ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္စားၿဖစ္တာကေတာ့ ပုစြန္ေတာသုတ္္ေလးပါ။
ပုစြန္ကို ဟန္ဟန္ပန္ပန္ သုတ္တာမဟုတ္ဘဲ ေလွာ္ၿပီးသားပုစြန္ကို သင့္ရံုလွီးၿပီး မန္က်ီးသီးမွည့္ရည္နဲ့ သုတ္တာမ်ိဳးေလးပါ။ အေၿပာင္းအလဲအရသာေလးရခ်င္ရင္ေတာ့ သုတ္စားၾကည့္ပါေနာ္။
မန္က်ီးသီးမွည့္ကို ေရေဆးၿပီးေရေႏြးေႏြးနဲ့ အႏွစ္လုပ္ယူပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းကို မညက္တညက္ေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊နံနံ ပါးပါးလွီးထားပါ။
ပုစြန္နဲ့ အထက္ပါအစာပလာမ်ားေရာနယ္လိုက္ပါ။ဆား၊ငံၿပာရည္ ၊ၾကက္သားမႈန့္တို့ၿဖင့္ အရသာၿဖည့္စြက္ပါ။
ဆီမပါတဲ ့ အသုတ္တစ္မ်ိဳးပါေနာ္။
ေနာက္တစ္မ်ိဳးကေတာ့ ပုစြန္ကို မန္က်ီးသီးစိမ္းနဲ့ေၾကာ္္စားတာပါ။
မန္က်ီးသီးစိမ္းကို ထိပ္ႏွစ္ဘက္စိပ္ၿပီးေတာ့မွ ဆားထည့္ၿပီးညက္ညက္ေထာင္းပါ။
ပုစြန္ကို သန့္ရွင္းၿပီး ဆား၊နႏြင္းနယ္ၿပီး နည္းနည္းလွီးလိုက္ပါတယ္။
အေကာင္လိုက္ထည့္ခ်င္လည္းရပါတယ္ေနာ္။
ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီသတ္ၿပီးအနံ့ေမႊးလာလွ်င္ မန္က်ီးသီးေထာင္း၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန့္၊ငါးပိအနည္းငယ္၊ဆား၊ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန့္၊ၾကက္သားမႈန့္ထည့္ပါ။
ပုစြန္ေရာထည့္ေမႊၿပီး ပုစြန္က်က္လွ်င္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။
ပုစြန္ငါးဆုပ္ဟင္းကေတာ့ ဓါတ္ပံုေတာ္ေတာ္မေကာင္းၿဖစ္သြားလို့ေနာက္တစ္ေခါက္ခ်က္စားမွ တင္ပါ့မယ္ေနာ္။
ပုစြန္ကို အမ်ိဳးမ်ိဳး လုပ္စားၾကမယ္..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
My Blog List 1
-
-
1Apr20243 weeks ago
-
Adelaide မြို့ရဲ့ အမှိုက်ပစ် စနစ်11 months ago
-
-
စာေပဆု ၂၀၂၀3 years ago
-
Something about the protection of UNESCO4 years ago
-
-
-
MUA Web Converter7 years ago
-
ကားနံပါတ်တွေ အင်္ဂလိပ်လို ပြောင်းလဲသတ်မှတ်ပြီ10 years ago
-
စိတ္အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း10 years ago
-
၂.၉.၂၀၁၂ တနဂၤေႏြေန႕ ဆြမ္းေလာင္းလွဴျခင္း11 years ago
-
For “Harvest Thanksgiving Festival”12 years ago
-
ၾကည့္မိတဲ့ သတင္း (၄-၃-၂၀၁၁)13 years ago
-
တူမေလးမ်ားနဲ႔ တလတာ..13 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 2
-
-
အသံတိတ္ထားတဲ႔ အလြမ္းမ်ား5 years ago
-
အမိႈက္ပစ္ၿခင္း အႏုပညာ9 years ago
-
-
ေမာင္စိန္ေသာင္းရဲ႕ မႏွင္းရည္ ေနာက္ဆက္တြဲ12 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 3
-
ကြက်သား ခရုဆီ8 hours ago
-
-
-
-
Blog အလွမ်းပြေ3 years ago
-
Lock Down4 years ago
-
Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္4 years ago
-
အလွနတ္သမီးေလး မလိခ...5 years ago
-
Ancestors Altar5 years ago
-
ပုစြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ေၾကာ္5 years ago
-
အခ်ဥ္ေပါင္း (၂)6 years ago
-
Zuma Zen Blaster: Sang Game Legendaris7 years ago
-
သား ၂ေယာက္လံုုးရဲ႔ အမႈအက်င္႔ေလးမ်ား8 years ago
-
ဒိုနောင်းမှာ တနေ့တာ(ညနေပိုင်း)8 years ago
-
'' အလြယ္ခ်က္ အုုန္းေထာပတ္ထမင္း "9 years ago
-
ေဂြးသီး ငပိခ်က္10 years ago
-
-
ကၽြန္ေတာ႕ အေတြ႕အၾကံဳမ်ား ၄10 years ago
-
စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၃၄10 years ago
-
နံနက္စာႏွင့္ ေန႔လည္စာမ်ား10 years ago
-
-
-
-
-
ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္12 years ago
-
-
-
-
Popular Posts
-
ငါးဖယ္ေၾကာ္ ငါးဖယ္ေၾကာ္ ကို စားရတာ ရိုးမသြားေအာင္ အစာပလာ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး နည္းတစ္မ်ိဳးနဲ႕ ေၾကာ္တာပါ။ ကၽြန္မ အမ်ိဳးသားက ငါးဖယ္ေၾက...
-
ေၾကးအိုးဆီခ်က္ကေတာ့ အေမ႕အတြက္ပါ။ :) ဒါကေတာ့ ေၾကးအိုး အရည္နဲ႕ပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ အရည္ ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။ :) က်ဴဆိုင္၊ပဲၿပား၊ငံုးဥ၊ကိုက္လန္၊မုန္ညင္းန...
-
ေၾကးအိုးလုပ္စားၿဖစ္တဲ့ေန့ကပါ။ နည္းနည္းေတာ့ၾကာေနၿပီ။ ခုမွ ဓါတ္ပံုေတြ ့လို့ၿပန္တင္လိုက္ပါတယ္။ :) ေသခ်ာရိုက္ထားတဲ့ပံုေတြေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ :) ေၾက...
-
ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့ ဟင္းအတြဲအစပ္ေလးပါ။ wet market ကေန ဆိတ္သား ကီလိုဝက္ ဝယ္လာပါတယ္။ မန္က်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္မ်ားမ်ားကို ေရေႏြးေလးနဲ႕...
-
့ ၾကာဇံေၾကာ္ ကို အိမ္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ဖိတ္ေကၽြးတုန္းက ကၽြန္မေၾကာ္တဲ့ နည္းအတိုင္း မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။ မိမိႏွစ္သက္ရာ အသားနဲ့ေၾက...
-
Happy New Year ပါ။ ေရမုန္ညင္း ကို ေရေႏြးေဖ်ာ ၿပီး ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီး၊ ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ဆီခ်က္၊ သံပုရာ...
-
ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္စားၿဖစ္တာကေတာ့ ပုစြန္ေတာသုတ္ ္ေလးပါ။ ပုစြန္ကို ဟန္ဟန္ပန္ပန္ သုတ္တာမဟုတ္ဘဲ ေလွာ္ၿပီးသားပုစြန္ကို သင့္ရံုလွီးၿပီး မန္က်ီးသီးမ...
-
ဆီထမင္းဝါဝါေလးကို Rice Cooker နဲ့အလြယ္တကူခ်က္စားမဲ့နည္းလမ္းကေတာ့ ထမင္းအိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထဲ့ၿပီး ဆီက်က္ရင္ နႏြင္းမႈန့္ေလးထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿ...
-
ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြေန့က မုန့္တီသုတ္ေလး သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ မုန့္တီသုတ္ဖို ့လိုအပ္တဲ့အဓိက ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပဲမႈန့္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေကာင္းေကာင္း၊ ငံၿပာရ...
-
အိမ္မွာ အခုတေလာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေပါေနတာမို ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ ခ်က္စားမလို ့ စိတ္ကူးၾကည့္ ့လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိတ္ေန ၿ...
Current User
User Online
6 comments:
ေတာသုပ္ႀကိဳက္တယ္...မန္က်ည္းသီးလည္းႀကိဳက္တယ္
ပုဇြန္ကို မန္က်ည္းသီးစိမ္းနဲ႕ ခ်က္တာ စားဖူးေသးဘူး
သြားေရေတာင္ ယိုခ်င္တယ္တကယ္..
ပုဇြန္ေတာ႕ ဘယ္လုိလုပ္လုပ္ၾကိဳက္ တယ္
ဟုတ္...
ဒီမွာ ပုစြန္ေပါတယ္ မစုဘူးေရ..
နည္းေလးေတြ ေတြ႔ထားပီ ေနာက္ဆို
လုပ္စားလို႔ ရပီ။
ပုဇြန္ေတာသုပ္ဆုိတာေလး စိတ္၀င္စားတယ္ ညီမေရ.. လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္.. :))
ထမင္းစားၿပီးယံုေလး မွ ေရာက္လာတာ နာတာပဲ။
သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က ေျပာဖူးတယ္.. ဘေလာ့ေပၚက ဟင္းေတြလိုက္ခ်က္မလို႔ျပင္ေတာ့ ဘေလာ့ေတြေပၚမွာ အခ်ိန္အဆဘယ္ေလာက္လဲ မေရးထားလို႔ မခ်ိန္တတ္ဘူးတဲ့... အခ်ိန္အစေလးပါထည့္ေရးေပးရင္ ပိုအဆင္ေျပသြားမယ္ထင္တယ္... အဟီး.. ခ်က္ေနက်မဟုတ္တဲ့သူေတြအတြက္က မခ်ိန္တတ္ဘူးေလ...
ဒါနဲ႔ ပုစြန္ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေၾကာ္ေလးက ၾကားတာနဲ႔တင္ သေရယိုေနျပီ.... ေန႔တိုင္းဒါေတြခ်ည္းပဲ ခ်က္စားေနရလို႔ ညစ္ေနတာ... ခုေတာ့ ဟင္းသစ္ေတြေတြ႔ျပီ...
Post a Comment