အလွဴေတြရွိမွ စားရပါတယ္။ အလွူေတြရွိမွ ၾကက္ေတြအမ်ားၾကီးဝယ္ရေတာ့ အလွဴၾကီးရက္အတြက္ ၾကက္သားတံုး လွလွေလးေတြ တုံးၿပီး က်န္တဲ ့ အဆီဖူးေလးေတြကို အလွဴၾကီးမတိုင္ခင္ ရက္မွာ
ေၾကာ္ၿပီး ကၽြန္မတို ့ကေလးေတြကို ေကၽြးပါတယ္။တကယ္ေတာ့ ခ်က္တဲ့ၿပဳတ္တဲ့သူေတြ ညဟင္းခ်က္ၾကရင္း
အရက္နဲ ့ၿမည္းၾကတာပါ။အတံုးမလွတဲ့ၾကက္ရိုးေတြကိုေတာ့ ဘူးသီးနဲ ့ေရာခ်က္ၿပီး ကူညီလုပ္ကိုင္ေပးတဲ့သူေတြကို ေကၽြးပါတယ္။ အဲဒါေၾကာင့္ၾကက္ရိုးနဲ ့ဘူးသီးေရာတာကို အလွဴဟင္း၊ သားၿပြန္းဟင္းလို ့တစ္ခ်ိဳ ့က ေၿပာၾကပါတယ္။မႏၱေလးမွာေတာ့ အဆီဖူးကို အကင္ဆိုင္ေတြမွာ စားရတာ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။
ကၽြန္မတို ့အိမ္မွာေတာ့ ရိုးရိုးပဲ ေၾကာ္စားပါတယ္။ တစ္ခ်ိဳ ကအဆီမ်ားလို ့မၾကိဳက္ၾကပါဘူး။
ၾကက္အဆီဖူးကို ေရစင္စင္ေဆး၊ ဆားနည္းနည္း၊နႏြင္းနည္းနည္းနယ္ၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္။ ေရႊဝါေရာင္သမ္းလာရင္ ဆယ္ၿပီး tissue ေလးနဲ ့ဆီဆစ္ထားေပးပါ။ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို အေၿမာင္းေလးေတြလွီးၿပီး ေၾကာ္ထားတာေလးကို ေရာၿပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ဒီအတိုင္းစားလည္းေကာင္း၊ ထမင္းပူပူေလး ဆီဆမ္းၿပီး စားလည္းေကာင္းပါတယ္။ ၿမည္းခ်င္တဲ့သူမ်ားလည္းၿမည္းလို ့ရပါတယ္ေနာ္။