မုန္ညင္းေပါင္းကို ကၽြန္မတို ့က ေန ့လည္နဲ ့ ညေန စာတတ္တဲ့အခ်ိန္မွာ ေရေႏြးၾကမ္းနဲ ့တြဲၿပီး စားသံုးပါတယ္။ေကာ္ဖီနဲ ့လည္းတြဲဖက္ၿပီး သံုးေဆာင္ရင္လိုက္ဖက္ပါတယ္။ မႏၱေလးမွာေတာ့ မုန္ညင္းေပါင္းေရာင္းတဲ့ဆိုင္ အေတာ္ရွားပါတယ္။ ေရနီေၿမာင္းေဘးက ဝင္းစံပယ္ရယ္ ၊ မန္းတကၠသိုလ္ေၿမာက္ဘက္ေပါက္ friend လက္ဖက္ရည္ဆိုင္နဲ ့မ်က္ေစာင္းထိုးက ေစ်းတန္းေလးမွာ ရပါတယ္။
ဝင္းစံပယ္က ေနရာေကာင္းေတာ့ ေစ်းၾကီးပါတယ္။ အဲဒီဆိုင္မွာ မိႈေပါင္းလည္းရတယ္။ တစ္ပြဲ ဘယ္ေလာက္လည္းေတာ့ မမွတ္မိေတာ့ဘူး။ မိန္းနားေလးက ဆိုင္ကေတာ့ ဖက္နဲ့ထုတ္ေပါင္းတာ။ တစ္ထုတ္မွ ၁၀၀ရယ္။ နည္းေတာ့နည္းတာေပါ့။ မႏၱေလးမွာေနတုန္းက မုန္ညင္းေပါင္းမလုပ္တတ္ဘူး။ ၾကိဳက္ေတာ့ၾကိုက္တတ္တယ္။ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က မုံရြာဇာတိ၊ သူ ့အေမက ကနီ ကတဲ့။ သူတို ့အိမ္မွာဆို မုန္ညင္းေပါင္း ခဏခဏ လုပ္စားတယ္။ အထက္ဘက္က ဓေလ ့တဲ့။ ကၽြန္မကေတာ့ ၿမန္မာႏိုင္ငံအလယ္ပိုင္းမွာေနၿပီး ရိုးရာအစာဆို အကုန္ၾကိဳက္ ။ မုန္ညင္းေပါင္းကို စင္ကာပူေရာက္မွ လုပ္ၾကည့္ဖူးတာ။ပထမဆံုး အခန္းေဖာ္က မိုးကုတ္က။ သူက ခဏခဏေပါင္းစားတယ္။ သူလုပ္တာၾကည့္ၿပီး ကၽြန္မလည္း လုပ္ၾကည့္တာ။ ခုေတာ့ အေတာ္လက္တက္ေနပါၿပီ စိတ္ခ်လက္ခ် လိုက္လုပ္ၾကည့္ပါ.. :)
လိုအပ္ေသာအရာမ်ား
မုန္ညင္း (ၿမန္မာႏိုင္ငံမွာေတာ့ မုန္ညင္းခါးကို လုပ္တယ္တဲ့။ ဒီမွာေတာ့ေတြ ့တဲ့မုန္ညင္းဘဲ ဝယ္လာပါတယ္)
ဆန္မႈန္ ့
ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ ၂လံုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာခန္ ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုး
ပဲပုပ္ ၂ခ်ပ္ (ကင္ၿပီးေထာင္းထားပါ)
မိႈေၿခာက္ (ေရေသခ်ာေဆးၿပီး စိမ္ထားပါ။ ပါးပါးလွီးထည့္ရမည္။)
ငါးပိ ကြမ္းသီးလံုးခန္ ့
ဆား ၊ဆီ အနည္းငယ္
တို ့ၿဖစ္ပါတယ္။
မုန္ညင္းကို အရြယ္ေတာ္လွီးၿဖတ္ၿပီး ေရစင္စင္ေဆးၿပီးဇကာၿဖင့္ေရစစ္ထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴကို ပါးပါးလွီး (သို ့)ေထာင္းပါ)။ ထို ့ေနာက္ ဇလံုၾကီးၾကီးတစ္ခုအတြင္းထည့္ၿပီး မုန္ညင္းမ်ားကို ဆန္မႈန္ ့ၿဖင့္နယ္ပါ။ ဆန္မႈန္ ့နည္းပါက စားလို ့မေကာင္းပါ။ ဆန္မႈန္ ့နည္းတာမ်ားတာ နယ္ရင္းနဲ ့သိသာပါတယ္။နယ္ရတာလည္း လက္နာပါတယ္။ ၿပီးရင္ ဆီ (နယ္လို ့ေကာင္းရန္)၊ ဆားအနည္းငယ္၊ငါးပိ၊ ၾကက္သြန္ နီ၊ၿဖဴ၊ မိႈေၿခာက္၊ခရမ္းခ်ဥ္၊ပဲပုပ္ေထာင္းေရာ ထည့္ၿပီး ႏွံ ့ေအာင္နယ္ပါ။ အရသာၿမည္းၾကည့္ပါ။ အစိမ္းနံ့ေတာ့ရွိပါတယ္
ၿပီးရင္ထမင္းေပါင္းအိုးတဲကိုေရထည့္ၿပီး သူ ့ရဲ ့ေပါင္းတဲ ့အံေလးထဲကို
နယ္ထားတဲ ့မုန္ညင္းထည့္ၿပီးေပါင္းပါ။
၄၅မိနစ္ ၊(၁) နာရီေလာက္ဆို အနံ ့ေလးေတြေမႊးလာၿပီး စားလို ့ရပါၿပီေနာ္။
အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီးမႈန္ ့ထည့္ၿပီး ဆီခ်က္ေလးဆမ္းစားပါေနာ္။
တစ္ခ်ိဳ ့ကလည္းၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးၿပီးထည့္စားတတ္ၾကပါတယ္။ နံနံ ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ၾကိဳက္ရင္လည္း ထည့္စားေနာ္။
ဒီမွာလည္း မမမိုးေကာင္းသူရဲ ့ ဂြတ္ရွယ္မိုးေကာင္းမုန္ညင္းေပါင္းပါရွင္။
မုန္ညင္းေပါင္း
Posted by
subuueain
|
Labels:
ရိုးရာ အစားအစာမ်ား
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
My Blog List 1
-
-
KuchingTrip3 weeks ago
-
Halloween - 20243 weeks ago
-
-
-
စာေပဆု ၂၀၂၀3 years ago
-
Something about the protection of UNESCO5 years ago
-
-
-
MUA Web Converter8 years ago
-
ကားနံပါတ်တွေ အင်္ဂလိပ်လို ပြောင်းလဲသတ်မှတ်ပြီ11 years ago
-
စိတ္အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း11 years ago
-
၂.၉.၂၀၁၂ တနဂၤေႏြေန႕ ဆြမ္းေလာင္းလွဴျခင္း12 years ago
-
For “Harvest Thanksgiving Festival”13 years ago
-
တူမေလးမ်ားနဲ႔ တလတာ..14 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 2
-
-
-
အသံတိတ္ထားတဲ႔ အလြမ္းမ်ား5 years ago
-
အမိႈက္ပစ္ၿခင္း အႏုပညာ9 years ago
-
ေမာင္စိန္ေသာင္းရဲ႕ မႏွင္းရည္ ေနာက္ဆက္တြဲ13 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 3
-
ပဲသီးကြော်1 day ago
-
-
-
-
Blog အလွမ်းပြေ4 years ago
-
Lock Down4 years ago
-
Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္5 years ago
-
အလွနတ္သမီးေလး မလိခ...5 years ago
-
Ancestors Altar6 years ago
-
ပုစြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ေၾကာ္6 years ago
-
အခ်ဥ္ေပါင္း (၂)7 years ago
-
Zuma Zen Blaster: Sang Game Legendaris8 years ago
-
သား ၂ေယာက္လံုုးရဲ႔ အမႈအက်င္႔ေလးမ်ား9 years ago
-
ဒိုနောင်းမှာ တနေ့တာ(ညနေပိုင်း)9 years ago
-
'' အလြယ္ခ်က္ အုုန္းေထာပတ္ထမင္း "10 years ago
-
ေဂြးသီး ငပိခ်က္10 years ago
-
-
ကၽြန္ေတာ႕ အေတြ႕အၾကံဳမ်ား ၄10 years ago
-
စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၃၄11 years ago
-
နံနက္စာႏွင့္ ေန႔လည္စာမ်ား11 years ago
-
-
-
-
-
ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္13 years ago
-
-
-
-
Popular Posts
-
ငါးဖယ္ေၾကာ္ ငါးဖယ္ေၾကာ္ ကို စားရတာ ရိုးမသြားေအာင္ အစာပလာ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး နည္းတစ္မ်ိဳးနဲ႕ ေၾကာ္တာပါ။ ကၽြန္မ အမ်ိဳးသားက ငါးဖယ္ေၾက...
-
ေၾကးအိုးဆီခ်က္ကေတာ့ အေမ႕အတြက္ပါ။ :) ဒါကေတာ့ ေၾကးအိုး အရည္နဲ႕ပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ အရည္ ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။ :) က်ဴဆိုင္၊ပဲၿပား၊ငံုးဥ၊ကိုက္လန္၊မုန္ညင္းန...
-
ေၾကးအိုးလုပ္စားၿဖစ္တဲ့ေန့ကပါ။ နည္းနည္းေတာ့ၾကာေနၿပီ။ ခုမွ ဓါတ္ပံုေတြ ့လို့ၿပန္တင္လိုက္ပါတယ္။ :) ေသခ်ာရိုက္ထားတဲ့ပံုေတြေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ :) ေၾက...
-
ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့ ဟင္းအတြဲအစပ္ေလးပါ။ wet market ကေန ဆိတ္သား ကီလိုဝက္ ဝယ္လာပါတယ္။ မန္က်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္မ်ားမ်ားကို ေရေႏြးေလးနဲ႕...
-
့ ၾကာဇံေၾကာ္ ကို အိမ္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ဖိတ္ေကၽြးတုန္းက ကၽြန္မေၾကာ္တဲ့ နည္းအတိုင္း မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။ မိမိႏွစ္သက္ရာ အသားနဲ့ေၾက...
-
Happy New Year ပါ။ ေရမုန္ညင္း ကို ေရေႏြးေဖ်ာ ၿပီး ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီး၊ ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ဆီခ်က္၊ သံပုရာ...
-
ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္စားၿဖစ္တာကေတာ့ ပုစြန္ေတာသုတ္ ္ေလးပါ။ ပုစြန္ကို ဟန္ဟန္ပန္ပန္ သုတ္တာမဟုတ္ဘဲ ေလွာ္ၿပီးသားပုစြန္ကို သင့္ရံုလွီးၿပီး မန္က်ီးသီးမ...
-
ဆီထမင္းဝါဝါေလးကို Rice Cooker နဲ့အလြယ္တကူခ်က္စားမဲ့နည္းလမ္းကေတာ့ ထမင္းအိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထဲ့ၿပီး ဆီက်က္ရင္ နႏြင္းမႈန့္ေလးထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿ...
-
ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြေန့က မုန့္တီသုတ္ေလး သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ မုန့္တီသုတ္ဖို ့လိုအပ္တဲ့အဓိက ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပဲမႈန့္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေကာင္းေကာင္း၊ ငံၿပာရ...
-
အိမ္မွာ အခုတေလာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေပါေနတာမို ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ ခ်က္စားမလို ့ စိတ္ကူးၾကည့္ ့လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိတ္ေန ၿ...
Current User
User Online
9 comments:
စားဖူးေသးဘူး..ဟင္းထုပ္လိုပဲေနမွာပဲ
ႀကိဳက္မယ္ဆိုတာ ေသခ်ာတယ္
အသားေရာ ထည့္ လို ့ ရလားဟင္..
အသားပါရင္ ပိုၾကိုက္မွာ ေသခ်ာတယ္ း))
စားလို႕ေကာင္းမယ့္ ပံုပဲ...
းဝ)
(စုဘူးအိမ္ ဝိုင္ေသာက္ေနသည္ းP )
မေရ........
စားခ်င္တယ္းးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
ဟူးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
သေရက်ေအာင္လုတ္ရက္တယ္မ..... ရာ
ေသးျပီးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
ခုလာပို ့ေပးလို ့ရမလားဟင္မမ
စုဘူး.. လက္နာတဲ့အထိနယ္ရမွာကိုေျပာတာလား.. မုန္ညွင္းက အစိမ္းလား.. အျဖဴလား သိဘူး.. မုန္ညွင္းေတြရွိတယ္.. လုပ္စားအံုးမယ္..
ေက်းဇူးဘဲ..ဟင္းေပါင္းနဲ႔ အရသာကြာေသးလား...
စားတဲ႔သူမ်ားလုိ႔ က်န္ေသးလားဟင္။ ေကာ္ဖီေလးယူလာၿပီး မုန္႔ညွင္းေပါင္းစားေနၿပီ။ ေနအုံး ေရေႏြးၾကမ္းခြက္ပါ သြားယူအုံးမယ္။ ဒါမွ ပုိလိုက္တာ။
လာလည္သြားတယ္ အစ္မေရ ...
အိမ္သစ္ေလးနဲ႔ လွတယ္
မုန္ညင္းေပါင္းကို ၾကိဳက္တယ္။ မလုပ္တတ္လို႔ မစားရတာ။ နည္းသိသြားၿပီ။ စမ္းၾကည္႔အံုးမယ္။ စုဘူး ေပါင္းထားတာၾကည္႔ၿပီး သြားရည္ယိုသြားတယ္။ ရွလြတ္။ အိမ္နီးရင္ လာစားတယ္ကြာ
မုန္ညွင္းေပါင္းနည္းေလးသိသြားၿပီ.. လုပ္စားၾကည္႔မယ္
Post a Comment