အင္ဥ သုတ္


ဒီအခ်ိန္မွာ ၿမန္မာႏိုင္ငံမွာ အင္ဥေတြေပၚေနတာအေတာ္ၾကာပါၿပီ။
ေစ်းေတာင္ ေတာ္ေတာ္ခ်ိဳေနပါၿပီ။ ဒီတစ္ေခါက္ ၿမန္မာႏိုင္ငံၿပန္ရတာ မတန္ပါဘူး စားခ်င္တာေတြလည္းမစားခဲ့ရဘူး။ မႏၱေလးမွာ အဲဒီတစ္ေလာက ေနေတြပူလိုက္
မိုးေတြရြာလိုက္နဲ ့ရာသီဥတုက ကေၿပာင္းကၿပန္ေတြၿဖစ္ၿပီး ဝမ္းေတြေလွ်ာၾကတာ...။
အမ်ားၿဖစ္ေတာ့ ကိုယ္လဲပါတာေပါ့ေလ။အဲဒါနဲ့ အိမ္က အၿပင္စာေပးမစားဘူး။
ေနၿပန္ေကာင္းေတာ့ ပါးစပ္ ပ်က္ေနတာက ႏွစ္ပတ္ေလာက္ဆိုေတာ့ ၿပန္သာလာရတယ္ အစာစားခ်င္စိတ္မရွိလို ့ဘာမွ ဟုတ္တိပတ္တိ မစားရဘူး။ ၿပန္လာခါနီးက်မွ ေသေတာ့မဲ့လူလို
ေဒၚရွိ ထမင္းနဲ၊ မန္းၿမိဳ့ေတာ္ေပါက္စီ၊ ေၿမအိုးၿမီးရွည္၊ ဘုရားၾကီးက သီးသီးေပါင္း၊ ပင္စိမ္းသီး(ထင္တာဘဲ)ေပါင္း၊(မမ မိုးေကာင္းသူ အၿမဲမွာတယ္ စားခဲ့ဖို ့) အေၿပးအလႊား
သြားစားရပါတယ္။ အာပူလွ်ာပူနဲ ့ ငါဖယ္သုတ္ေတာ့ ေန ့တိုင္းနီးပါး ခိုးၿပီးစားတယ္။
မႏၱေလးက အာပူလွ်ာပူကို ငါးဖယ္သုတ္နဲ ့တြဲေရာင္းတယ္။ငါးဖယ္ကို ပဲေတာင့္ရွည္သီး
ႏုႏုေလးေတြနဲ ့မန္က်ီးရည္၊အာပူထဲ ထည့္တဲ့ငရုတ္သီးေဖ်ာ္ရည္၊ၾကက္သြန္ၿဖဴေၾကာ္ေထာင္း၊
ငံၿပာရည္နဲ ့နယ္တာ စားလို ့ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။ ေနာက္လုပ္စားၿဖစ္မွ ဓါတ္ပံုရိုက္တင္ပါ့မယ္။
အခုေတာ့ ဘာဓါတ္ပံုမွ မရိုက္ခဲ ့ရဘူး။ အစားငမ္းေနလို ့ပါ။ တကယ္စားခဲ ့တာ ယံုပါ။
ခုတေလာမွာ အလုပ္အနည္းငယ္ရွုဳတ္ေနတဲ့အတြက္ blog မွာ လူမႈေရးမေက်ၿပြန္တာမ်ား
ရွိခဲ့ရင္လည္း ခြင့္လႊတ္ေပးပါလို ့ေၿပာခ်င္ပါတယ္။ကၽြန္မ blog က ဓါတ္ပံုေလးေတြ quality မေကာင္း၊
မႈန္ဝါးဝါးနဲ ့ရိုက္ထားတာကို သည္းခံၿပီး ၾကည့္ေပးတာကိုလည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
အိမ္အစားအစာဘဲ စားခဲ့ရတဲ့အတြက္ ရာသီစာ အင္ဥကို သုတ္လိုက္ ေၾကာ္လိုက္
စားခဲ ့တာေလးကိုေဝမွ်လိုက္ပါတယ္။

အင္ဥက စားလို ့ေကာင္းသေလာက္ သူ ့ကို ရႊံ ့ေတြ ကုန ္စင္ေအာင္ အထပ္ထပ္ေဆးေၾကာရတာေတာ့ၾကာပါတယ္။ အင္ဥတစ္လံုးခ်င္းစီကို ပြတ္ၿပီး
အင္ဥမွာကပ္ေနတဲ့ ရႊံ ့ေတြစင္သြားသည္အထိေရနဲ ့ေဆးေၾကာပါ။
ၿပီးရင္ မီးဖိုေပၚမွာ အိုးထဲကို အင္ဥထည့္ေရထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ေပးပါ။
သုတ္စားဖို ့အတြက္ဆိုရင္ေတာ့ အင္ဥ ႏုႏုေလးေတြက စားလို ့ပိုေကာင္းပါတယ္။
အင္ဥႏူး၊မႏူးကို ခက္ရင္း(သို ့)ဓါးဖ်ားေလးနဲ ့ထိုးၿပီးမည္းၾကည့္ပါ။
အင္ဥႏူးၿပီဆို မီးဖိုေပၚမွခ်ၿပီး ေရသြန္ကာ ဇကာထဲတြင္အေအးခံထားေပးပါ။
ထို့ေနာက္ အင္ဥကို ပါးပါးလွီးပါ။ ၾကက္သြန္နီ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ပါးပါးလွီးထည့္ပါ။
ကၽြန္မကေတာ့ ညီးေစာ္နံမွာစိုးလို ့ၾကက္သြန္နီ ထည့္မသုတ္ပါဘူး။ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါ။ ထည့္နယ္မည့္ဇလံုတစ္လံုးတည္းတြင္အင္ဥ၊ေၿမပဲဆန္ေထာင္း၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့၊ငံၿပာရည္၊
သံပုရာသီးတစ္စိတ္( အခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္လွ်င္ပိုထည့္ပါ)၊ငရုတ္သီးမႈန္ ့၊ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္
တို ့ႏွင့္အင္ဥကို ခ်ဥ္ငန္စပ္ သုတ္စားပါက အသားဟင္းမပါဘဲေတာင္ ထမင္းအလြန္ၿမိန္ေစပါတယ္ရွင္။ (ေၿပာရင္းနဲ ့ကို စားခ်င္လာၿပီ) ။ သတ္သတ္လြတ္စားသူမ်ားအေနနဲ ့လည္း ပုစြန္ေၿခာက္မပါဘဲ
ငံၿပာရည္အစားဆားထည့္ၿပီး သုတ္စားလို ့ရပါတယ္ရွင္။
ဓါတ္ပံုဝါးတာကို ခဏေတာ့သည္းခံၿပီးၾကည့္ေပးပါ။ camera မွာအၿပစ္ရွိေနလို ့ပါ။
ေနာက္post ေတြမွာ ၾကည္ေတာက္ေနတဲ့ပံုေလးေတြ ထြက္ႏိုင္ဖို ့ၾကိဳးစားေနပါတယ္။ (ၿမဴး blog ကပံုေလးေတြ ေတာ္ေတာ္ေလး လွတယ္။)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

ကိုလူေထြး said...

အင္ဥသုတ္ေတာ့ မစားဖူးဘူး...

ဓာတ္ပံုမေကာင္းတာေတာ့ ကင္မရာကိုပဲ လႊဲခ်လိုက္ပါ့မယ္...

လႊဲခ်လိုက္ပါမယ္...

လႊဲ.....ခ်လိုက္ပါ့မယ္...

((((((((ခြပ္)))))))))))

ေဟာဗ်... ကြဲသြားျပီ

းဝ)

Anonymous said...

မမေရ......

ေက်းဇူးေနာ္
အရမ္းၾကိဳက္တယ္ေလ
း)

မိုးေကာင္းသူ said...

အင္ဥသုပ္စားခ်င္တယ္ေလ။ အင္ဥကုိေၾကာ္လဲႀကိဳက္တယ္။ သီးသီးေပါင္းလဲ စားခ်င္တယ္။ သီးသီးေပါင္းက ဘုရားႀကီး အခ်ဥ္ေပါင္းဆုိလုိ႔ သြားရည္မက်ေအာင္မနည္းထိန္သြားရတယ္။ :D

လုလု said...

အင္ဥသုပ္
ရွယ္ၾကိဳက္
အရမ္းၾကိဳက္
ျပဳတ္ရည္ေလးကုိ သံပုရာရည္ေလးညွစ္၊ ငံျပာရည္ေလး ငရုတ္သီးစိမ္းေလးနဲ႕ ေရွာက္ရြက္ေလးခပ္ေသာက္
အရမ္းအရမ္းကုိၾကိဳက္ပါတယ္
ေက်းဇူးပါေနာ္ ညီမေလး
မမ အင္ဥမစားရတာ ၾကာျပီ
အခု အရမ္းကုိ စားခ်င္လုိ႕ သြားရည္ မ်ဳိခ်ေနရတယ္
ဂလု ႕ ႕ ႕

Ko Boyz said...

အိမ္မွာ အေမခ်က္တ့ဲ အင္ဥ.. ဆီျပန္ေခၚရမလား မသိ။
ပဲပုပ္ခ်ပ္ကို ကင္ၿပီး ေထာင္းထည့္ထားတာ။ ထမင္းျဖဴျဖဴန႔ဲ နယ္စားရတာ အေတာ္ေကာင္းတယ္ဗ်ာ။
အေမကိုေတာင္ လြမ္းသြားၿပီ...။ မစုဘူး မေကာင္းဘူးဗ်ာ...။

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online