထားတာၾကေတာ့ မႏၱေလးမွာ အကင္လို ့ေခၚတယ္။
အကင္နဲ ့ပြဲႏွင့္ေပါ့။
ၿပီးေတာ့ အသား၊အူနဲ ့အဆုတ္ကို မီးေအးေအးေလးနဲ ့ၾကြတ္ေနေအာင္
ေၾကာ္ထားတဲ ့အၾကြတ္ေၾကာ္ဆိုတာ ရွိေသးတယ္။
အဲဒါနဲ ့ၾကေတာ့ ဝက္ၿပဳတ္ေရကို သံပုရာသီးညွစ္ၿပီးေသာက္ေပါ့။
ရန္ကုန္မွာ တုတ္ထိုးစားေတာ့ ပြဲႏွင့္မွ မစားရတာ။ငယ္ငယ္တုန္းက ရန္ကုန္မွာ
တုတ္ထိုးစစားဖူးတာ လွည္းတန္းေစ်းနားမွာ ။ကေလးတုန္းက တုတ္ေလးနဲ ့ထိုးၿပီးစားရတာ အရမ္းသေဘာက်တာပဲ။ ရန္ကုန္မွာက် အသားကို နည္းနည္းၿပန္ေၾကာ္တယ္နဲ ့တူတယ္။
မာတဲ့အရသာရွိတယ္။ မႏၱေလးမွာလည္း အသားကို ၿပန္ေၾကာ္တဲ့ဆိုင္ေတြရွိတယ္။
အသားညီွနံ ့အရမ္းၿပင္းတဲ့ေဒသရင္ေတာ့ ၿပန္ေၾကာ္မွေကာင္းမယ္ထင္တယ္။
ဘာပဲေၿပာေၿပာကၽြန္မကေတာ့ ၿပဳတ္တဲ့အရသာကိုၾကိဳက္ပါတယ္။
မိမိႏွစ္သက္ရာ ဝက္သားကလီစာမ်ားကို ေရြးဝယ္ထားပါ။
ကၽြန္မကေတာ့ ဝက္အသည္း၊ႏွလံုး၊လွ်ာ တစ္ဘူးစီဝယ္လိုက္ပါတယ္။
ေရေသခ်ာေဆးၿပီး ခ်င္းေထာင္းေရနဲ ့နယ္ေပးပါတယ္။
ေနာက္ ဆား၊သၾကားအနည္းငယ္၊ပဲငံၿပာရည္အေနာက္၊ငံၿပာရည္၊တရုတ္မဆလာ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္း
တို ့ၿဖင့္နယ္ေပးပါတယ္။ ထို ့ေနာက္ အသားမ်ားကို ၿပဳတ္ေပးပါ။
ေပါင္းအိုးနဲ ့ေပါင္းေပးရင္ အရသာပိုေကာင္းပါတယ္။
အသားၿပဳတ္အိုးထဲကို ဂ်င္းအေခ်ာင္းေလးေတြလွီးၿပီး ထည့္ေပးပါတယ္။
နာနတ္ပြင့္အလြယ္တကူရမယ္ဆိုရင္ ထည့္ၿပဳတ္ေပးပါ။
ကၽြန္မကေတာ့ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးထည့္ၿပဳတ္ပါတယ္။
အသားႏူးၿပီဆိုရင္ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ၿပင္ဆင္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ့ ငရုတ္ေဆာ့ကို
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ငရုတ္သီးစိမ္းလွီးထည့္ သံပုရာရည္ညွစ္ၿပီး ၿပင္ဆင္ပါ။
အရည္ေလးနဲ ့စားမယ္ဆို မိမိႏွစ္သက္ရာအပိုင္းကို ပါးပါးလွီး၊
အရည္ဆမ္း၊အခ်ဥ္ထည္ ့ၿပီး စားသံုးပါ။
ထမင္းနဲ ့စားမွာမလို ့ဆိုရင္ေတာ ့ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ပါးပါးလွီးပါ။ ပဲပင္ေပါက္ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး သခြားသီးနဲ ့မုန္လာဥနီကိုအေခ်ာင္းေလးေတြ လွီးေပးပါ။
အသားနဲ ့ေရာၿပီး ဆီခ်က္၊ငံၿပာရည္တို ့နဲ ့သုတ္စားပါ။
အသားကို ေၾကာ္ၿပီးမွစားခ်င္သူမ်ားအတြက္ အသားကို ဆီၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။
ၿပီးမွ ၿပန္ၿပီးေပါင္းေပးပါ။
ဒါဆိုရင္ အလြမ္းေၿပ ဝက္သားတုတ္ထိုးရပါၿပီေနာ္။
ၿပဳလုပ္ပံု ကေတာ့ အမ်ိဴးမိ်ဳးကြဲၿပားႏိုင္ပါတယ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

valentine ညစာ




valentine ညစာေလးပါ။ ထမင္း(၂)ပြဲ ၊ ဟင္း(၂) ပြဲ ႏွင့္ အေအး(၂)ဘူး။
ဟင္းပဲ ဓါတ္ပံုရိုက္ ခ်ိန္ရလိုက္ရတယ္။
ေခ်ာကလက္ကလည္း စားလက္စၾကီး။ :)
ခ်စ္သူတိုင္း ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ဝက္သားႏွပ္ + မရမ္းသီးေထာင္း



ဝက္သားႏွပ္
ဝက္သားႏွပ္ခ်က္ရန္အတြက္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကေတာ့
ဝက္သားေပါင္သား၊ ၾကက္သြန္နီ အလံုးခပ္ေသးေသး (အလံုးလိုက္ထည့္ရန္အတြက္ၿဖစ္ပါတယ္)
ႏွင့္ ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ၊
ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္ဂ်င္းေထာင္း၊ ဆား၊ငံၿပာရည္၊
ပဲငံၿပာရည္အေနာက္၊အေရာင္တင္၊ဆီ တို ့ၿဖစ္ပါတယ္။
ဝက္သားကို ေရေဆးၿပီး အိုးတစ္လံုးထဲတြင္ထည့္၍
ဆား၊ငံၿပာရည္၊ ပဲငံၿပာရည္
အေနာက္တို ့ႏွင့္ေရာနယ္ေပးပါ။
ဆက္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္ဂ်င္းေထာင္း
တို ့ႏွင့္ဆက္နယ္ေပးပါ။
ထို ့ေနာက္ ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ၊အေရာင္တင္၊
ဆီတို ့ထည့္ၿပီး မီးေအးေအးႏွင့္ႏွပ္ပါ။
ေရနည္းနည္းခ်င္းထည့္၍ ဝက္သားႏူးအိသည္ အထိ
မီးေအးေအးႏွင့္ႏွပ္ပါ။
ဝက္သား အသားႏူး၍ ဆီၿပန္ခါနီးလွ်င္ ၾကက္သြန္နီဥ
အလံုးလိုက္ေလးမ်ားထည့္လိုက္ပါ။
ၾကက္သြန္နီဥမ်ားႏူးနပ္၍ ဝက္သားအိလွ်င္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီရွင္။
ဓါတ္ပံုထဲက ၾကက္သြန္နီက အဆင္သင့္ဝယ္ၿပီးသား အေသးမရွိတာေၾကာင့္
ဝက္သားနဲ ့အၿပိဳင္ ၾကီးေနပါတယ္။

မရမ္းသီးေထာင္း
မရမ္းသီးကို ထိပ္တိ၊အေစ့ထုတ္၊ ပါးပါးလွီးၿပီးေထာင္းပါတယ္။ မရမ္းသီးဖတ္ေလးေတြ ညက္ခါနီးရင္ ငရုတ္သီး၊ငါးပိကင္၊ ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့တို ့နဲ ့ေရာေထာင္းပါတယ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

မရမ္းသီးသုတ္


မရမ္းသီးကို ထိပ္တိၿပီး ထက္ၿခမ္းခြဲၿပီး အေစ့ထုတ္၍ ပါးပါးလွီးထားေပးပါ။
ငါးပိအနည္းငယ္ကင္ေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္း၊ေဂၚဖီထုတ္ ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင္ ့ဆီခ်က္ခ်က္ေပးပါ။
ေၿမပဲဆံေထာင္းထားေပးပါ။
ထို ့ေနာက္ ပန္းကန္တစ္လံုးထဲတြင္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္း၊ေဂၚဖီထုတ္ ၊
မရမ္းသီး၊ေၿမပဲဆံမႈန္ ့၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့၊ကင္ထားေသာငါးပိ တို ့ထည့္၍ဆီခ်က္ဆမ္းၿပီး သုတ္ပါ။
အေပါ့အငန္ၿပင္ဆင္ရန္အတြက္ ၾကက္သားမႈန္ ့ ႏွင့္ငံၿပာရည္အနည္းငယ္ ထည့္ေပးပါ။
အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီးမႈန္ ့ထပ္ထည့္ေပးပါ။
ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးနဲ ့ မရမ္းသီးသုတ္ ရပါၿပီရွင္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ၾကက္သားႏွပ္+မရမ္းသီးငါးပိခ်က္+ဘူးသီးဟင္းခါး


ၾကက္သားႏွပ္
ပထမဦးစြာ ၾကက္သားႏွပ္ရန္အတြက္ ၾကက္သားကို အတံုးၾကီးၾကီးရေအာင္ တံုးေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီ ကို ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြလွီးေပးပါ။
ၾ ကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း ေထာင္းေပးထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ ခ်က္မည့္အိုးထဲသို ့ၾကက္သားထည့္ၿပီး
ဆား၊ နႏြင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္ ၊ ငံၿပာရည္၊ ပဲငံၿပာရည္အေနာက္၊အေရာင္တင္
တို ့ႏွင့္အရသာဝင္ေအာင္နယ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊
ၾ ကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း ေထာင္းထားတာေရာထည့္နယ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီမ်ားမ်ားထည့္လွ်င္ အႏွစ္ပိုခ်ိဳၿပီး စားလို ့ေကာင္းပါတယ္။
ဆီထည္ ့ၿပီးလံုးခ်က္ခ်က္ပါ။
ၾကက္သားႏူးေစရန္ ေရအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ၿပီး တည္ေပးပါ။
ၾကက္သားႏူးအိေနၿပီး ဆီၿပန္လွ်င္ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီရွင္။

မရမ္းသီးငါးပိခ်က္
မရမ္းသီးက အေမလူၾကံဳနဲ ့ထည့္ေပးလိုက္တာပါ။
အိမ္ေရာက္ေတာ့ အထုတ္ေတြပိၿပီး မရမ္းသီးက
အေတာ္ေပ်ာ့ခ်င္ေနၿပီ
မို ့တခ်ိဳ ့ကိုၿမန္ၿမန္ေထာင္းစားပစ္ရတယ္။
က်န္တာထဲက သုတ္စားဖို ့နည္းနည္းဖယ္ၿပီး မရမ္းသီးငါးပိခ်က္ ခ်က္စားၿဖစ္ပါတယ္။
မရမ္းသီးကို ထိပ္တိၿပီး ထက္ၿခမ္းၿခမ္းကာ အေစ့ထုတ္ပါ။ ပါးပါးလွီးၿပီးေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း ေရာေထာင္းတာထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ ဆား၊ငါးပိ၊အေရာင္တင္၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့၊
ဟင္းခတ္မႈန္ ့ႏွင္ ့အတူ မရမ္းသီးေထာင္းထားတာထည့္ပါ။
ေရအနည္းငယ္ထည့္တည္ၿပီး ဟင္းအိုးခ်ခါနီးတြင္ ငရုတ္သီး
လွီးထားတာေလးေတြ အုပ္လိုက္ပါ။

ဘူးသီးဟင္းခါး
ငါးပိအနည္းငယ္၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့၊ၾကက္သားမႈန္ ့တို့ကို ေရထည္ ့ၿပီး အိုးတြင္တည္ေပးပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း ဓါးၿပားရုိက္ထည့္ပါ။ ဟင္းအိုးပြက္လွ်င္ အေပါ ့အငန္ၿမည္း၍ ဘူးသီးပါးပါးလွီးတာထည့္၊ငရုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ခတ္ၿပီး ေသာက္သံုးႏုိင္ပါၿပီရွင္

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ခ်စ္သူလက္ရာ ၾကက္သားဆန္ၿပဳတ္


ကၽြန္မ တုတ္ေကြးမိေနတာ (၅) ရက္ရွိ ပါၿပီ။
decolgen ေသာက္ၿပီး ကိုယ့္ဘာသာေဆးကုေနတာ (၂) ရက္ေလာက္ရွိၿပီ။
ေနေကာင္းၿပီဆိုၿပီးေရခ်ိဴးလိုက္တာ ၿပန္ဖ်ားလိုက္တာမွ အသည္းအသန္ပါဘဲလား။
ဒီေန ့မွေဆးခန္းထသြားႏိုင္တာ။ပိုက္ဆံေလးကုန္မွလူကလည္း ထူထူေထာင္ေထာင္ၿဖစ္လာတယ္။
Postေတြေရးခ်င္ေပမဲ့ computer ၾကည့္ရင္ကို ေခါင္းေတြမူးေနတယ္။
ေက်ာင္းေတာင္မသြားႏုိင္ဘူး။ဒီေန ့ေတာ့တစ္ခုခုေတာ့ေရးဦးမွဆိုၿပီး
စဥ္းစားမိလို ့ကၽြန္မေန ့စဥ္ရက္ဆက္စားခဲ့ရတဲ့ ၾကက္သားဆန္ၿပဳတ္ကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။
အဲဒီ ၾကက္သားဆန္ၿပဳတ္က ကၽြန္မခ်စ္သူၿပဳတ္ၿပီး လာပို ့ေပးတာပါ။ :)
လူတစ္ေယာက္စာအတြက္ ဆန္လက္တစ္ဆုပ္စာေလာက္ကို ေရေအးနဲ ့ၿပဳတ္ထားပါတယ္။
ေရေႏြးနဲ ့ၿပဳတ္ရင္ ၿမန္ေပမဲ့ ေရေအးနဲ ့မီးေအးေအးေလးနဲ ့ၿပဳတ္တာက ပိုၿပီး ႏူးႏူးနပ္နပ္ရွိ ပါတယ္။ ဆန္ေလးေတြပြလာရင္ ဆန္လံုးေလးေတြေပ်ာက္ေအာင္ ေခ်ေပးပါ။
ၾကက္သားကို ဆား၊ ဆႏြင္း ၊ငံၿပာရည္နဲ ့နယ္ၿပီး၊ ၾကက္ၿပဳတ္ေရေလးက်န္ေအာင္ ၿပဳတ္ပါတယ္။
ၾကက္သားႏူးရင္ အမႊာေလးေတြဖဲ့ၿပီး ၾကက္ၿပဳတ္ေရနဲ ့အတူ ဆန္ၿပဳတ္အိုးထဲထည့္ေပးပါ။ ဆန္ၿပဳတ္မပ်စ္မက်ဲအေနေတာ္ေလးရၿပီဆို ဆား၊ၾကက္သားမႈန္ ့နဲ ့အေပါ့အငန္ၿပင္ဆင္ၿပီး စားသံုးႏုိင္ပါတယ္ရွင္။
ကၽြန္မကေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္ ့နဲ ့ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးခတ္ၿပီး ဆီခ်က္ေလးပါေလရံု
ဆမ္းစားပါတယ္။
နက္ၿဖန္ခါေတာ့ ထမင္းကလည္းစားခ်င္လွၿပီမို ့ကိုယ့္ဘာသာ ဟင္းခ်က္ၿပီးစားေတာ့မွာပါေနာ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online