ဘဲဥ နဲ့ ဒန့္သလြန္သီးကို ငါးေၿခာက္နဲ့ ခ်က္တဲ့နယ္စားဟင္းတစ္မ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္ရွင္။
ပထမဦးစြာ ဘဲဥ (သို ့) ၾကက္ဥကို ၿပဳတ္ပါ။
အေအးခံၿပီးေနာက္ အခြံခြာၿပီး အလံုးလိုက္ကို အဆာဝင္ေစရန္ ဓါးၿဖင့္မႊန္းပါ။
ငါးေၿခာက္ကို အရိုး (သို ့) အသား အဆင္ေၿပရာကို ဟင္းမခ်က္ခင္
နာရီဝက္ခန့္ေရၾကိဳစိမ္ထားၿပီး ခပ္ေသးေသးတံုးပါ။
ငါးရံ့ေၿခာက္ရိုးနဲ့ဆိုပိုစားေကာင္းၿပီး ဒီဟင္းမွာေတာ့ ငါးေဖာင္ရိုးနဲ့ ခ်က္ထားပါတယ္ရွင္။
ဒန့္သလြန္သီးကို အေပၚခြံကို ဓါးၿဖင့္ၿခစ္ၿပီး လက္တစ္ဆစ္စာေလာက္ေလးေတြပိုင္းပါ။ ေရေဆးၿပီး စစ္ထားေပးပါ။
မန္က်ီးမွည့္ကိုေရေဆးၿပီး ေရေႏြးေႏြးေလးၿဖင့္စိမ္ၿပီး အႏွစ္ရေအာင္ယူထားေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီၿဖဴ၊ဂ်င္းကို အနံ့ေမႊးသည္ထိဆီသတ္ေပးၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားသည္မ်ားကိုထည့္ပါ။ အေရာင္တင္၊ဆားနည္းနည္းထည့္ပါ။ ငါးေၿခာက္ထည့္မွာ ဆိုေတာ့ ဆားကို နည္းနည္းပဲထည့္ေပးၿပီး အရသာလိုမွ ၾကက္သားမႈန့္ႏွင့္ဆား နည္းနည္းထပ္ထည့္ၿပီးအရသာၿဖည့္စြက္ပါ။ အႏွစ္ေလးက ၾကက္သြန္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိပ္လာၿပီဆိုရင္ ငါးေၿခာက္ထည့္ပါ။ ေရၿဖည္းၿဖည္းၿခင္းထည့္ၿပီး ငါးေၿခာက္ႏူးခါနီးရင္ ဒန့္သလြန္သီး၊ဘဲဥထည့္ပါ။ မန္က်ီးႏွစ္ေလးထည့္ၿပီး မဆလာေလးအုပ္ကာ ဆီၿပန္ေရက်န္ေလး စားသံုးႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
သင်္ကြန်အပြီး ကိုဗစ် ပြန်ဖြစ်
2 hours ago
4 comments:
ႀကိဳက္တယ္...မခ်က္စားရတာၾကာၿပီ
ေရႊေဂါင္းေျပာင္ဟင္းကြ..
ၾကိဳက္တယ္.. ၾကိဳက္တယ္..
စုဘူးေရ.. ဘဲဥအခ်ဥ္ဟင္းလုိမ်ိဳးကုိ သိပ္ၾကိဳက္တာ.. အဲလုိ ဟင္းမ်ိဳးနဲ႕ဆုိ ထမင္းစားလုိ႔ေကာင္းမွေကာင္းပဲ.. ဒန္႔ဒလြန္သီးနဲ႕ဆုိေတာ့ စားခ်င္တယ္ ညီမေရ.. ဒန္႔ဒလြန္သီးကုိ မျမင္ရ မစားရတာ ႏွစ္ေပါက္ေနျပီ.. း)
မဂၤလာပါ...
ဒန္႕သလြန္သီး နဲ႕ အာလူး ရယ္..ငါးေျခာက္ရယ္ ခ်က္တာ စားလို႕ အလြန္ေကာင္း။
ဘဲဥထည့္ျပီးခ်က္တာ မစားဘူးေသး။
ေ၀မွ်ေပးတာ ေက်းဇူး။
ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး (အညာေျမ)
Post a Comment