ဘေလာ့လာ မိတ္ေဆြအေပါင္း မဂၤလာပါရွင္။
မေရးတာ ၾကာေနၿပီၿဖစ္တဲ႕ ဘေလာ့ေလးကို ဇရစ္ရိုးေလးနဲ႕ ဖုန္လာခါတာပါ။ :D
ဇရစ္ ကို ပင္နီစူးလားက ဝယ္လာပါတယ္။ (၁) စည္း ၁ ေဒၚလာနဲ႕ ၂ ေဒၚလာဖိုးေပါ့။
ကဲ.. စခ်က္ပါၿပီေနာ္။ ဇရစ္ကို လက္တစ္ဆစ္ စာေလာက္ လွီးၿဖတ္ပါတယ္။
အရိုးပိုင္းေလးေတြကို ဓါးေႏွာင့္ေလးနဲ႕ ထုပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ဇရစ္ေတြကို နႏြင္း နည္းနည္း ၊ဆားနည္းနည္း ထည့္ထားတဲ႕ ေရထဲမွာ အေစးကုန္ေအာင္ ခဏ စိမ္ထားပါတယ္။ ၿပီးမွ ေရစင္ေအာင္ ၿပန္ေဆးပါတယ္။
ၿပီးရင္ေတာ့ ထံုးစံအတိုင္း ၾကက္သြန္နီ ၊ ၿဖဴ ဆီသတ္ပါတယ္။
အေရာင္တင္၊ ငါးပိ အနည္းငယ္ ၊ ဆား ၊ ၾကက္သားမႈန္႕တို႕နဲ႕ အႏွစ္ေလး လုပ္ပါတယ္။
ၿပီးရင္ ဇရစ္ထည့္၊ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး တည္ပါမယ္။ ဇရစ္ေလး ႏူးရင္ ဟင္းအိုးခ်လို႕ရပါၿပီေနာ္။
ဇရစ္ သိပ္မႏြမ္းခင္ ဟင္းအိုးခ်ပါေနာ္။
ဒါဆိုရင္ ရာသီစာ ဇရစ္ေၾကာ္ေလး စားၾကပါဦးေနာ္။ ကၽြန္မ ေမေမရဲ႕ favourite ဟင္းေလးပါ။ :)
စင္ကာပူမွ မိတ္ေဆြမ်ား ဇရစ္ရိုးေလးကို မက္ေမာတယ္ဆိုရင္ၿဖင့္ ပင္နီစူလာ ၃ထပ္က ေရႊအင္းဝနဲ႕မ်က္ေစာင္းထိုး ဆိုင္နာမည္ (ေရႊစင္ ထင္ပါရဲ႕) မွာ သြားေရာက္ဝယ္ယူၿပီး ရာသီစာေလး စားလိုက္ၾကပါဦးေနာ္။
ဇရစ္ရိုး ေၾကာ္ခ်က္
Posted by
subuueain
|
Labels:
ဟင္း(အသီးအရြက္)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
My Blog List 1
-
-
1Apr20243 weeks ago
-
Adelaide မြို့ရဲ့ အမှိုက်ပစ် စနစ်11 months ago
-
-
စာေပဆု ၂၀၂၀3 years ago
-
Something about the protection of UNESCO4 years ago
-
-
-
MUA Web Converter7 years ago
-
ကားနံပါတ်တွေ အင်္ဂလိပ်လို ပြောင်းလဲသတ်မှတ်ပြီ10 years ago
-
စိတ္အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း10 years ago
-
၂.၉.၂၀၁၂ တနဂၤေႏြေန႕ ဆြမ္းေလာင္းလွဴျခင္း11 years ago
-
For “Harvest Thanksgiving Festival”12 years ago
-
ၾကည့္မိတဲ့ သတင္း (၄-၃-၂၀၁၁)13 years ago
-
တူမေလးမ်ားနဲ႔ တလတာ..13 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 2
-
-
အသံတိတ္ထားတဲ႔ အလြမ္းမ်ား5 years ago
-
အမိႈက္ပစ္ၿခင္း အႏုပညာ9 years ago
-
-
ေမာင္စိန္ေသာင္းရဲ႕ မႏွင္းရည္ ေနာက္ဆက္တြဲ12 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 3
-
-
-
-
-
Blog အလွမ်းပြေ3 years ago
-
Lock Down4 years ago
-
Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္4 years ago
-
အလွနတ္သမီးေလး မလိခ...5 years ago
-
Ancestors Altar5 years ago
-
ပုစြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ေၾကာ္5 years ago
-
အခ်ဥ္ေပါင္း (၂)6 years ago
-
Zuma Zen Blaster: Sang Game Legendaris7 years ago
-
သား ၂ေယာက္လံုုးရဲ႔ အမႈအက်င္႔ေလးမ်ား8 years ago
-
ဒိုနောင်းမှာ တနေ့တာ(ညနေပိုင်း)8 years ago
-
'' အလြယ္ခ်က္ အုုန္းေထာပတ္ထမင္း "9 years ago
-
ေဂြးသီး ငပိခ်က္10 years ago
-
-
ကၽြန္ေတာ႕ အေတြ႕အၾကံဳမ်ား ၄10 years ago
-
စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၃၄10 years ago
-
နံနက္စာႏွင့္ ေန႔လည္စာမ်ား10 years ago
-
-
-
-
-
ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္12 years ago
-
-
-
-
Popular Posts
-
ငါးဖယ္ေၾကာ္ ငါးဖယ္ေၾကာ္ ကို စားရတာ ရိုးမသြားေအာင္ အစာပလာ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး နည္းတစ္မ်ိဳးနဲ႕ ေၾကာ္တာပါ။ ကၽြန္မ အမ်ိဳးသားက ငါးဖယ္ေၾက...
-
ေၾကးအိုးဆီခ်က္ကေတာ့ အေမ႕အတြက္ပါ။ :) ဒါကေတာ့ ေၾကးအိုး အရည္နဲ႕ပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ အရည္ ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။ :) က်ဴဆိုင္၊ပဲၿပား၊ငံုးဥ၊ကိုက္လန္၊မုန္ညင္းန...
-
ေၾကးအိုးလုပ္စားၿဖစ္တဲ့ေန့ကပါ။ နည္းနည္းေတာ့ၾကာေနၿပီ။ ခုမွ ဓါတ္ပံုေတြ ့လို့ၿပန္တင္လိုက္ပါတယ္။ :) ေသခ်ာရိုက္ထားတဲ့ပံုေတြေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ :) ေၾက...
-
ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့ ဟင္းအတြဲအစပ္ေလးပါ။ wet market ကေန ဆိတ္သား ကီလိုဝက္ ဝယ္လာပါတယ္။ မန္က်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္မ်ားမ်ားကို ေရေႏြးေလးနဲ႕...
-
့ ၾကာဇံေၾကာ္ ကို အိမ္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ဖိတ္ေကၽြးတုန္းက ကၽြန္မေၾကာ္တဲ့ နည္းအတိုင္း မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။ မိမိႏွစ္သက္ရာ အသားနဲ့ေၾက...
-
Happy New Year ပါ။ ေရမုန္ညင္း ကို ေရေႏြးေဖ်ာ ၿပီး ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီး၊ ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ဆီခ်က္၊ သံပုရာ...
-
ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္စားၿဖစ္တာကေတာ့ ပုစြန္ေတာသုတ္ ္ေလးပါ။ ပုစြန္ကို ဟန္ဟန္ပန္ပန္ သုတ္တာမဟုတ္ဘဲ ေလွာ္ၿပီးသားပုစြန္ကို သင့္ရံုလွီးၿပီး မန္က်ီးသီးမ...
-
ဆီထမင္းဝါဝါေလးကို Rice Cooker နဲ့အလြယ္တကူခ်က္စားမဲ့နည္းလမ္းကေတာ့ ထမင္းအိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထဲ့ၿပီး ဆီက်က္ရင္ နႏြင္းမႈန့္ေလးထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿ...
-
ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြေန့က မုန့္တီသုတ္ေလး သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ မုန့္တီသုတ္ဖို ့လိုအပ္တဲ့အဓိက ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပဲမႈန့္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေကာင္းေကာင္း၊ ငံၿပာရ...
-
အိမ္မွာ အခုတေလာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေပါေနတာမို ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ ခ်က္စားမလို ့ စိတ္ကူးၾကည့္ ့လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိတ္ေန ၿ...
Current User
User Online
7 comments:
ဖလံေတာင္ေမႊးမဟုတ္ဘူး၊ဇရစ္႐ိုးပါ။ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္နဲ.
ေရာၿပီးခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္စားလဲရတယ္။ခ်င္ေပါင္ရြက္နဲ.
ေရာေႀကာ္စားလဲခ်ြဲခၽြဲေလးနဲ.စားလို.ေကာင္းတယ္။
ဖလံေတာင္ေမႊးလဲပင္နီစူလာမွာရပါတယ္။
ဇရစ္ေရာဖလံေတာင္ေ၀ွးေရာစားခ်င္လိုုက္တာ။
ပံုုထဲကဟာဇရစ္ေနာ္။ မစားရတာၾကာလွျပီ။
(ဖလံေတာင္ေ၀ွးကပိုုျပီးအေရာင္ျဖဴျပီးဆူးမပါဘူး။
ဖလံေတာင္ေ၀ွးကအေပၚကအရြက္ေတြကိုုခြာျပီးျဖတ္ထုုတ္ ပစ္ရတယ္။
ေစ်းမွာဆုုိေအာက္ဖက္ေတြခြာထားျပီးထိပ္ဖက္ေတြခ်န္ထားေလ့ရွိတယ္။)
ဗိုုက္ေတာင္ဆာလာျပီ။
အိုုင္အိုုရာ
စုဘူးေရ အဲဒါ ဇရစ္...
ဖလံေတာင္ေဝွးေရာ ဇရစ္ေရာ မစားရတာ ၾကာေနၿပီ
စားခ်င္တယ္ :)
ဇရစ္နဲ႕ ဖလံေတာင္ေမႊး တူတူထင္ေနတာ။ ၿပင္လိုက္ပါၿပီေနာ္။ အားလံုး ေက်းဇူးပါ။ :)
ေက်းဇူး .. တို႔ လည္း ဇရစ္သိပ္ၾကိဳက္တာ..ဒီတပတ္ သြားဝယ္လိုက္ဦးမယ္
ဇရစ္ရိုးစားခ်င္တယ္စုဘူး...
အခ်ဥ္ဟင္းခ်က္စားလဲသိပ္ေကာင္း..
တို႔စရာလုပ္စားလဲေကာင္း....
စင္ကာပူမွာေနရတဲ့သူေတြကံေကာင္းတယ္သိလား..
စားခ်င္တာအကုန္ရတယ္.. း)
ဇရစ္ရုိးေလးစားခ်င္လိုက္တာ မစားရတာအေတာ္ေလးၾကာခဲ႔ၿပီ
Post a Comment