ပုစြန္ဆိတ္ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္


ပုစြန္ဆိတ္ေလးမ်ားကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
ပုစြန္ဆိတ္ေလးေတြက ေသးလြန္လြန္းလို ့ဘာမွသင္စရာမရွိပါဘူး။
wet market ကေန တစ္ပန္းကန္ကို s$3.5 နဲ့ဝယ္လာတာပါ။
ၾကက္သြန္နီ ကိုပါးပါးေလးေတြလွီးၿပီး လင္ပန္းထဲၿဖန္ ့ထည့္ၿပီး
ေၿခာက္ေသြ ့သြားေစရန္ တစ္ရက္ေလာက္ေနၿပလိုက္ပါ။
အခ်ိန္မရ၊ ေနၿပစရာေနရာ မရွိသူမ်ားလည္း ကိစၥမရွိပါဘူး။
ဒီအတိုင္းဘဲ ေၾကာ္မွာေပါ့ေနာ္။ အိုးတစ္လံုးထဲကို ဆီမ်ားမ်ားထည့္ၿပီး
ၾကက္သြန္နီကို ေရႊဝါေရာင္သန္းလာသည္အထိေၾကာ္ေပးပါမယ္။
ၿပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္နီကို သတ္သတ္ဆယ္ယူထားပါမယ္။
ထို ့ေနာက္ ဆီအိုးထဲကို ပုစြန္ဆိတ္ ထည့္ေၾကာ္ပါမယ္။
ဆားနည္းနည္း၊ ငရုတ္ၾကမ္းမႈန့၊ ၾကက္သားမႈန္ ့(အခ်ိဳမႈန္ ့အစား) ထည့္ပါမယ္။
အိုးခ်ခါနီးရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းထားတာေလးထည့္ၿပီး ႏွစ္ခ်က္ သံုးခ်က္ေလာက္အိုးေမႊေပးပါ။
အိုးခ်ၿပီးေနာက္ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ေရာေမႊလိုက္ပါ။
ထမင္းၿမိန္ေစတဲ ့ဟင္းတစ္မယ္ပါရွင္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

ကိုလူေထြး said...

ေကာင္းတယ္...
ပဲဟင္းနဲ႕ ဆိုပိုလိုက္မယ္...
းဝ)

သက္ပိုင္သူ said...

ကိုလူေထြး... ပဲဟင္းခ်က္ေၾကြးေလ း)

Ko Boyz said...

ပုရြက္ဆိတ္ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ပဲ ဖတ္ဖတ္မိေနတယ္။ :D

nu-san said...

စားေကာင္းမယ့္ပုံပဲ.. အမ အဲဒီလုိ ေၾကာ္စားၾကည့္ဦးမယ္.. :)

ThuHninSee said...

ေၾကာ္ၿပီးသာၾကက္သြန္ေၾကာ္ပဲ သုံးျဖစ္တယ္။
မေမႊးဘူး။ ေၾကာ္ရတာ အနံ႔ထြက္လြန္းလို႔ အဲဒါပဲသုံးျဖစ္ေနတယ္။
ဟုိလူႀႀကီးကလဲ ပုစြန္ဆိတ္ပါဆိုေန.. ဘာပုရြတ္ဆိတ္လဲ.. လူပ်ိဳႀကီးေတြ တယ္ခက္တာပဲ။

လုလု said...

အိမ္မွာေတာ့ ပုဇြန္ဆိတ္ေလးေတြကုိ အဲ့ဒီလုိေၾကာ္ရင္ တူမေလးေတြကုိ ပုဇြန္စုတ္ဖြားေၾကာ္လုိ႕ ေျပာေကြၽးမိတယ္။ ပုဇြန္က ႏႈတ္ခမ္းေမႊးေလးေတြက စုတ္ဖြားေလးေတြ ျဖစ္ေနတာမုိ႕ေလ ႕ ႕ ႕
မမလုကေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ကုိ ပုဇြန္ဆိတ္ ရံုးပတီသီး မွ်စ္နဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလး ခ်က္ထားတာနဲ႕ နယ္ျပီး စားပစ္လုိက္ခ်င္တယ္

JuneOne said...

သေရက်သြားၿပီ။

khin oo may said...

ဒါလလဲ ၿကိုက္တယ္။

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online