ေန ့လည္ခင္းေတြမွာဆို သူငယ္ခ်င္းမ်ားနဲ ့ အပ်င္းေၿပ အသုတ္စံု လုပ္စားရတာ
ေပ်ာ္စရာ တစ္မ်ိဳးေကာင္းလွပါတယ္။ အသုတ္ဆိုတာကလည္း အမ်ားနဲ ့စားမွ
စားလို ့ပိုေကာင္းတာမလား။
သေဘၤာသီးကို ထိပ္တိ၊ ထက္ၿခမ္းၿခမ္း ၿပီး အထဲကအေစ ့ေတြထုတ္ၿပစ္ပါတယ္။
ၿပီးရင္ အခြံႏႊာၿပီး ၿခစ္နဲ ့ၿခစ္ပါ။ သေဘၤာသီးဖတ္ေလးေတြကို ေရစိမ္ထားေပးပါ။
ဒီေန ့သုတ္တဲ ့အသုတ္္ကေတာ ့မုန္ ့ဟင္းခါးဖတ္၊ ၾကာဇံ၊
ေခါက္ဆြဲဖတ္တို ့အလြယ္တကူမရွိလို ့မပါ ပါဘူးရွင္။
တို ့ဖူးကို ေတာ ့ပဲမႈန္ ့အစိမ္းကို က်ိဳပါတယ္။
ပဲမႈန္ ့အစိမ္းကို ေရေအးႏွင္ ့ေရာၿပီးေသခ်ာေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္ေပးပါ။
ေရမ်ားမွာကို မစိုးရိမ္ပါနဲ ့။
ပဲမႈန္ ့အလံုးေလးေတြက်န္ေနရင္ တို ့ဖူးက်ိဳရတာ အဆင္မေၿပပါဘူး။
ပဲမႈန္ ့အလံုးေလးေတြ မက်န္ေအာင္ လက္နဲ ့ေသခ်ာေၿခေပးပါ။
နႏြင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။ၿပီးရင္ မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ဇြန္းနဲ ့
ဆက္တိုက္ေမႊေပးၿပီး က်ိဳပါ။ တို ့ဖူးအရမ္းၿပစ္လာၿပီဆို ပန္းကန္
သန္ ့သန္ ့တစ္လံုးထဲမွာ ထည့္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
ဆီခ်က္ ခ်က္ေပးပါ။
ကၽြန္မက ေတာ့ ဆီခ်က္ထဲကို ၾကက္သြန္နီေရာၾကက္သြန္ၿဖဴ ေရာ ေရာခ်က္လိုက္ပါတယ္။
အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ ့မက်ီးသီးမွည့္ကို ေရေဆးၿပီး ေရေႏြးေလးစိမ္ထားေပးပါ။
ပဲေတာင့္ရွည္(long bean) နဲ ့ ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေႏြးေဖ်ာေပးထားပါ။
ၿပီးရင္ ပါးပါးလွီးထားေပးပါ။
အာလူးၿပဳတ္ထားေပးၿပီး ပါးပါးလွီးထားေပးပါ။
အားလံုးအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္ ထည့္နယ္မဲ့ဇလံုထဲကို သေဘၤာသီးဖတ္ေလးေတြကို
ေရစင္ေအာင္ညွစ္ၿပီးထည့္ပါ။ တို ့ဖူးေလးေတြ ပါးပါးလွီးထည့္ပါ။ ပါးပါးလွီးထားေပးေသာ
ပဲေတာင့္ရွည္(long bean) နဲ ့ ပဲပင္ေပါက္၊ အာလူးၿပဳတ္တို ့ထည့္ပါ။
ပဲမႈန္ ့၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့၊ၾကက္သားမႈန္ ့၊
မက်ီးသီးမွည့္ရည္၊ ငရုတ္သီးမႈန္ ့၊ငံၿပာရည္၊ဆီခ်က္တို ့ထည့္ၿပီး နယ္ေပးပါ။
ဒါဆိုရင္ အရသာ ခ်ဥ္ငံစပ္နဲ ့အသုတ္စုံရပါၿပီေနာ္။