ဆိတ္သားကို ပထမဦးစြာ အရိအရြဲ ေတြ စင္ေအာင္ဓါးခၽႊန္ေလးနဲ ့လွီးၿပီး သန္ ့ထားပါမယ္။
မန္က်ီးသီးမွည့္ ကို ေရေႏြးစိမ္ၿပီး အႏွစ္လုပ္ထားေပးပါ။
ဆိတ္သားတံုးမ်ားကို မန္က်ီးသီးမွည့္နဲ ့နယ္ၿပီး ႏွစ္ထပ္ သံုးထပ္ေဆးေပးပါ။
ေနာက္ၿပီးဆိတ္သားကို ေရစင္ေအာင္ၿပန္ေဆးၿပီး ဂ်င္းေထာင္းေရနဲ ့နယ္ၿပီး ႏွပ္ထားေပးပါ။
ဆား၊ နႏြင္း၊ ငံၿပာရည္တို ့ပါေရာနယ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး (၄) ဥေလာက္ကို ပါးပါးေလးေတြလွီးၿပီး ေရႊဝါေရာင္သန္းလာ
သည္ထဆီမ်ားမ်ားနဲ ့ေၾကာ္ပါ။
ၾကက္သြန္ေၾကာ္တစ္ဝက္ကို သတ္သတ္ဖယ္ထားပါ။
က်န္တစ္ဝက္ကို ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းမ်ားမ်ား၊ကရေဝးရြက္
၊သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊တို့ ေရာထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ထို ့ေနာက္ ႏွပ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ထည့္ပါ။
အေရာင္တင္၊ဆား၊ငံၿပာရည္အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ထည္တားေပးပါ။
ေရနည္းနည္းခ်င္းစီထည့္ၿပီး မီးေအးေအးေလးနဲ ့ႏွပ္ထားေပးပါ။
ဟင္းအိုးခ်ခါနီးရင္ မဆလာေလးအုပ္လိုက္ပါ။
မညွီဘဲ စားလို ့ေကာင္းတဲ ့ဆိတ္သားႏွပ္ရပါၿပီ။ ဟင္းက်က္ၿပီဆိုမွ
ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ နီေၿကာ္ကို
ေရာလိုက္ပါ။ အႏွစ္မ်ားမ်ား ခ်ိဳခ်ိဳေလးနဲ ့စားလို ့ေကာင္းပါတယ္။
0 comments:
Post a Comment