ပူပူစပ္စပ္ ဂဏန္းဟင္းတစ္ခြက္


ၿပီးခဲ့တဲ့ တစ္ပတ္က ဂဏန္းေသၿပီးသား အေကာင္ေလးေတြကို
ေစ်းခ်ထားတာေတ႕ြ လို ့ဝယ္ခ်က္စားၿဖစ္ပါတယ္။
ဂဏန္းအခံြခြာနည္းကိုေတာ့ youtube ကေနၾကည့္ၿပီး ေသခ်ာခြာရပါတယ္။
ေရစင္စင္ေဆးရပါတယ္။ ဂဏန္းကိုယ္ထည္ထဲက အဆီအဥေလးေတြကို ဖယ္ထုတ္ၿပီးပန္းကန္ထဲတည့္ထားပါတယ္။

ၿဖတ္ထားတဲ ့လက္ေတြေၿခေတြကို ငရုတ္က်ည္ေပြ ့နဲ႕ကြဲေအာင္ထုပါတယ္။
ႏွစ္ၿခမ္းခြဲထားတဲ့ ဂဏန္းကိုယ္ထည္ေတြကို ဆား၊ ၾကက္သားမႈန့္နဲ ့နယ္ပါတယ္။
အိုးတစ္လံုးထဲကို ဂဏန္းကိုယ္ထည္ေတြရယ္၊ထုထားတဲ ့လက္ေၿခေတြရယ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ အမႊာၾကီး (၅)မႊာ၊ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ေလာက္ေလးေတြ (၅)ဆစ္ေလာက္ ဓါးၿပားရိုက္ၿပီး၊ဆား၊ငံၿပာရည္နည္းနည္းထည့္ကာ ေရနည္းနည္းခ်င္းၿဖည့္ၿပီး ထည့္ၿပဳတ္ထားပါတယ္။

ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္းတို႕ကို ညက္ညက္ေထာင္းၿပီး ဆီသတ္ပါ။
ဆီသတ္တဲ့ထဲကို စပါးလင္ႏုတဲ့အပိုင္းေလးေတြကို ညက္ေအာင္ေထာင္းၿပီး ထည့္ပါတယ္။
ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာရင္ ဂဏန္းအဆီဥေလးေတြကို ထည့္ပါတယ္။ၾကက္သားမႈန္႕နည္းနည္း၊အေရာင္တင္နည္းနည္းထည့္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးအေတာင့္လိုက္(၄)ေတာင့္ေလာက္ထည့္လိုက္ပါေသးတယ္။
မာလာဟင္းအႏွစ္ထုတ္ထဲက အႏွစ္ကို ဟင္းစားဇြန္းနဲ႕(၃)ဇြန္းထည့္ပါတယ္။( ဂဏန္းအေကာင္ေသး (၅)ေကာင္စာအတြက္အခ်ိဳးပါ။)
ရွမ္းနံနံ ထည့္ပါတယ္။ ဗမာနံနံ ပါနည္းနည္းထည့္လိုက္တယ္။ အဓိက ကေတာ့ ရွမ္းနံနံပါ။

ဆီသတ္ထားတဲ့အရာေတြကို ၿပဳတ္ထားတဲ ့ဂဏန္းအိုးထဲကို ေရာထည့္ၿပီး ဆူပြက္ေအာင္ ၿပန္တည္ပါတယ္။ အရသာၿမည္းၾကည့္ၿပီး ၾကက္သားမႈန့္နဲ႕ငံၿပာရည္နည္းနည္းစြက္ၿပီး ငရုတ္ေကာင္း နည္းနည္း အုပ္ပါတယ္။ ဟင္းအိုးပြက္ရင္ စားလို့ရပါၿပီေနာ္။

အရည္ေတြအမ်ားၾကီးန ဲ့ အကင္ဆိုင္ကေရာင္းတဲ့ ဂဏန္းဟင္းအရသာမ်ိဳးပါ။ ၿမည္းဖို႕လည္းေကာင္းသလို အရည္ေလးေတြက ပူပူစပ္စပ္နဲ ့ထမင္းနဲ႕နယ္စားလည္း အရသာရွိလွပါတယ္။
သူငယ္ခ်င္းေတြ gathering လုပ္တဲ့ပြဲမ်ိဳးဆိုလည္း ေကၽြးလို့ေကာင္းပါတယ္။ ဂဏန္းကိုက္ေနေတာ့ တစ္ၿခားဟင္းမထိေတာ့ဘူးေပါ့ေနာ္။ :P သံုးေဆာင္ၾကည့္ပါေနာ္။ :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 comments:

Shinlay said...

စားခ်င္ေနတာပါ။ ဒီမွာေတာ့ ေရခဲစိမ္ထားတာပံရွိပါတယ္။
တေယာက္ထဲျဖစ္ေနလို ့ မစားျဖစ္ေသးပါဘူး။
အလြန္ၾကိဳက္ပါတယ္။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

အား
သြားေရက်တယ္
ဂဏန္းေတာ႕ တအားၾကိဳက္တယ္
၀ယ္ေတာ႕စားတယ္ မခ်က္စားျဖစ္ဘူး
ဂဏန္းအရွင္ေတြဘဲ ဒီမွာေရာင္းတာျဖစ္လို႕ေလ
ကိုယ္တိုင္ကိုယ္က် ခ်က္စားခ်င္ပါေသးတယ္
ခုပံုထဲက ဂဏန္းဟင္းေလးက တကယ္ကို သြားေရက်ခ်င္ဖြယ္ရာပါဘဲ။

Baby taster said...

ဂဏန္းၾကိဳက္ေပမဲ့ ခြါရတာ စိတ္မရွည္ဘူး
ခ်ဥ္စပ္ေလး စားခ်င္လိုက္တာ

nu-san said...

စားခ်င္ပါတယ္ စုဘူးရယ္.. ဒီမွာက ပင္လယ္ဂဏန္းေတြဆုိေတာ့ေလ အေကာင္လည္း ၾကီးတယ္.. အဲဒီလုိ ဟင္းခ်က္စားလုိ႔ေကာင္းပါ့မလားဆုိျပီး ခ်က္မစားျဖစ္ဘူး.. ေနာက္ျပီး အရွင္ဆုိေတာ့လည္း ေစ်းၾကီးတာနဲ႔ ကုိယ္က မလုပ္တတ္တာနဲ႔ဆုိေတာ့ တစ္ခါမွကို မ၀ယ္စားျဖစ္ဘူး.. ဂ်ပန္ေတြကေတာ့ ေရနဲ႔ျပဳတ္ျပီးစားတယ္.. ျပီးေတာ့ လက္မကုိ မီးကင္စားၾကတယ္.. အမကေတာ့ ညီမ ခ်က္သလုိမ်ိဳးပဲ စားခ်င္တယ္.. :D

Unknown said...

ေက်းဇူးပါ မစုဘူးအိမ္

ကၽြန္ေတာ္က ဂဏန္းဟင္းကို ေခ်ာင္းသာမွာ စားခဲ့ၿပီး တအားၾကိဳက္သြားခဲ့သူပါ။
စလံုးမွာ ဂဏန္းဟင္းေကာင္းေကာင္းခ်က္တဲ့ ဆိုင္ေတြကို လိုက္ေမး၀ယ္စားဖူးပါတယ္။
ဗမာ အၾကိဳက္မေတြမိေသးဘူးဗ်...
အခု အမစုဘူးအိမ္ ရဲခ်က္နည္းေလးကို ေတြလိုက္ေတာ့
စားခ်င္စိတ္ကို ခ်က္နည္းေလးပါ အလြန္သေဘာက်မိပါတယ္
ေနာက္ အလ်င္သင့္သလို ပင္လယ္စာေလးေတြေရးပါ လို..
ၿမန္မာအမ်ားစုက ဗုဒၶ ဘာသာေတြမ်ားေတာ့ အရွင္ေတာ့ လုပ္မစားရဲဘူး ...
အေသေလးေတြေတြရင္ခ်က္စားမွာပါ..
ဟင္းခက္အေမြးအၾကိဳင္ေတြကို ဘယ္ေနရာ မွာ၀ယ္ရတယ္..ဆိုတာေလးကိုေတာ့ ေၿပာေစခ်င္ပါတယ္
ကၽြန္ေတာ္တိုက ဟင္းခ်က္တာေတာ့ ဒီနုိင္ငံေရာက္မွ ၀ါသနာပါလာတာပါ..
ဘယ္လုိဟင္းခက္အေမြးအၾကိဳင္ေတြက ေကာင္းသလဲဆိုေတာ့ မသိေသးပါ..
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္
ဒီထက္မက ေအာင္ၿမင္ပါေစ ...

စႏၵကူး said...

ကူးလဲတစ္ခါစားဖူးတယ္..ဆိုင္မွာ..
အိမ္ကမသိေအာင္ခိုးစားတာ..
ခ်ိဳခ်ိဳေလး.. ရန္ကုန္ျပန္မွ ထပ္သြားခိုးစားအံုးမယ္..စုဘူးခ်က္ထားတာစားခ်င္စိတ္ ေတြေပါက္လာပီ..

subuueain said...

မမရွင္ေလး၊မေခ်ာ၊baby taster၊မႏုစံ၊ကူးကူး။ bo လာလည္တာေက်းဇူးပါ။
bo ေမးထားတဲ့ ဟင္းခပ္အေမႊးအၾကိဳင္ ကေတာ့ ကၽြန္မ ထူးထူးေထြေထြ မသံုးပါဘူး။မာလာဟင္းအႏွစ္ထုတ္ ကလည္း pennisular မွာအလြယ္တကူဝယ္လို့ရပါတယ္။ ငါးပံုေလးနဲ့ အထုတ္က အရသာအပူအစပ္အေတာ္ပါဘဲ။ ေနာက္ဟင္းေတြက်ရင္ သံုးတဲ့ပစၥည္းေလးေတြပါ ပံုထည့္ေပးပါ့မယ္ရွင္ :)

T T Sweet said...

စားခ်င္စဖြယ္ ဂဏန္းဟင္း။ တစ္ခါမွ ခ်က္မစားဖူးဘူး။ ဟိုေန႔က wet market မွာေတြ႔တာ။ ခ်က္ရင္မေကာင္းမွာ စိုးလို႔ မ၀ယ္ရဲဘူး။ တစ္ခါေလာက္ေတာ႔ စမ္းခ်က္ဦးမယ္။ ရွယ္ေပးတာေက်းဇူးေနာ္။

သိဂၤါေက်ာ္ said...

ကိုယ့္ဟာကိုယ္ ခ်က္စားဖို႕ေတာ့ စိတ္ကူးကို မရွိဘူး.. ခ်က္ျပီးသားဆိုရင္ေတာ့ စားခ်င္တယ္.. ဟီးး

Ei Thet said...

အစ္မ မာလာဟင္းအႏွစ္မရွိရင္ မထည့္ဘဲခ်က္လို႕ရလား ဒါမွမဟုတ္ တျခား ဘာထည့္ သံုးရမလဲဟင္

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online