ငါးေခါင္းဟင္းရည္ခ်က္ရန္အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ားကေတာ့
ငါးေခါင္း
မုန္ညင္းၿဖဴ
မွ်စ္ခ်ဥ္၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္
ၾကက္အၿမစ္အသည္း၊ ႏွလံုး။
ငံုးဥ [ေစ်းၾကီးလို ့ကၽြန္မ မထည့္ထားပါဘူး။ ;-) ]
fish ball 0r fish cake
ၾကက္သားၾကိတ္သား၊
ၾကက္ဥ
အေၾကာ္မႈန့္
ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ၊ ဂ်င္း။
စပါးလင္ (ဝယ္မရလို့မထည့္လိုက္ရပါဘူး။)
brocoli (ၾကိဳက္တတ္ရင္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၁)လံုး။
မိမိႏွစ္သက္ရာ ငါးေခါင္းတစ္မ်ိဳးကို မန္က်ီးသီးမွည့္အႏွစ္ၿဖင့္ ေသခ်ာ နယ္ေဆးပါ။
ေရစင္စင္ၿပန္ေဆးၿပီးေနာက္ ဆား၊ နႏြင္း၊ ငံၿပာရည္နဲ့ နယ္ပါတယ္။
ဂ်င္းကို ပါးပါးအလႊာေလးေတြလွီးပါတယ္။
ငါးေခါင္းကို ဂ်င္းလႊာေလးေတြထည့္ ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ပါတယ္။
ၾကက္အသည္းအၿမစ္ကိုလည္းေရစင္စင္ေဆးၿပီး ပါးပါးလွီးၿပီး ဆား၊ နႏြင္းနယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္ႏွလံုးကိုလည္း ထည့္ၿပီးေရာနယ္ပါတယ္။
ငံုးဥကိုလည္း ဆားေလးနည္းနည္းထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ထားပါ။
ၾကက္သားၾကိတ္သားကို ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ညက္ညက္ေထာင္းထားတာထည့္ၿပီး ဆားနဲ့နယ္ပါတယ္။
ေနာက္ အေၾကာ္မႈန့္နဲ ့ ၾကက္ဥတစ္လံုးေခါက္ထည့္၊ ေရေလးနည္းနည္းေလးထည့္ၿပီး ပ်စ္ပ်စ္ေလးရေတာင္နယ္ထားပါတယ္။
ငါးေခါင္းေလး က်က္ၿပီဆို မွ ဟင္းရည္ခ်က္မဲ့ အိုးထဲကို ဆီေလးနည္းနည္းေလးထည့္
ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ၊ ဂ်င္းထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။
( ဒီက ငါးေတြညွီလြန္းတဲ့အတြက္ ဂ်င္းနဲ ့ၿပဳတ္ၿပီးမွ ၿပန္ဆီသတ္တာပါ။ )
ၾကက္အသည္းအၿမစ္၊ ႏွလံုးပါထည့္ဆီသတ္ပါတယ္။ fish ball ပါးပါးလွီးထည့္ပါတယ္။
အေရာင္တင္ နည္းနည္းထည့္လို့ရပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ ဧည့္သည္ေကၽြးမွာ ၿဖစ္တဲ့ အတြက္ အစပ္မစားႏိုင္တာၿဖစ္မွာ စိုးလို့ အေရာင္တင္မထည့္ထားပါဘူး။
ငါးပိ၊ ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန့္တို ့ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရေႏြးထည့္ၿပီးတည္ထားပါ။
ၾကက္သားကို အဆုပ္ေလးေတြဆုပ္ၿပီး ထည့္ပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေလးစိပ္ စိပ္ထည့္လိုက္ပါတယ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္ထည့္ပါတယ္။
မွ်စ္ခ်ဥ္ကို အစပ္ၾကိဳက္ရင္ အစပ္ထည့္လို့ရပါတယ္။ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ထည့္ပါတယ္။
မုန္ညင္းၿဖဴထုတ္ကို မထူမပါးလွီးၿပီး ခပ္လိုက္ပါ။ brocoli လွီးထားတာ ထည့္ပါတယ္။
ငံုးဥေလးကို အခံြခြာၿပီးထည့္လိုက္ပါ။ အေပါ့ အငန္ၿမည္းၿပီး ဟင္းရည္ပြက္ရင္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။
အိမ္မွာ ပန္းကန္ၾကီးၾကီးေကာင္းတာ မရွိေတာ့ ဧည့္သည္လာမယ္ဆိုရင္ ဒီလို ဟာမ်ိဳးဘဲ အားကိုးရပါတယ္။ း)
ငါးေခါင္းဟင္းရည္
Posted by
subuueain
|
Labels:
ဟင္းခ်ိဳ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
My Blog List 1
-
-
KuchingTrip4 weeks ago
-
Halloween - 20244 weeks ago
-
-
-
စာေပဆု ၂၀၂၀3 years ago
-
Something about the protection of UNESCO5 years ago
-
-
-
MUA Web Converter8 years ago
-
ကားနံပါတ်တွေ အင်္ဂလိပ်လို ပြောင်းလဲသတ်မှတ်ပြီ11 years ago
-
စိတ္အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း11 years ago
-
၂.၉.၂၀၁၂ တနဂၤေႏြေန႕ ဆြမ္းေလာင္းလွဴျခင္း12 years ago
-
For “Harvest Thanksgiving Festival”13 years ago
-
တူမေလးမ်ားနဲ႔ တလတာ..14 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 2
-
-
-
အသံတိတ္ထားတဲ႔ အလြမ္းမ်ား5 years ago
-
အမိႈက္ပစ္ၿခင္း အႏုပညာ9 years ago
-
ေမာင္စိန္ေသာင္းရဲ႕ မႏွင္းရည္ ေနာက္ဆက္တြဲ13 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 3
-
ခရမ်းသီးကြော်2 days ago
-
-
-
-
Blog အလွမ်းပြေ4 years ago
-
Lock Down4 years ago
-
Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္5 years ago
-
အလွနတ္သမီးေလး မလိခ...5 years ago
-
Ancestors Altar6 years ago
-
ပုစြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ေၾကာ္6 years ago
-
အခ်ဥ္ေပါင္း (၂)7 years ago
-
Zuma Zen Blaster: Sang Game Legendaris8 years ago
-
သား ၂ေယာက္လံုုးရဲ႔ အမႈအက်င္႔ေလးမ်ား9 years ago
-
ဒိုနောင်းမှာ တနေ့တာ(ညနေပိုင်း)9 years ago
-
'' အလြယ္ခ်က္ အုုန္းေထာပတ္ထမင္း "10 years ago
-
ေဂြးသီး ငပိခ်က္10 years ago
-
-
ကၽြန္ေတာ႕ အေတြ႕အၾကံဳမ်ား ၄10 years ago
-
စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၃၄11 years ago
-
နံနက္စာႏွင့္ ေန႔လည္စာမ်ား11 years ago
-
-
-
-
-
ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္13 years ago
-
-
-
-
Popular Posts
-
ငါးဖယ္ေၾကာ္ ငါးဖယ္ေၾကာ္ ကို စားရတာ ရိုးမသြားေအာင္ အစာပလာ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး နည္းတစ္မ်ိဳးနဲ႕ ေၾကာ္တာပါ။ ကၽြန္မ အမ်ိဳးသားက ငါးဖယ္ေၾက...
-
ေၾကးအိုးဆီခ်က္ကေတာ့ အေမ႕အတြက္ပါ။ :) ဒါကေတာ့ ေၾကးအိုး အရည္နဲ႕ပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ အရည္ ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။ :) က်ဴဆိုင္၊ပဲၿပား၊ငံုးဥ၊ကိုက္လန္၊မုန္ညင္းန...
-
ေၾကးအိုးလုပ္စားၿဖစ္တဲ့ေန့ကပါ။ နည္းနည္းေတာ့ၾကာေနၿပီ။ ခုမွ ဓါတ္ပံုေတြ ့လို့ၿပန္တင္လိုက္ပါတယ္။ :) ေသခ်ာရိုက္ထားတဲ့ပံုေတြေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ :) ေၾက...
-
ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့ ဟင္းအတြဲအစပ္ေလးပါ။ wet market ကေန ဆိတ္သား ကီလိုဝက္ ဝယ္လာပါတယ္။ မန္က်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္မ်ားမ်ားကို ေရေႏြးေလးနဲ႕...
-
့ ၾကာဇံေၾကာ္ ကို အိမ္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ဖိတ္ေကၽြးတုန္းက ကၽြန္မေၾကာ္တဲ့ နည္းအတိုင္း မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။ မိမိႏွစ္သက္ရာ အသားနဲ့ေၾက...
-
Happy New Year ပါ။ ေရမုန္ညင္း ကို ေရေႏြးေဖ်ာ ၿပီး ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီး၊ ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ဆီခ်က္၊ သံပုရာ...
-
ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္စားၿဖစ္တာကေတာ့ ပုစြန္ေတာသုတ္ ္ေလးပါ။ ပုစြန္ကို ဟန္ဟန္ပန္ပန္ သုတ္တာမဟုတ္ဘဲ ေလွာ္ၿပီးသားပုစြန္ကို သင့္ရံုလွီးၿပီး မန္က်ီးသီးမ...
-
ဆီထမင္းဝါဝါေလးကို Rice Cooker နဲ့အလြယ္တကူခ်က္စားမဲ့နည္းလမ္းကေတာ့ ထမင္းအိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထဲ့ၿပီး ဆီက်က္ရင္ နႏြင္းမႈန့္ေလးထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿ...
-
ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြေန့က မုန့္တီသုတ္ေလး သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ မုန့္တီသုတ္ဖို ့လိုအပ္တဲ့အဓိက ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပဲမႈန့္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေကာင္းေကာင္း၊ ငံၿပာရ...
-
အိမ္မွာ အခုတေလာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေပါေနတာမို ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ ခ်က္စားမလို ့ စိတ္ကူးၾကည့္ ့လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိတ္ေန ၿ...
Current User
User Online
4 comments:
ဧည္သည္လာလုပ္မယ္ေလ။ စုစုဗူးဗူးရဲ႔ ပန္းကန္ေတြေသးလဲ.. ရပါတယ္။ အိမ္ကပန္းႀကီးႀကီးယူလာခဲ႔မယ္ေလ။
မဂၤလာပါ..
အင္း..ငါးေခါင္းဟင္းရည္ ကေတာ့ အၾကိဳက္ဆံုးေပါ့။ အခုပို႕စ္ေလးကို ဖတ္ျပီးေတာ့မွ ငါးေခါင္းဟင္းရည္ ထဲမွာ ထည့္စရာေတြ အမ်ားသားေနာ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး
ငါးေခါင္းဟင္းရည္က ဧည္သည္ေတြ ဘာေတြ လာမွ ခ်က္စားရတာ ေပ်ာ္စရာေကာင္းတာ...အမတို႔ အိမ္မွာက ၂ ေယာက္တည္းဆုိေတာ့ တခါခ်က္ျပီးရင္ ၂ နပ္ ၃ နပ္ေလာက္ စားရတယ္... စုဗူးဆီ ဧည့္သည္လာလုပ္ရင္ ခ်က္ေကၽြးေနာ္.. :D
႐ွယ္ပဲေနာ္.. ၾကိဳက္တယ္..
သူမ်ားခ်က္တဲ့ ဟင္းေတြဆိုရင္ အားလံုးၾကိဳက္..
ကိုယ့္ဟာကိုယ္သာ မခ်က္ခ်င္တာ..
Post a Comment