ၾကက္သားေဂြးေတာက္အရည္ေသာက္ဟင္း


အရက္ခ်ိဳး၊ ကြမ္းခ်ိဳး ခ်တဲ့ဟင္းေလးပါ။
ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ေတာ့ အပ်င္းခ်ိဳးေတြခ်ဖို့ ခ်က္စားၿဖစ္ပါတယ္။ :)
ၾကက္သားရဲ့ ဒူးဆစ္နဲ့ေတာင္ပံရိုးေလးေတြကုိ ေရေဆးၿပီး
ဆား၊နႏြင္းနည္းနည္း၊ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္၊
ၾကက္သားမႈန့္ နဲ့နယ္ၿပီး ခဏႏွပ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း တို့ကို ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီး
အရသာနယ္ထားေသာၾကက္သားနဲ့ လံုးၿပီးတည္ရံုပါဘဲ။
ၾကက္သားကို သူ့ေရနဲ့သူအရင္လံုးၿပီးမွ ေရၿဖည္းၿဖည္းထပ္ထည့္ၿပီး ဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
အေပါ့အငန္လိုရင္ ငံၿပာရည္ေလး စြက္ပါ။
ေစ်းၾကီးေပးဝယ္ထားရတဲ့ ေဂြးေတာက္ရြက္ကို အရြက္ေၿခြၿပီး ေရေဆးထားပါတယ္။
အရြက္ရင့္ေတြကို လႊတ္မပစ္ရက္လို့ ပါးပါးလွီးထည့္ပါတယ္။
စားေတာ့မယ္ဆိုမွပန္းကန္ထဲ ေဂြးေတာက္ရြက္ထည့္ၿပီး ဟင္းရည္ပြက္ပြက္ဆူ ေလာင္းထည့္ပါတယ္။
ေဂြးေတာက္ရြက္ကိုပါ မီးဖိုေပၚအၾကာၾကီးတည္ရင္ တစ္ခါတစ္ရံ အရည္ေသာက္ရတာ ခါးသြားတတ္လို့ပါ။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

Shinlay said...

သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္။ ခ်ိဳခါးေလး..
အရြက္ကို ျပဳပ္ျပီး ငပ္ရည္နဲ ့တို ့စားလည္းၾကိဳက္တာပဲ။

စူးနွယ်လေး said...

အရမ္းႀကိဳက္တယ္...ရန္ကုန္မွာလည္းအရင္႔ေတြခ်ည္းပဲ..ပစ္မယ္ဆိုရင္ဘာမွေတာင္စားရမွာမဟုတ္ဘူး...နယ္မွာေတာ႔ထိ္ပ္ညြန္႔ႏုႏုေလးေတြခ်ည္း ေျခြေရာင္းတာ

စႏၵကူး said...

ေဂြးေတာက္ရြက္အရမ္းၾကိဳက္တယ္စုဘူးေရ.. ေရေႏြးေဖ်ာတို႔စားတယ္.. ေၾကာ္စားတယ္..အကုန္လုပ္စားတယ္.. အိမ္မွာေတာ့ မာမီက အပင္ေလးေတြစိုက္ထားတယ္.. ၄-၅ ညြန္႔ေတာ့ရတာေပါ့..အမ်ားၾကီးစားခ်င္ရင္ေတာ့ ေစ်းက ၀ယ္ရတာဘဲ.. ေျပာရင္းနဲ႔စားခ်င္လာပီ.. း))

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online