ေမၿမိဳ႕ ေဂၚရခါးညြန္႕ ႏုႏုေလးေတြကို သင္ ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဓါးၿပားရိုက္ ။ ၾကက္သားမႈန္႕ေလးနဲ႕ ငရုတ္ၾကမ္းမႈန္႕ေလးနဲ႕ ေၾကာ္ထားတာပါ။ ေကာင္းမွေကာင္း :)
ေဂၚရခါးညြန္႕ေၾကာ္ စပ္စပ္ေလး
မႏၱေလးၿမီးရွည္ စစ္စစ္ပါဗ်ာ
ဝက္ေခါင္းသားေလး နဲ႕ ၿမီးရွည္ေလးပါ။
မႏၱေလး ၿမီးရွည္ စစ္စစ္ ပါဗ်ာ။ မႏၱေလးရဲ႕ နာမည္ၾကီးၿမီးရွည္ ၿဖစ္ၿပီး ၁၆လမ္းနဲ႕ ၈၁ လမ္းေထာင့္မွာ ရွိတာပါ။
မန္း ၿမီးရွည္ဆိုင္ေတြရဲ႕ ထံုးစံအတိုင္း အထမ္းေလးနဲ႕ပါ။ ထိုင္စားစရာ စားပြဲ ကုလားထိုင္ သီးသန္႕ မရွိဘဲ ေခြးေၿခခံုေလးေတြကို ဆက္ၿပီး စားပြဲလုပ္။ ေနာက္ခံုတစ္ခုနဲ႕ ကုလားထိုင္ လုပ္ၿပီး စားၾကရတာပါ။
ဝက္တစ္ေကာင္လံုးကို ၾကိဳက္ရာအပိုင္းနဲ႕စားလို႕ရပါတယ္။
အသားသုတ္လည္း သတ္သတ္မွာစားလို႕ရပါတယ္။ ဓါတ္ပံုေတာ့ ရွာမေတြ႕လို႕တင္ေတာ့ဘူးေနာ္။
ဟင္းရည္ကလည္း ဝက္ရိုးကို ႏူးေၿမ႕ေနေအာင္ ထည္ထားေတာ့ ခ်ိဳၿပီးေလးေနတာဘဲ။
ပထမ ဟင္းရည္ပန္းကန္မွာ ဝက္ရိုးထည့္ေပးၿပီး ေနာက္ဟင္းရည္ထပ္ေတာင္းရင္ေတာ့ အရိုးပါေတာ့ဘူးဗ် :)
အိမ္မွာ ဘယ္လိုဘဲ လုပ္စားစား ဆိုင္လက္ရာကို မမွီတာေတာ႕ အမွန္ဘဲဆိုေတာ့ မန္းၿမီးရွည္ေတြမွာ secret receipe ရွိမွာေတာ့ အမွန္ပါဘဲ။
ကၽြန္မလုပ္စားတဲ႕ ၿမီးရွည္ကိုေတာ့ ေနာက္မွ သတ္သတ္တင္ေပးပါ့မယ္။
အဲဒီဆိုင္က မနက္(၁၀.၃၀) ေလာက္က စဖြင့္ၿပီး ေန႕လည္(၂) နာရီေလာက္ဆို ဆိုင္သိမ္းပါတယ္။ လူေတြလည္းမ်ားေတာ့ေစာင့္ရတာေတာ့နည္းနည္းၾကာတယ္။ ဘာဘဲၿဖစ္ၿဖစ္ ေရႊမန္းေၿမကို ေရာက္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ သြားေရာက္စားသံုးၾကည့္ပါလို႕ ။
ပုရစ္ေၾကာ္
သီတင္းကၽြတ္လရဲ႕ ရာသီစာ ပုရစ္ေၾကာ္ေလးပါ။
ဒီအတိုင္းေလးဘဲ စားစား ။ ထမင္းဆီဆမ္းေလးနဲ႕ဘဲ စားစား အေၾကာတက္ေပမဲ႕ စားလို႕ေကာင္းလွပါတယ္။
ဗိုက္ထဲက ေဖာက္စရာရွိတာေလးေတြ ေဖာက္ထုတ္ၿပီး ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ႏိုင္ႏိုင္နဲ႕ ေၾကာ္ပါတယ္။
ပုရစ္အမေတြက ဗိုက္ထဲမွာ ဥေလးေတြပါၿပီး စားလို႕ပိုေကာင္းပါတယ္။
ကၽြန္မကေတာ့ ဆိုင္က ေၾကာ္ၿပီးသားဘဲ ဝယ္စားပါတယ္။ :)
ပုစြန္ထုတ္ဆီၿပန္
ပုစြန္ထုတ္ဆီၿပန္ ရာဇဝင္ေလးက ေတာ့ မင္းဒင္ရဲ႕ သက္ခိုင္ ဖတ္တုန္းက ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ႕တာပါ။
ပုစြန္ထုတ္ခ်က္ရင္ ကၽြန္မက ဘယ္ေတာ႕မွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ ဂ်င္းမထည့္ပါဘူး။ သက္ခိုင္ထဲမွာ ပုစြန္ထုတ္ကို ခရမ္းခ်ဥ္သီး အကြင္းလိုက္ ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ အဝိုင္းေလးေတြကပ္ၿပီး ဆီၿပန္ခ်က္ထားတာကို ဖတ္ရင္းနဲ႕ စားခ်င္စိတ္ၿဖစ္လာလို႕ ခ်က္စားၿဖစ္တာပါ။
ပုစြန္ထုတ္ကို ထံုးစံအတိုင္း ေခ်းေၾကာင္းထုတ္၊ ေခါင္းၿဖဳတ္ၿပီး ဆား၊ နႏြင္းနယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကို ဆီမ်ားမ်ား ထည့္ၿပီး ေၿခာက္ေနေအာင္ ေၾကာ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ပါးပါးလွီးထည့္ ၊အေရာင္တင္မႈန္႕ထည့္ၿပီး ပုစြန္ထည့္ပါတယ္။
ဟင္းအိုးခ်ခါနီး ပုစြန္ေလးေကြးမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အကြင္းလိုက္လွီးတာေလးနဲ႕ နံနံပင္ အုပ္ ၊ အေပါ့အငန္ေလး ၿမည္းၿပီး ၾကက္သားမႈန္႕ေလးနည္းနည္းထည့္ပါတယ္။ yummy...
အာပူလွ်ာပူ အရည္နဲ႕ အသုတ္
အာပူလွ်ာပူ လုပ္စားဖို႕ ငါးေရႊကို ဆား၊ ငံၿပာရည္ နယ္ၿပီး ငါးပိအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ပါတယ္။
ၿပဳတ္ရည္ထဲကို ပဒဲေကာ လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ ေထာင္းထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴေလးကို မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထည့္ပါတယ္။ ငါးၿပဳတ္ရၿပီိဆို ငါးကို အေအးခံၿပီး အသားထြင္ပါတယ္။
တစ္ဝက္ကို ငါးၿပဳတ္ရည္ထဲကို ၿပန္ထည့္ၿပီး တစ္ဝက္ကို အသုတ္သုတ္ဖို႕အတြက္ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထည္႕ၿပီး ေၿခာက္ေအာင္ေလွာ္ထားပါတယ္။
ဟင္းရည္ပြက္ရင္ အေပါ႕အငန္ေလး ၿဖည္႕စြက္ကာ ငရုတ္ေကာင္း ႏိုင္ႏိုင္ခပ္ပါတယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ကိုလည္း ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ၿပဳတ္ပါတယ္။
ၿပီးမွ ဆယ္ယူ ညက္ေအာင္ေထာင္းၿပီး ေရေႏြးေလးထည့္ၿပီး ငရုတ္သီးရည္လုပ္ထားပါတယ္။
ငါးပိ မီးကင္ၿပီး ေထာင္းထားပါေသးတယ္။
မန္က်ီးသီးမွည့္ကို လည္း ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ႕စိမ္ၿပီး အႏွစ္ယူထားပါတယ္။
နံနံပင္၊ ပဲသီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
ပန္းကန္ထဲကို မုန္႕ဖတ္ေလးထည္႕၊ ဟင္းရည္ေလး ထည့္ၿပီး ခ်ဥ္ငန္စပ္ေလး စားလို႕ရပါၿပီေနာ္။
အသုတ္ ကိုလည္း ဆီလံုးဝမပါဘဲ ငါးေလွာ္၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး၊ မန္က်ီးရည္၊ ငံၿပာရည္၊ ငါးပိေထာင္း၊ ငရုတ္သီးရည္တို႕ႏွင့္ သုတ္ပါတယ္။
ငါးဖယ္ေၾကာ္၊ ပဲကပ္ေၾကာ္ စသည္ၿဖင့္ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
ကၽြန္မကေတာ့ ေနပူမိုးရြာ အၿမဲစားတဲ႕ အစားအစာေလးပါ။
ၾကက္ေၿခေထာက္ရိုး ကုလားသုတ္
ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္က လုပ္္စားၿဖစ္ခဲ႕တဲ႕ ၾကက္ေၿခေထာက္သုတ္ေလးပါ။
ကၽြန္မက ၾကက္သားဆို အရိုးဘဲ ၾကိဳက္တတ္လို႕ ၾကက္သားဝယ္ရင္ ေၿခေထာက္ရိုး၊ ေတာင္ပံရိုး ဝယ္တာမ်ားပါတယ္။
ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ဟင္းရည္ခ်က္ဖို႕ဝယ္လာတဲ့ၾကက္ေၿခေထာက္ရိုးကိုရုတ္တရက္သုတ္စားဖို႕ စိတ္ကူးရတာေၾကာင့္ေရေဆး၊ ေၿခညည္းေလးေတြညွပ္ေပးၿပီး ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ နႏြင္း
( သာမန္ထက္မ်ားထည့္ေပးပါ. ဝါထိန္ထိန္ေလး ၿဖစ္ေနေအာင္လို႕ပါ)
နယ္ၿပီး ေရခမ္း ၿပဳတ္ပါတယ္။
အသုတ္သုတ္ဖို႕အတြက္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲမွာ ၾကက္သြန္ပါးပါးလွီး ၊ ေဂၚဖီပါးပါးလွီး၊ ပူဒီနာေလး ေတြေၿခြထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးထည့္ထားပါ။ ၾကက္ရိုးကိုလည္း အဆင္ေၿပသလို ဖဲ့ထည့္ထားပါ။
ပဲမႈန္႕အစိမ္းကို ေရေအးေလးနဲ႕ အခဲမက်န္ေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးထားပါ။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီပါေလကာ ေလးထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းေလး နည္းနည္းထည့္ နႏြင္းေလးထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၿပီးမွ ေရေဖ်ာ္ထားတဲ့ ပဲမႈန္႕ ထည့္ပါတယ္။ ( ကၽြန္မက ပဲအစိမ္းနံ႕ နံမွာဆိုးတဲ႕အတြက္ ဆီသတ္တဲ႕ နည္းကိုဘဲ သံုးပါတယ္။ ) ပဲရည္ကို က်ဲက်ဲေလးပဲ ေဖ်ာ္ပါတယ္။
ပြက္ရင္ ၾကက္သားသုတ္ဖို႕ လုပ္ထားတဲ့ပန္းကန္ထဲကို ေလာင္းထည့္၊ မဆလာေလး မ်ားမ်ားထည့္၊ သံပုရာရည္ေလးညွစ္၊ ငရုတ္သီး ၾကမ္းမႈန္႕၊ငံၿပာရည္ေလး ၾကက္သားမႈန္႕ေလးကို အေပါ့အငန္ ၿမည္းၿပီးထည့္ ၊ သမေအာင္ နယ္လိုက္ပါေလ။ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ဆို ေကာင္းမွေကာင္း ... :)
ငါးခူ ဒုကၡေၾကာ္
ငါးခူ အေကာင္ၾကီးၾကီး ေတြရလို႕ ငါးဒုကၡ ဟင္း လုပ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ ငါးခူ ဗိုက္ထဲကို အစာပလာ ေတြ သြပ္ၿပီး ငါးခူကို ႏွီးနဲ႕ ခါးကေနတစ္ဝက္စည္းၿပီး ေသခ်ာတုတ္ ေၾကာ္တဲ႕ သာမန္ မခက္ခဲတဲ႕ ဟင္းအမယ္ပါ။ ငါးေနရထိုင္ရ ခက္တာမို႕ ငါးဒုကၡ ေခၚဟန္တူပါရဲ႕.....
ပထမဦးစြာ ငါးခူကို မန္က်ီးမွည္႕ႏွင့္ပြတ္ ေရေသခ်ာစြာေဆးၿပီး ဆား၊ နႏြင္းနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။
အစာပလာအတြက္ ကေတာ့ မိမိႏွစ္သက္ရာပါ။ ငရုတ္သီးေတာ့ စပ္ရပါမယ္။ ဒါမွလည္း ပိုစားေကာင္းပါတယ္။
ကၽြန္မကေတာ့ golden mile ကဝယ္လာတဲ့ မွ်စ္နုနုေလးေတြကို ေရနဲ႕ ႏွစ္ထပ္ေလာက္ၿပဳတ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီပါေလရံုထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နီ ေထာင္း ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္း ပုစြန္ေၿခာက္ မႈန္႕၊ဆား တို႕နဲ႕အတူ မွ်စ္ကို ေသခ်ာလံုးပါတယ္။
ေနာက္ အဲဒီအစာေတြကို ငါးဗိုက္ထဲကို သြပ္ၿပီး ငါးကို ႏွီးနဲ႕ စည္းၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္။
နည္းစနစ္အမွန္ကေတာ့ ေၾကာ္ၿပီး ႏွီးေတြကို ၿဖဳတ္လိုက္ရင္ ငါးေလးက ေကြးေကြးေလး ၿဖစ္ေနပါတယ္။
ကၽြန္မမွာ စည္းစရာ ၾကိဳးေကာင္းေကာင္းမရွိလို႕ ငါးေလးက သိပ္မေကြးရွာပါဘူး။
သံုးေဆာင္ၾကည့္ပါေနာ္။
တစ္ပတ္အတြင္း စားစရာအခ်ိဳ႕
အုန္းစိမ္းဂ်ယ္လီ ေလးပါ။ ပံုမွာ ၿပထားတဲ႕ ဂ်ယ္လီထုတ္ကို သူ႕အညႊန္းအတိုင္း ေရ (သို႕) အုန္းစိမ္းရည္ ထည့္ၿပီး ပြက္လာသည္အထိက်ိဳ ၿပီး ပံုစံခြက္ထဲထည့္ၿပီး အုန္းသီးဖတ္ေလးေတြ ၿခစ္ထည့္အေအးခံပါ။ သၾကားထည့္စရာမလိုပါဘူး။
ေရခဲေသတၱာရွင္းထားတဲ႕ အေၾကာ္ပါ။ ပုစြန္အစိမ္းအနည္းငယ္က်န္တာကို ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီး ေၿပာင္းဖူး၊ နံနံပင္ေတာက္ေတာက္စင္း၊ အေၾကာ္မႈန္႕၊ ၾကက္ဥတစ္လံုးေခါက္ အရသာေလးစြက္ၿပီး ေၾကာ္ထားတာပါ။
ငါးက်ီးအစိုကို ဆား၊ နႏြင္းနယ္ၿပီး ၾကြတ္ၾကြတ္ေလး ေၾကာ္ထားတာပါ။
မႏၱေလး ေကာက္ညွင္းပဲေၾကာ္ေလးပါ။ kidney bean ပဲဘူးကို အေၾကာ္မႈန္႕နဲ႕ေရာၿပီး ေၾကာ္ထားတာပါ။
ဆီထမင္းေလးပါ။ ဒီမွာေရးဖူးပါတယ္ေနာ္။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ခ်က္တာကေတာ့ အေကာင္းဆံုးပါဘဲ။
ဒီတစ္ပတ္အတြင္း ခ်က္စားၿဖစ္တာေလးေတြထဲက အခ်ိဳ႕ပါ။
ဆိတ္သားေၿခာက္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး
ဆိတ္သားေၿခာက္ ကို ေရနာရီဝက္ေလာက္ စိမ္ၿပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ တံုးပါတယ္။
ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕နယ္ၿပီး မီးေအးေအးေလးနဲ႕ ကၽြတ္ကၽြတ္ ေၾကာ္ပါတယ္။
ၿပီးမွ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နဲ႕ ဂ်င္း မညက္တညက္ေထာင္းတာေလးရယ္ ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္ေလးရယ္ကို
ေၾကာ္ပါတယ္။
ဆိတ္သားေၿခာက္ေၾကာ္ေလးေပၚကို ၿဖဴးလိုက္ပါတယ္။
ထမင္းၿဖဴေလးနဲ႕ဘဲစားစား ၊ အၿမည္းအေနနဲ႕ဘဲ စားစား အလြန္ေကာင္းပါတယ္။ :D
မွ်စ္ခ်ဥ္ေၾကာ္
ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြစိပ္ထားတဲ့မွ်စ္ခ်ဥ္ေလးေတြကို
ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္႕မ်ားမ်ားနဲ႕ ေၿခာက္ေၿခာက္ေလး ေၾကာ္စားတဲ႕ ဟင္းရံ တစ္မ်ိဳး ၿဖစ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီနဲ႕ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးၿပီးဆီသတ္ပါတယ္။
ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္႕၊ငါးပိ၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ဆား၊ စတာေတြကို( မွ်စ္ခ်ဥ္ အနည္းအမ်ားေပၚမူတည္) ထည္႕ပါ။
မီးဖိုေပၚမွာ ခဏေမႊၿပီးမွ မွ်စ္ခ်ဥ္ထည့္ပါ။ ေၿခာက္ေၿခာက္ေလး စားခ်င္ရင္ ၾကာၾကာ ေၾကာ္ပါေနာ္။
အစပ္ေၾကာ္မယ္ဆို ဟင္းအိုးခ်ခါနီးမွ ငရုတ္သီးၾကမ္းမႈန္႕ထည္႕ၿပီးႏွံ႕ေအာင္ေမႊပါေနာ္။
အသားဟင္းတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး၊ ပဲနီေလး ဟင္းခ်ိဳတို႕ ႏွင့္လိုက္ဖက္ ၿပီးမွ်စ္ခ်ဥ္ဖတ္ေလးေတြက
ဝါးလိုက္ရင္ ထုတ္ထုတ္... ထုတ္ထုတ္နဲ႕အလြန္အရသာ ရွိပါတယ္။
သံုးေဆာင္ၾကည့္ပါေနာ္။
ဆိတ္သားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္ နဲ႕ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္
ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့ ဟင္းအတြဲအစပ္ေလးပါ။ wet market ကေန ဆိတ္သား ကီလိုဝက္ ဝယ္လာပါတယ္။ မန္က်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္မ်ားမ်ားကို ေရေႏြးေလးနဲ႕ေဖ်ာ္ၿပီး ဆိတ္သားကို ေသခ်ာေဆးပါတယ္။
ေရေသခ်ာေဆးၿပီးတဲ႕ ဆိတ္သားကို ဆား၊ နႏြင္း၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္၊ၾကက္သားမႈန္႕၊ဂ်င္းေထာင္းရည္တို႕နဲ႕ အရသာဝင္ေအာင္ေသခ်ာနယ္ပါတယ္။
အသီးအရသာမပါဝင္တဲ႕ ႏို႕ခ်ည္းသက္သက္ဒိန္ခ်ဥ္ တစ္ခါစားဘူးထဲက တစ္ဝက္ေက်ာ္ေက်ာ္ ကို ထည္႕ၿပီး ေသခ်ာၿပန္နယ္ၿပီး နာရီဝက္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါတယ္။
ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႕ ႏွပ္လိုက္တဲ႕အခါမွာ အရသာအင္မတန္ေကာင္းၿပီး အသားအေတာ္ႏူးည့ံပါတယ္။ အသားက ပင္ကိုယ္ႏုၿပီးသားဆိုရင္ ေရေတာင္ သိပ္ထည္႕စရာမလိုပါဘူး။ အင္မတန္ရင္႕တဲ႕ ဆိတ္ထီးၾကီးေတြရဲ႕အသားဆိုရင္ေတာ႕ က်က္ ကို မက်က္ႏိုင္ပါဘူး။ ဒီပံုစံအတိုင္း ၾကက္သားကို ႏွပ္လည္းေကာင္းပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္(၃/၄)လံုးေလာက္ကို ပါးပါးလွီးၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ဆိတ္သားႏွပ္က ဆီမ်ားမွ အိၿပီး စားေကာင္းပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္းေထာင္းထည္႕ ဆီေရာသတ္ပါတယ္။ အေရာင္တင္ထည္႕ေမႊၿပီး အရသာနယ္ထားတဲ႔ဆိတ္သား ထည္႕ၿပီး တည္ပါတယ္။ သူ႕အရည္နဲ႕သူလံုးၿပီး အရည္ကုန္မွ ေရ နည္းနည္းခ်င္းထည္႕ၿပီး ႏူးအိေနေအာင္ တည္လိုက္တဲ႕ အခါမွာ ဆိတ္သားႏွပ္ ရပါၿပီေနာ္။ ဆိတ္သားႏွပ္ကို ဒီမွာ လည္း ေရးဘူးပါတယ္ေနာ္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီး ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ကေတာ့ ကၽြန္မတို႕ မိသားစုရဲ႕ favorite ဟင္းပါ။ ထမင္းလည္း ၿမိန္ပါတယ္။ ေၾကာ္ရတာဘဲ ပ်င္းစရာေကာင္းတာပါ :P
ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အခြံႏႊာ ပါးပါးလွီးပါ။အေစ့ေတြ ကုန္ေအာင္ထုတ္ဖို႕လည္း မေမ႕ပါနဲ႕ေနာ္။
ၿပီးရင္ဆားနဲ႕ေသခ်ာ ဖ်စ္နယ္ ေဆးပါ။
ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးၿပီး ေရႊဝါေရာင္ သန္းေအာင္ ေၾကာ္ၿပီး ဖယ္ထားပါ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ၾကက္သားမႈန္႕နယ္ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႕ ေၿခာက္ေအာင္ ေၾကာ္ပါ။ သတ္သတ္ဖယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဓါးၿပားရုိက္ ၊ ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္႕၊ ငါးပိ ၊ ငရုတ္ၾကမ္းမႈန္႕၊ဆား( အားလံုးကို ၾကက္ဟင္းခါးသီး ပမာဏ ေပၚမူတည္ၿပီး ထည္႕ပါ။) အားလံုးကို ဆီပူထဲထည္႕ၿပီး ငါးပိေၾကာ္သလို လံုးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ သတ္သတ္ဖယ္ထားတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေရာ၊ ၾကက္သြန္ကို ေနာက္ဆံုးမွ ထည္႕ေရာလိုက္ပါ။ ဘူးထဲထည္႕ထားရင္ ၾကာၾကာအထားခံၿပီး ၾကက္ဟင္းခါးသီး ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ထမင္းၿမိန္ေဆးပါ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ေၿခာက္ေအာင္ ေၾကာ္ရတာ တစ္ခါတစ္ေလ စိတ္မရွည္ဘူး။ ဒါေၾကာင္႕ ပံုထဲက ၾကက္ဟင္းခါးသီးက သိပ္မေၿခာက္ပါဘူး ။ အေစ့ေလးေတြလည္း ဖယ္စားသြားေနာ္။ ဒီတစ္ပတ္အေတာ္ပ်င္းပါတယ္။ :P
ဝက္သားတုတ္ထိုး နဲ႕ ၾကာဇံေၾကာ္ စားၾကမယ္....
မဂၤလာႏွစ္သစ္ပါရွင္။ သၾကၤန္ရက္အမွတ္တရ ဝက္သားတုတ္ထိုးနဲ႕ ၾကာဇံေၾကာ္ ေလး လုပ္ေကၽြးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။
ဝက္သားတုတ္ထိုးကေတာ႕ Professional လုပ္တတ္တဲ႕ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ရဲ႕ နည္းလမ္းေလး ကို ရွယ္ထားတာပါေနာ္။
ပထမဦးဆံုး wet market ကို သြားၿပီး ေခါင္းတစ္ၿခမ္း၊အစာအိမ္၊အူခ်ိဳ၊လွ်ာ၊အသဲ၊ေက်ာက္ကပ္၊နားရြက္ စသည္ၿဖင္႕ မိမိႏွစ္သက္ရာမ်ားကို စားမည္႕လူဦးေရႏွင္႕ မွန္းၿပီး ဝယ္ပါတယ္။ ဝက္ အေမႊးေလးေတြကို မီးၿမိဳက္ၿပီး ဖယ္ရွားပါတယ္။
သံပုရာသီး ကို အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္ရန္အတြက္ အရည္ညွစၿ္ပီး ပန္းကန္တစ္လံုးထဲထည္႕ထားပါ။ သံပုရာအခြံေလးေတြရယ္၊ဆားရယ္နဲ႕ေရာၿပီး ဝက္သားမ်ားကို အနံံ႕ေပ်ာက္ေစရန္ ေသခ်ာနယ္ၿပီး ေဆးပါ။
ေဆးၿပီးသားဝက္သားမ်ားကို ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္းေထာင္း၊ ဆား၊ငံၿပာရည္၊ပဲငံၿပာရည္အၾကည္၊ပဲငံၿပာရည္အေနာက္ အနည္းငယ္ (အရမ္းမ်ားရင္ အေရာင္မည္းသြားမွာ စိုးလို႕ပါ)၊ၾကက္သားမႈန္႕ ထည္႕ၿပီးနယ္ပါ။
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊ နာနတ္ပြင္႕ ထည္႕ၿပီး ေပါင္းအိုးနဲ႕ ထည္ပါတယ္။ ရိုးရိုးအိုး နဲ႕ တည္လည္းရပါတယ္။ ဆိုင္ေတြမွာ ေရေႏြးေငြ႕နဲ႕ အိုးအၾကီးၾကီးေတြနဲ႕ ထည္႕ၿပီး တည္ၾကပါတယ္။ ၾကက္ဥ စားခ်င္ရင္လည္း သတ္သတ္ၿပဳတ္ၿပီး မွ အခြံခြာၿပီး အိုးထဲၿပန္ထည္႕ရင္ ပဲငံၿပာရည္ေရာင္မဲမဲေလးရပါတယ္။ ဝက္သားတုတ္ထိုးအိုးကို အရည္ေလးနဲ႕ ခ်ပါ။ ဒါမွ စားလို႕ေကာင္းပါတယ္။ အသည္းထည္႕မယ္ဆိုရင္ ေနာက္မွ ထည္႕ပါေနာ္။ အသည္းက ၾကာရင္ မာသြားတတ္လို႕ပါ။
အခ်ဥ္အတြက္ ငရုတ္သီးအစိမ္းေတာင္႕နဲ႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႕ ကိုၾကိတ္ၿပီး Tomato sauce ရယ္၊ ညွစ္ထားတဲ႕ သံပုရာရည္ရယ္ ဆား အနည္းငယ္ထည္႕ၿပီး စပ္ပါတယ္။
ၾကာဇံေၾကာ္ ကေတာ႕ တုတ္ထိုးနဲ႕ စားမယ္ဆိုရင္ ကၽြန္မ အသားထည္႕မေၾကာ္ပါဘူး။ ဒီမွာ ေၾကာ္နည္း ေရးဖူးပါတယ္ေနာ္။ သံုးေဆာင္ၾကည္႕ ပါ။
ဝက္သားပဲငါးပိ ခ်ဥ္စပ္ခ်က္ နဲ႕ ပဲပင္ေပါက္အခ်ိဳသုတ္
မဂၤလာပါေနာ္။ မအားလို႕ post အသစ္မတင္ႏိုင္တာ၊ blog မလည္ႏိုင္တာ အေတာ္ၾကာေနပါၿပီ။ ဒီတစ္ပတ္ေတာ႕ ရံုးပိတ္ရက္ တစ္ရက္ မွာ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ႕တဲ႕ ဟင္းေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။ လြယ္ကူၿမန္ဆန္ၿပီး အခ်ိန္သိပ္ေပးစရာ မလိုပါဘူး။
ဝက္သားကို ပဲငါးပိအစပ္နဲ႕ ခ်ဥ္စပ္ခ်က္ပါတယ္။ ဝက္သား(သို႕) ၾကက္သား ၾကိတ္ၿပီးသား အသားကို ဆား၊ငံၿပာရည္ နယ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဓါးၿပားရိုက္ထည္႕ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ေလာက္ကို အေၿမာင္းေလးေတြ လွီးထည္႕လိုက္ပါတယ္။ ဝက္သား၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ဆား၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ တို႕ႏွင္႕အတူ ပဲငါးပိ အစပ္ကို ထည္႕ပါတယ္။
အခ်ိဳ႕ပဲငါးပိေတြရဲ႕ အရသာက ေလးတဲ႕အတြက္ ဟင္းအရသာကို မၿဖည္႕စြက္မွီ ပဲငါးပိကို အရင္ၿမည္းၾကည္႕လိုက္ပါေနာ္။ ကၽြန္မရဲ႕ပဲငါးပိက အေရာင္က ပဲငါးပိေရာင္သိပ္မရွိပါဘူး။ ၿမန္မာႏိုင္ငံ ေစ်းထဲက ကိုယ္တိုင္လုပ္ေရာင္းတဲ႕ တရုတ္မဆီက ဝယ္လာတာပါ။ ငရုတ္ၾကမ္းမႈန္႕ရည္မ်ားၿပီး နဲ႕ ပဲငါးပိ အခ်ိဳနည္းနည္း ေရာထားသလို မ်ိဳးပါ။ အရသာေတာ႕ ပဲငါးပိအစစ္လို ခ်ိဳငန္ၾကီးမဟုတ္ဘဲ ေကာင္းပါတယ္။ ေရနည္းနည္းခ်င္းေတာက္ၿပီး ခ်က္ပါတယ္။ အသားက ေၾကၿပီးသားၿဖစ္တဲ႕အတြက္ ခဏနဲ႕ က်က္ပါတယ္။ အသားက်က္မဲ႕အခ်ိန္နဲ႕ ဟင္းအိုးခ်မဲ႕အခ်ိန္မွန္းၿပီး ၾကက္သြန္နီ အဖတ္ခြာတာေလးေတြနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေလးစိတ္စိတ္ထည္႕လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလး အုပ္လိုက္ပါတယ္။
ပဲပင္ေပါက္ ကို အခ်ိဳေလးသုတ္ပါတယ္။ ထံုးစံအတိုင္း ပဲပင္ေပါက္ကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီး ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ ေၿမပဲဆံမႈန္႕၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္႕၊ဆား၊ၾကက္သားမႈန္႕တို႕နဲ႕ ဆီခ်က္ေရာထည္႕ၿပီး နယ္လိုက္တာပါဘဲ။ သံုးေဆာင္ၾကည္႕ပါေနာ္။ :D
PS. ကၽြန္မဘေလာ့ေလးလဲ ဝဲရွင္းၿပီးသြားပါၿပီ။ ဒါေၾကာင္႕ ခဏၿဖဳတ္ထားတဲ႕ link မ်ားအားလံုးကို မၾကာခင္ၿပန္ခ်ိတ္ပါမယ္ေနာ္။ :)
မုန္႕ဟင္းခါး
စားေတာ႕မလို႕ ပြဲၿပင္ထားပါတယ္။
အေၾကာ္၊ၾကက္ဥ၊နံနံ၊ပဲသီး၊သံပုရာသီး။
မုန္႕ဟင္းခါး ဟင္းရည္အိုးပါ။
မုန္႕ဟင္းခါးဖတ္ေၿခာက္ထုတ္ကို ေရေအးၾကာၾကာစိမ္ထားၿပီးမွ ၿပဳတ္ပါမယ္။ ၿပဳတ္ၿပီးသားမုန္႕ဖတ္ေလးေတြကို ေရေအးေအးနဲ႕ အပူေပ်ာက္ေအာင္ေဆးခ်ၿပီးမွ ဇကာနဲ႕စစ္ထားပါမယ္။
ငါးအသားေလးေတြ ႏႊင္ထားတာပါ။
အရိုးေတြကို ေထာင္းၿပီးယူထားတဲ႕ ငါးၿပဳတ္ရည္ပါ။
ငါးခူၿပဳတ္ၿပီးသားေလးပါ။ပဲကို ေခါက္ေမႊေနတုန္း ရိုက္ထားတာပါ။
ဒီတစ္ပတ္ ပိတ္ရက္မွာ အခ်ိန္ရတာနဲ႕ မုန္႕ဟင္းခါးကို Ready made မဟုတ္ဘဲ အိမ္ခ်က္ေလး ေသခ်ာခ်က္စားၿဖစ္ပါတယ္။ မုန္႕ဟင္းခါးခ်က္တဲ႕ ကုလားပဲ၊ဆန္ေလွာ္မႈန္႕၊ငါး တို႕ရဲ႕ အခ်ိဳးအဆကိုေတာ႕ ကၽြန္မခ်က္တဲ႕ အခ်ိဳးအဆအတိုင္း ေရးေပးလိုက္ပါတယ္။
ၿမန္မာအေလးခ်ိန္နဲ႕ဆိုလွ်င္ေတာ့ မုန္႕ဖတ္ (၁)ပိသာအတြက္ ငါး(၂၅) က်ပ္သား၊ ပဲ(၁၀)သား၊ ဆန္ေလွာ္မႈန္႕ (၅) က်ပ္သားထည့္ပါတယ္။
စင္ကာပူမွာေတာ႕ ငါးတစ္ထုတ္ဝယ္ရင္ ငါးခူအရြယ္ေတာ္ (၃)ေကာင္ေလာက္ပါတတ္ပါတယ္။ ကုလားပဲကို ႏို႕ဆီဘူးနဲ႕ တစ္ဝက္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလးၿပဳတ္ပါတယ္။ ဆန္ေလွာ္က ပဲအခ်ိဳးအဆရဲ႕ တစ္ဝက္ပါ။ ကၽြန္မကေတာ႕ အဲဒီအခ်ိဳးနဲ႕ ခ်က္ပါတယ္။ မိမိစိတ္တိုင္းက်သလို လိုတိုးပိုေလွ်ာ့ လုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ခ်က္နည္းေလးကေတာ့
ငါးခူကို မန္က်ီးမွည္႕ႏွစ္နဲ႕ပြတ္ေဆးၿပီး အတြင္းက ထုတ္စရာရွိတာေတြ ထုတ္ပါမယ္။ ေရခဲရိုက္ထားတဲ႕ အထုတ္ေတြက ေတာ႕ သန္႕ရွင္းၿပီးသားမ်ားပါတယ္။ ငါးခူကိုဆား၊နႏြင္း၊ငံၿပာရည္နဲ႕နယ္ၿပီး ငါးပိ ကြမ္းသီးလံုးခန္႕ထည္႕ၿပီး စပါးလင္သံုးေခ်ာင္းခန္႕ကို ေရေဆး တစ္ပတ္လွ်ိဳထံုးၿပီး ထည္႕ၿပဳတ္ပါမယ္။ ငါးကို အေအးခံၿပီး အသားႏႊင္ထားပါမယ္။ အရိဳးေလးေတြကိုလည္း ဂရုတစိုက္ဖယ္ထားပါမယ္။ အလယ္ေက်ာရိဳးနဲ႕ ေခါင္းေတြကို ေထာင္းၿပီး ေရေႏြးေလးနဲ႕ေရာကာ အရိုးေတြၿဖဴသည္အထိ အရိုးေထာင္းရည္ ယူထားပါမယ္။
ကုလားပဲကို ႏူးေၿမ႕ေနေအာင္ၿပဳတ္္ၿပီး ညက္ေအာင္ ေထာင္း(သို႕) ၾကက္ဥေမႊတံနဲ႕ ေမႊထားေပးပါ။
ေၿမပဲဆံအစိမ္းလက္တစ္ဆုပ္ခန္႕ကို လည္းေထာင္းထားပါ။
ဆန္ေလွာ္ကို ေရေအးနဲ႕ေရာၿပီး ေဖ်ာ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္းနဲ႕ေရာၿပီး စပါးလင္အႏုပိုင္းေလးေတြပါ ေရာေထာင္းပါ။ ၾကက္သြန္နီကို ငါးဆီသတ္ဖို႕ ပါးပါးလွီးၿပီး အလံုးလိုက္ထည္႕ဖို႕အတြက္လည္း အဆင္သင္႕လုပ္ထားပါ။ ဒီမွာေတာ႕ ၾကက္သြန္နီအလံုးေသးမဝယ္လိုက္ရလို႕ အၾကီးကိုဘဲ ေလးစိပ္ စိပ္ထည္႕ထားပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာအူကိုလည္း အရင္႕ေတြခြာၿပီး အႏုေလးေတြကို ပါးပါးလွီးကာ နႏြင္းရည္စိမ္ထားပါတယ္။
စခ်က္ပါၿပီေနာ္..
ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ပါမယ္။ ၾကက္သြန္ႏြမ္းရင္ ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊စပါးလင္ေထာင္းထားတာ ထည္႕ၿပီး ငါးထည္႕ဆီသတ္ပါမယ္။ ဆား၊ငါးပိအနည္းငယ္၊ၾကက္သားမႈန္႕၊ငံၿပာရည္တို႕ႏွင္႕၊အေရာင္တင္ ထည္႕ၿပီး ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ပါမယ္။ အနံ႕ေမႊးလာရင္ ငါးရိုးေထာင္းတဲ႕အရည္ထည္႕ပါမယ္။ ေၿခထားတဲ႕ပဲကို ေရေႏြးေလးနဲ႕ေမႊၿပီးထည္႕ပါမယ္။ေၿမပဲဆံေထာင္းႏွင္႕ ဆန္ေလွာ္ေဖ်ာ္ထားတာထည္႕ၿပီး ေရေႏြးေရာကာ ဟင္းရည္အိုးထည္ထားပါမယ္။ ပဲေတြအိုးမကပ္ေအာင္ ေမႊေပးရပါမယ္။
မုန္႕ဟင္းခါးကို ေရေႏြးၿဖင္႕ခ်က္ၿခင္းက ဝမ္းေလွ်ာတာ ဝမ္းပ်က္တာ မၿဖစ္ေစဘဲ ၾကာရွည္အထားခံေစပါတယ္။
ဟင္းရည္စပြက္လာရင္ ငွက္ေပ်ာအူဖတ္ေလးေတြ ထည္႕ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီ ႏူးေလာက္မည္႕ အခ်ိန္နဲ႕ ဟင္းရည္အိုးအရည္က်မဲ႕ အခ်ိန္မွန္းၿပီး ၾကက္သြန္နီ ေလးစိပ္ကြဲမ်ားထည္႕ပါတယ္။
ငါးဖယ္ကို သတ္သတ္မေၾကာ္ေတာ့ဘဲ အလံုးေသးေသးေလးေတြလံုးၿပီး ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ပါတယ္။
ၾကက္ဥ ၁လံုးကို နာနာေခါက္ၿပီး ဟင္းရည္အိုးထဲကို အမွ်င္ေလးမ်ားအၿဖစ္ ထည္႕ႏိုင္ပါတယ္။
ဟင္းရည္အပြက္မွာ ငရုတ္ေကာင္းခပ္ပါတယ္။အရသာအတြက္ ငံၿပာရည္နဲ႕ အခ်ိဳမႈန္႕အစားထိုး ၾကက္သားမႈန္႕ၿဖည္႕စြက္ထည္႕ပါမယ္။
နံနံပင္၊ပဲေတာင္႕ရွည္၊ပဲကပ္ေၾကာ္၊ဘူးသီးေၾကာ္၊အီၾကာေကြး၊ၾကက္ဥၿပဳတ္ တို႕ၿဖင္႕တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ေနာ္။
မုန္႕ဟင္းခါးလို႕ေရးၾကသလို မုန္႕ဟင္းငါးလို႕လဲေရးၾကလို႕ ဘယ္ဟာအမွန္လဲ ဝါးတားတားၿဖစ္ေနမိပါတယ္။ Sorry ပါေနာ္။
My Blog List 1
-
-
1Apr20243 weeks ago
-
Adelaide မြို့ရဲ့ အမှိုက်ပစ် စနစ်11 months ago
-
-
စာေပဆု ၂၀၂၀3 years ago
-
Something about the protection of UNESCO4 years ago
-
-
-
MUA Web Converter7 years ago
-
ကားနံပါတ်တွေ အင်္ဂလိပ်လို ပြောင်းလဲသတ်မှတ်ပြီ10 years ago
-
စိတ္အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း10 years ago
-
၂.၉.၂၀၁၂ တနဂၤေႏြေန႕ ဆြမ္းေလာင္းလွဴျခင္း11 years ago
-
For “Harvest Thanksgiving Festival”12 years ago
-
ၾကည့္မိတဲ့ သတင္း (၄-၃-၂၀၁၁)13 years ago
-
တူမေလးမ်ားနဲ႔ တလတာ..13 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 2
-
-
အသံတိတ္ထားတဲ႔ အလြမ္းမ်ား5 years ago
-
အမိႈက္ပစ္ၿခင္း အႏုပညာ9 years ago
-
-
ေမာင္စိန္ေသာင္းရဲ႕ မႏွင္းရည္ ေနာက္ဆက္တြဲ12 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 3
-
သီးရွက်စုံ ကော်ရည်23 hours ago
-
-
-
-
Blog အလွမ်းပြေ3 years ago
-
Lock Down4 years ago
-
Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္4 years ago
-
အလွနတ္သမီးေလး မလိခ...5 years ago
-
Ancestors Altar5 years ago
-
ပုစြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ေၾကာ္5 years ago
-
အခ်ဥ္ေပါင္း (၂)6 years ago
-
Zuma Zen Blaster: Sang Game Legendaris7 years ago
-
သား ၂ေယာက္လံုုးရဲ႔ အမႈအက်င္႔ေလးမ်ား8 years ago
-
ဒိုနောင်းမှာ တနေ့တာ(ညနေပိုင်း)8 years ago
-
'' အလြယ္ခ်က္ အုုန္းေထာပတ္ထမင္း "9 years ago
-
ေဂြးသီး ငပိခ်က္10 years ago
-
-
ကၽြန္ေတာ႕ အေတြ႕အၾကံဳမ်ား ၄10 years ago
-
စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၃၄10 years ago
-
နံနက္စာႏွင့္ ေန႔လည္စာမ်ား10 years ago
-
-
-
-
-
ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္12 years ago
-
-
-
-
Popular Posts
-
ငါးဖယ္ေၾကာ္ ငါးဖယ္ေၾကာ္ ကို စားရတာ ရိုးမသြားေအာင္ အစာပလာ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး နည္းတစ္မ်ိဳးနဲ႕ ေၾကာ္တာပါ။ ကၽြန္မ အမ်ိဳးသားက ငါးဖယ္ေၾက...
-
ေၾကးအိုးဆီခ်က္ကေတာ့ အေမ႕အတြက္ပါ။ :) ဒါကေတာ့ ေၾကးအိုး အရည္နဲ႕ပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ အရည္ ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။ :) က်ဴဆိုင္၊ပဲၿပား၊ငံုးဥ၊ကိုက္လန္၊မုန္ညင္းန...
-
ေၾကးအိုးလုပ္စားၿဖစ္တဲ့ေန့ကပါ။ နည္းနည္းေတာ့ၾကာေနၿပီ။ ခုမွ ဓါတ္ပံုေတြ ့လို့ၿပန္တင္လိုက္ပါတယ္။ :) ေသခ်ာရိုက္ထားတဲ့ပံုေတြေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ :) ေၾက...
-
ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့ ဟင္းအတြဲအစပ္ေလးပါ။ wet market ကေန ဆိတ္သား ကီလိုဝက္ ဝယ္လာပါတယ္။ မန္က်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္မ်ားမ်ားကို ေရေႏြးေလးနဲ႕...
-
့ ၾကာဇံေၾကာ္ ကို အိမ္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ဖိတ္ေကၽြးတုန္းက ကၽြန္မေၾကာ္တဲ့ နည္းအတိုင္း မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။ မိမိႏွစ္သက္ရာ အသားနဲ့ေၾက...
-
Happy New Year ပါ။ ေရမုန္ညင္း ကို ေရေႏြးေဖ်ာ ၿပီး ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီး၊ ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ဆီခ်က္၊ သံပုရာ...
-
ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္စားၿဖစ္တာကေတာ့ ပုစြန္ေတာသုတ္ ္ေလးပါ။ ပုစြန္ကို ဟန္ဟန္ပန္ပန္ သုတ္တာမဟုတ္ဘဲ ေလွာ္ၿပီးသားပုစြန္ကို သင့္ရံုလွီးၿပီး မန္က်ီးသီးမ...
-
ဆီထမင္းဝါဝါေလးကို Rice Cooker နဲ့အလြယ္တကူခ်က္စားမဲ့နည္းလမ္းကေတာ့ ထမင္းအိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထဲ့ၿပီး ဆီက်က္ရင္ နႏြင္းမႈန့္ေလးထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿ...
-
ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြေန့က မုန့္တီသုတ္ေလး သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ မုန့္တီသုတ္ဖို ့လိုအပ္တဲ့အဓိက ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပဲမႈန့္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေကာင္းေကာင္း၊ ငံၿပာရ...
-
အိမ္မွာ အခုတေလာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေပါေနတာမို ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ ခ်က္စားမလို ့ စိတ္ကူးၾကည့္ ့လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိတ္ေန ၿ...