ၾကက္သားႏွပ္+မရမ္းသီးငါးပိခ်က္+ဘူးသီးဟင္းခါး


ၾကက္သားႏွပ္
ပထမဦးစြာ ၾကက္သားႏွပ္ရန္အတြက္ ၾကက္သားကို အတံုးၾကီးၾကီးရေအာင္ တံုးေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီ ကို ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြလွီးေပးပါ။
ၾ ကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း ေထာင္းေပးထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ ခ်က္မည့္အိုးထဲသို ့ၾကက္သားထည့္ၿပီး
ဆား၊ နႏြင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္ ၊ ငံၿပာရည္၊ ပဲငံၿပာရည္အေနာက္၊အေရာင္တင္
တို ့ႏွင့္အရသာဝင္ေအာင္နယ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊
ၾ ကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း ေထာင္းထားတာေရာထည့္နယ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီမ်ားမ်ားထည့္လွ်င္ အႏွစ္ပိုခ်ိဳၿပီး စားလို ့ေကာင္းပါတယ္။
ဆီထည္ ့ၿပီးလံုးခ်က္ခ်က္ပါ။
ၾကက္သားႏူးေစရန္ ေရအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ၿပီး တည္ေပးပါ။
ၾကက္သားႏူးအိေနၿပီး ဆီၿပန္လွ်င္ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီရွင္။

မရမ္းသီးငါးပိခ်က္
မရမ္းသီးက အေမလူၾကံဳနဲ ့ထည့္ေပးလိုက္တာပါ။
အိမ္ေရာက္ေတာ့ အထုတ္ေတြပိၿပီး မရမ္းသီးက
အေတာ္ေပ်ာ့ခ်င္ေနၿပီ
မို ့တခ်ိဳ ့ကိုၿမန္ၿမန္ေထာင္းစားပစ္ရတယ္။
က်န္တာထဲက သုတ္စားဖို ့နည္းနည္းဖယ္ၿပီး မရမ္းသီးငါးပိခ်က္ ခ်က္စားၿဖစ္ပါတယ္။
မရမ္းသီးကို ထိပ္တိၿပီး ထက္ၿခမ္းၿခမ္းကာ အေစ့ထုတ္ပါ။ ပါးပါးလွီးၿပီးေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း ေရာေထာင္းတာထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ ဆား၊ငါးပိ၊အေရာင္တင္၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့၊
ဟင္းခတ္မႈန္ ့ႏွင္ ့အတူ မရမ္းသီးေထာင္းထားတာထည့္ပါ။
ေရအနည္းငယ္ထည့္တည္ၿပီး ဟင္းအိုးခ်ခါနီးတြင္ ငရုတ္သီး
လွီးထားတာေလးေတြ အုပ္လိုက္ပါ။

ဘူးသီးဟင္းခါး
ငါးပိအနည္းငယ္၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့၊ၾကက္သားမႈန္ ့တို့ကို ေရထည္ ့ၿပီး အိုးတြင္တည္ေပးပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း ဓါးၿပားရုိက္ထည့္ပါ။ ဟင္းအိုးပြက္လွ်င္ အေပါ ့အငန္ၿမည္း၍ ဘူးသီးပါးပါးလွီးတာထည့္၊ငရုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ခတ္ၿပီး ေသာက္သံုးႏုိင္ပါၿပီရွင္

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

khin oo may said...

ရွယ္ပါဘဲလားကြယ္။။။

လင္း said...

ဟားဟား တူတူပဲ ။ လင္းလဲ အိမ္ကလူၾကံဳ မရမ္းသီးေတြ ပါလာတာ ေထာင္းလိုက္ သုတ္လုိက္ လုပ္ေနတာ အခု ေတာ့ မရမ္းသီးငါးပိခ်က္ပဲက်န္ေတာ့တယ္။ နည္းရျပီ ခ်က္မယ္ ေက်းဇူး

Anonymous said...

အေတာ္ပါပဲ။
မရမ္းသီးေတြ လက္ေဆာင္ရထားတယ္။
နည္းသိသြားၿပီ။ Thanks! :)

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online