ၿပီးခဲ့တဲဲ့ပိတ္ရက္က ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တာကေတာ ့ဆိတ္ပုဆိုးၾကမ္းလို့ေခၚတဲ့
ဲ့ဆိတ္ဝမ္းတြင္းသားဟင္းၿဖစ္ပါတယ္။
မႏၱေလးမွာေတာ့ ဟင္းအမယ္တစ္မ်ိဳးအၿဖစ္ခ်က္စားေလ့ရွိတဲ့အၿပင္
ဘုရားပြဲေစ်းေတြမွာ သြားရည္စာပါအၿဖစ္ ေရာင္းခ်ေလ့ရွိၾကပါတယ္။
နယ္စားဟင္းအၿဖစ္တစ္မ်ိဳး၊ဟင္းရည္ေသာက္အၿဖစ္တစ္ဖံု၊အသုတ္အၿဖစ္တစ္သြယ္ အမ်ိဳးမ်ိဳးစားေလ့ရွိၾကပါတယ္။wet market ကေန ဆိတ္ပုဆိုးၾကမ္း
သန့္ၿပီးသားဝယ္လာတာကို ညွီနံ့ေပ်ာက္ေစရန္အတြက္ ဆားမ်ားမ်ား
နဲ့နာနာပြတ္ေဆးပါတယ္။ၿပီးရင္ ဆားေတြကုန္ေအာင္ေရစင္စင္ၿပန္ေဆးပါတယ္။
မန္က်ီးသီးမွည့္ကိုလည္း အႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္လုပ္ၿပီး ဆိတ္ဝမ္းတြင္းသားက
ိုမန္က်ီးမွည့္နဲ့ ထပၿ္ပီးပြတ္ေဆးပါတယ္။မန္က်ီးမွည့္ေတြေၿပာင္သြားေအာင္ ေရၿဖင့္ၿပန္ေဆးေပးရပါတယ္။
ႏွစ္ထပ္သန့္ၿပီးသားဆိတ္ပုဆိုးၾကမ္းကို အေနေတာ္လွီးၿပီး
နႏြင္း၊ဆား၊ငံၿပာရည္၊ ဂ်င္းရည္တ့ို ့ၿဖင့့္နယ္ၿပီးခဏႏွပ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္းတို့ကို ေတာက္ေတာက္စင္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကို ခပ္ေသးေသးလွီးပါ။ တစ္ခ်ိဳ့ကလည္း စပါးလင္ထည့္ခ်က္ေလ့ရွိၾကပါတယ္။
ဆိတ္ဝမ္းတြင္းသားဟာႏူးရန္ၾကာတဲ့အတြက္ေပါင္းအိုးႏွင့္ ခ်က္မွာၿဖစ္ပါတယ္။
ရိုးရိုးအိုးနဲ့ခ်က္မယ္ဆိုလည္း မီးမွ်င္းမွ်င္းနဲ ့အခ်ိန္ၾကာၾကာခ်က္ရမွာၿဖစ္ပါတယ္။
ေပါင္းအိုးထဲမွာဆိတ္ဝမ္းတြင္းသား၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊နီ၊ဂ်င္း၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို့ႏွင့္အတူ ဆား၊အေရာင္လွေစဖို့အေရာင္တင္နည္းနည္း၊ၾကက္သားမႈန္ ့၊ငံၿပာရည္တို့ႏွင့္အတူ
ဆီနည္းနည္းထည့္၊ ေရၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး ထည္ပါ။
ဆူသံေပးၿပီး (၄၅)မီးနစ္၊ (၁)နာရီေလာက္ဆို အသားေကာင္းေကာင္းႏူးပါၿပီ။
အရည္ေသာက္စားမယ္ဆိုပါက အရသာၿဖည့္စြက္ၿပီး ေရထပ္ထည့္ၿပီး တည္ပါ။
အၿဖဴထည္ဟင္းရည္ေသာက္ေလး စားမယ္ဆို ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ့အေရာင္တင
္မထည့္ခ်င္လည္း ရပါတယ္ရွင္။ေရွာက္ရြက္ခပ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
ခ်ဥ္ငန္စပ္ေလး စားမယ္ဆိုပါက ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ေဂၚဖီပါးပါးလွီး၊ေရွာက္ရြက္ပါးပါးလွီး၊
သံပုရာရည္ညွစ္ၿပီး ငရုတ္သီးမႈန့္ၿဖဴးကာ ရွဴးရွဲေလး စားႏိုင္ပါတယ္။
သုတ္စားမယ္ဆိုရင္လည္းငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီး၊ၾကက္သြန္နီ၊ေဂၚဖီ၊ေရွာက္ရြက္
ငရုတ္အခ်ဥ္ရည္၊ငံၿပာရည္တို့ႏွင့္ ဆီစိမ္း ဆမ္းကာ သုတ္စားႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
သံုးေဆာင္ၾကည့္ပါေနာ္။ :)
ဆိတ္ပုဆိုးၾကမ္းဟင္း
ပိတ္စြယ္ခ်ဥ္ေၾကာ္
မႏၱေလးဘက္က ၾကာဇံဟင္းခါးခ်က္ရင္ ထည့္ေလ့ရွိတဲ့ ပိတ္စြယ္အေခ်ာင္းေလးေတြကို အခ်ဥ္တည္ထားတာပါ။
ၿမန္မာႏိုင္ငံကေန တစ္ကူးတစ္က သယ္လာတဲ့ အဖိုးတန္ အစားအေသာက္ကေလးၿဖစ္ပါတယ္။
သူ့ရဲ့အရသာဟာ မိွုဖတ္ေလးေတြ ဝါးရသလို ႏုဖတ္ဖတ္ အရသာေလးရွိပါတယ္။
ေၾကာ္စားလို့ေကာင္းသလို ၾကက္သား၊ဆိတ္သားတို ့ႏွင့္ေရာၿပီး ေရခ်ိဳေလးခ်က္စားလို့လည္း ေကာင္းလွပါတယ္။
ဆီနည္းနည္းထဲမွာ ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီသတ္ပါတယ္။
ပိတ္စြယ္ခ်ဥ္ကို ေရေဆးၿပီး အေနေတာ္လွီးၿဖတ္ပါတယ္။
ပုစြန္ေၿခာက္မႈန့္ ၊ ၾကက္သားမႈန့္၊ဆားအနည္းငယ္တို့ႏွင့္အတူ ေရေလးနည္းနည္းေတာက္ၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းေလးအုပ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္္ပါၿပီရွင္။
ပုစြန္ကို အမ်ိဳးမ်ိဳး လုပ္စားၾကမယ္..
ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္စားၿဖစ္တာကေတာ့ ပုစြန္ေတာသုတ္္ေလးပါ။
ပုစြန္ကို ဟန္ဟန္ပန္ပန္ သုတ္တာမဟုတ္ဘဲ ေလွာ္ၿပီးသားပုစြန္ကို သင့္ရံုလွီးၿပီး မန္က်ီးသီးမွည့္ရည္နဲ့ သုတ္တာမ်ိဳးေလးပါ။ အေၿပာင္းအလဲအရသာေလးရခ်င္ရင္ေတာ့ သုတ္စားၾကည့္ပါေနာ္။
မန္က်ီးသီးမွည့္ကို ေရေဆးၿပီးေရေႏြးေႏြးနဲ့ အႏွစ္လုပ္ယူပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းကို မညက္တညက္ေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊နံနံ ပါးပါးလွီးထားပါ။
ပုစြန္နဲ့ အထက္ပါအစာပလာမ်ားေရာနယ္လိုက္ပါ။ဆား၊ငံၿပာရည္ ၊ၾကက္သားမႈန့္တို့ၿဖင့္ အရသာၿဖည့္စြက္ပါ။
ဆီမပါတဲ ့ အသုတ္တစ္မ်ိဳးပါေနာ္။
ေနာက္တစ္မ်ိဳးကေတာ့ ပုစြန္ကို မန္က်ီးသီးစိမ္းနဲ့ေၾကာ္္စားတာပါ။
မန္က်ီးသီးစိမ္းကို ထိပ္ႏွစ္ဘက္စိပ္ၿပီးေတာ့မွ ဆားထည့္ၿပီးညက္ညက္ေထာင္းပါ။
ပုစြန္ကို သန့္ရွင္းၿပီး ဆား၊နႏြင္းနယ္ၿပီး နည္းနည္းလွီးလိုက္ပါတယ္။
အေကာင္လိုက္ထည့္ခ်င္လည္းရပါတယ္ေနာ္။
ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီသတ္ၿပီးအနံ့ေမႊးလာလွ်င္ မန္က်ီးသီးေထာင္း၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန့္၊ငါးပိအနည္းငယ္၊ဆား၊ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန့္၊ၾကက္သားမႈန့္ထည့္ပါ။
ပုစြန္ေရာထည့္ေမႊၿပီး ပုစြန္က်က္လွ်င္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။
ပုစြန္ငါးဆုပ္ဟင္းကေတာ့ ဓါတ္ပံုေတာ္ေတာ္မေကာင္းၿဖစ္သြားလို့ေနာက္တစ္ေခါက္ခ်က္စားမွ တင္ပါ့မယ္ေနာ္။
My Blog List 1
-
သင်္ကြန်အပြီး ကိုဗစ် ပြန်ဖြစ်7 hours ago
-
1Apr20243 weeks ago
-
Adelaide မြို့ရဲ့ အမှိုက်ပစ် စနစ်11 months ago
-
-
စာေပဆု ၂၀၂၀3 years ago
-
Something about the protection of UNESCO4 years ago
-
-
-
MUA Web Converter7 years ago
-
ကားနံပါတ်တွေ အင်္ဂလိပ်လို ပြောင်းလဲသတ်မှတ်ပြီ10 years ago
-
စိတ္အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း10 years ago
-
၂.၉.၂၀၁၂ တနဂၤေႏြေန႕ ဆြမ္းေလာင္းလွဴျခင္း11 years ago
-
For “Harvest Thanksgiving Festival”12 years ago
-
ၾကည့္မိတဲ့ သတင္း (၄-၃-၂၀၁၁)13 years ago
-
တူမေလးမ်ားနဲ႔ တလတာ..13 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 2
-
-
အသံတိတ္ထားတဲ႔ အလြမ္းမ်ား5 years ago
-
အမိႈက္ပစ္ၿခင္း အႏုပညာ9 years ago
-
-
ေမာင္စိန္ေသာင္းရဲ႕ မႏွင္းရည္ ေနာက္ဆက္တြဲ12 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 3
-
-
-
-
-
Blog အလွမ်းပြေ3 years ago
-
Lock Down4 years ago
-
Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္4 years ago
-
အလွနတ္သမီးေလး မလိခ...5 years ago
-
Ancestors Altar5 years ago
-
ပုစြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ေၾကာ္5 years ago
-
အခ်ဥ္ေပါင္း (၂)6 years ago
-
Zuma Zen Blaster: Sang Game Legendaris7 years ago
-
သား ၂ေယာက္လံုုးရဲ႔ အမႈအက်င္႔ေလးမ်ား8 years ago
-
ဒိုနောင်းမှာ တနေ့တာ(ညနေပိုင်း)8 years ago
-
'' အလြယ္ခ်က္ အုုန္းေထာပတ္ထမင္း "9 years ago
-
ေဂြးသီး ငပိခ်က္10 years ago
-
-
ကၽြန္ေတာ႕ အေတြ႕အၾကံဳမ်ား ၄10 years ago
-
စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၃၄10 years ago
-
နံနက္စာႏွင့္ ေန႔လည္စာမ်ား10 years ago
-
-
-
-
-
ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္12 years ago
-
-
-
-
Popular Posts
-
ငါးဖယ္ေၾကာ္ ငါးဖယ္ေၾကာ္ ကို စားရတာ ရိုးမသြားေအာင္ အစာပလာ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး နည္းတစ္မ်ိဳးနဲ႕ ေၾကာ္တာပါ။ ကၽြန္မ အမ်ိဳးသားက ငါးဖယ္ေၾက...
-
ေၾကးအိုးဆီခ်က္ကေတာ့ အေမ႕အတြက္ပါ။ :) ဒါကေတာ့ ေၾကးအိုး အရည္နဲ႕ပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ အရည္ ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။ :) က်ဴဆိုင္၊ပဲၿပား၊ငံုးဥ၊ကိုက္လန္၊မုန္ညင္းန...
-
ေၾကးအိုးလုပ္စားၿဖစ္တဲ့ေန့ကပါ။ နည္းနည္းေတာ့ၾကာေနၿပီ။ ခုမွ ဓါတ္ပံုေတြ ့လို့ၿပန္တင္လိုက္ပါတယ္။ :) ေသခ်ာရိုက္ထားတဲ့ပံုေတြေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ :) ေၾက...
-
ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့ ဟင္းအတြဲအစပ္ေလးပါ။ wet market ကေန ဆိတ္သား ကီလိုဝက္ ဝယ္လာပါတယ္။ မန္က်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္မ်ားမ်ားကို ေရေႏြးေလးနဲ႕...
-
့ ၾကာဇံေၾကာ္ ကို အိမ္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ဖိတ္ေကၽြးတုန္းက ကၽြန္မေၾကာ္တဲ့ နည္းအတိုင္း မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။ မိမိႏွစ္သက္ရာ အသားနဲ့ေၾက...
-
Happy New Year ပါ။ ေရမုန္ညင္း ကို ေရေႏြးေဖ်ာ ၿပီး ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီး၊ ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ဆီခ်က္၊ သံပုရာ...
-
ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္စားၿဖစ္တာကေတာ့ ပုစြန္ေတာသုတ္ ္ေလးပါ။ ပုစြန္ကို ဟန္ဟန္ပန္ပန္ သုတ္တာမဟုတ္ဘဲ ေလွာ္ၿပီးသားပုစြန္ကို သင့္ရံုလွီးၿပီး မန္က်ီးသီးမ...
-
ဆီထမင္းဝါဝါေလးကို Rice Cooker နဲ့အလြယ္တကူခ်က္စားမဲ့နည္းလမ္းကေတာ့ ထမင္းအိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထဲ့ၿပီး ဆီက်က္ရင္ နႏြင္းမႈန့္ေလးထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿ...
-
ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြေန့က မုန့္တီသုတ္ေလး သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ မုန့္တီသုတ္ဖို ့လိုအပ္တဲ့အဓိက ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပဲမႈန့္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေကာင္းေကာင္း၊ ငံၿပာရ...
-
အိမ္မွာ အခုတေလာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေပါေနတာမို ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ ခ်က္စားမလို ့ စိတ္ကူးၾကည့္ ့လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိတ္ေန ၿ...