ငါးခ်ဥ္သုတ္& ငါးခ်ဥ္ေၾကာ္



အဲဒီေန့က ငါးခ်ဥ္ကို သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ :)
ၿမန္မာႏိုင္ငံက ငါးခ်ဥ္ဆိုရင္ေတာ့ ေကာလင္းဘက္ကလာတဲ့ ငါးၾကီးခ်ဥ္ကို
ခ်က္စားရတာၾကိဳက္ပါတယ္။ ဒါေလးကေတာ့ ယိုးဒယားေစ်းက ဝယ္ထားတာပါ။
sour fish လို့ဘဲေရးထားေတာ့ ဘာငါးခ်ဥ္လဲဆိုတာေတာ့ မသိပါဘူး။ :)
ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ ငါးခ်ဥ္ေလးေတြကို သင့္ေတာ္ရံုလွီးၿပီး ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးေလးေတြနဲ့
သုတ္ပါတယ္။ ပဲေတာင့္ရွည္ႏုႏုေလးေတြရလို့ လွီးထည့္ထားပါတယ္။
နံနံပင္ေလးရရင္ ထည့္သုတ္လို့ေမႊးပါတယ္။
အရသာအတြက္ ဆားအနည္းငယ္နဲ့ ၾကက္သားမႈန့္ ထည့္ၿပီး ဆီစိမ္းစမ္းၿပီး သုတ္ပါတယ္ရွင္။

သုတ္မစားခ်င္တဲ့သူမ်ားကေတာ့ ေၾကာ္စားလို့ရပါတယ္ရွင္။
ၾကက္သြန္နီဆီသတ္ၿပီး ငါးခ်ဥ္ေတြလွီးထားတာထည့္ပါမယ္။
အရသာအတြက္ ဆား၊ၾကက္သားမႈန့္ထည့္ၿပီး အေရာင္လွရံု အေရာင္တင္နည္းနည္းထည့္ပါတယ္။
ငရုတ္သီးၿခမ္းထားတာေလးထည့္ၿပီး နံနံပင္ေလး၊ၾကက္သြန္ၿဖဴေလးအုပ္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

စႏၵကူး said...

this is my favorite... love to eat that daily..
how's the taste?? same like myanmar " nga-chin"???

subuueain said...

The taste is not very different kuu :) It's also good.But I prefer Myanmar sour fish :)

subuueain said...

The taste is not very different kuu :) It's also good.But I prefer Myanmar sour fish :)

moemoestar said...

စူဘူးေရ...
ငါးခ်ဥ္ မစားရတာၾကာၿပီ...စားခ်င္တယ္...

Moe Tain Nyo said...

စားခ်င္လာၿပီ။ ငါးခ်ဥ္ၾကိဳက္တယ္။

ThuHninSee said...

မုန္းဒယ္..မုန္းဒယ္..မုန္းဒယ္။

ကိုမ်ဳိး (အညာေျမ) said...

မဂၤလာပါ..

အခ်ဥ္သုတ္ထဲမွာေတာ့ ငါးခ်ဥ္သုတ္ ကို အၾကိဳက္ဆံုးပါ။ ဖတ္ရင္းနဲ႕ သြားေတြၾကိမ္းလာတယ္။ :) :)

ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online