မုန္ညင္းေပါင္း




မုန္ညင္းေပါင္းကို ကၽြန္မတို ့က ေန ့လည္နဲ ့ ညေန စာတတ္တဲ့အခ်ိန္မွာ ေရေႏြးၾကမ္းနဲ ့တြဲၿပီး စားသံုးပါတယ္။ေကာ္ဖီနဲ ့လည္းတြဲဖက္ၿပီး သံုးေဆာင္ရင္လိုက္ဖက္ပါတယ္။ မႏၱေလးမွာေတာ့ မုန္ညင္းေပါင္းေရာင္းတဲ့ဆိုင္ အေတာ္ရွားပါတယ္။ ေရနီေၿမာင္းေဘးက ဝင္းစံပယ္ရယ္ ၊ မန္းတကၠသိုလ္ေၿမာက္ဘက္ေပါက္ friend လက္ဖက္ရည္ဆိုင္နဲ ့မ်က္ေစာင္းထိုးက ေစ်းတန္းေလးမွာ ရပါတယ္။
ဝင္းစံပယ္က ေနရာေကာင္းေတာ့ ေစ်းၾကီးပါတယ္။ အဲဒီဆိုင္မွာ မိႈေပါင္းလည္းရတယ္။ တစ္ပြဲ ဘယ္ေလာက္လည္းေတာ့ မမွတ္မိေတာ့ဘူး။ မိန္းနားေလးက ဆိုင္ကေတာ့ ဖက္နဲ့ထုတ္ေပါင္းတာ။ တစ္ထုတ္မွ ၁၀၀ရယ္။ နည္းေတာ့နည္းတာေပါ့။ မႏၱေလးမွာေနတုန္းက မုန္ညင္းေပါင္းမလုပ္တတ္ဘူး။ ၾကိဳက္ေတာ့ၾကိုက္တတ္တယ္။ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က မုံရြာဇာတိ၊ သူ ့အေမက ကနီ ကတဲ့။ သူတို ့အိမ္မွာဆို မုန္ညင္းေပါင္း ခဏခဏ လုပ္စားတယ္။ အထက္ဘက္က ဓေလ ့တဲ့။ ကၽြန္မကေတာ့ ၿမန္မာႏိုင္ငံအလယ္ပိုင္းမွာေနၿပီး ရိုးရာအစာဆို အကုန္ၾကိဳက္ ။ မုန္ညင္းေပါင္းကို စင္ကာပူေရာက္မွ လုပ္ၾကည့္ဖူးတာ။ပထမဆံုး အခန္းေဖာ္က မိုးကုတ္က။ သူက ခဏခဏေပါင္းစားတယ္။ သူလုပ္တာၾကည့္ၿပီး ကၽြန္မလည္း လုပ္ၾကည့္တာ။ ခုေတာ့ အေတာ္လက္တက္ေနပါၿပီ စိတ္ခ်လက္ခ် လိုက္လုပ္ၾကည့္ပါ.. :)

လိုအပ္ေသာအရာမ်ား

မုန္ညင္း (ၿမန္မာႏိုင္ငံမွာေတာ့ မုန္ညင္းခါးကို လုပ္တယ္တဲ့။ ဒီမွာေတာ့ေတြ ့တဲ့မုန္ညင္းဘဲ ဝယ္လာပါတယ္)
ဆန္မႈန္ ့
ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ ၂လံုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာခန္ ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုး
ပဲပုပ္ ၂ခ်ပ္ (ကင္ၿပီးေထာင္းထားပါ)
မိႈေၿခာက္ (ေရေသခ်ာေဆးၿပီး စိမ္ထားပါ။ ပါးပါးလွီးထည့္ရမည္။)
ငါးပိ ကြမ္းသီးလံုးခန္ ့
ဆား ၊ဆီ အနည္းငယ္
တို ့ၿဖစ္ပါတယ္။
မုန္ညင္းကို အရြယ္ေတာ္လွီးၿဖတ္ၿပီး ေရစင္စင္ေဆးၿပီးဇကာၿဖင့္ေရစစ္ထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴကို ပါးပါးလွီး (သို ့)ေထာင္းပါ)။ ထို ့ေနာက္ ဇလံုၾကီးၾကီးတစ္ခုအတြင္းထည့္ၿပီး မုန္ညင္းမ်ားကို ဆန္မႈန္ ့ၿဖင့္နယ္ပါ။ ဆန္မႈန္ ့နည္းပါက စားလို ့မေကာင္းပါ။ ဆန္မႈန္ ့နည္းတာမ်ားတာ နယ္ရင္းနဲ ့သိသာပါတယ္။နယ္ရတာလည္း လက္နာပါတယ္။ ၿပီးရင္ ဆီ (နယ္လို ့ေကာင္းရန္)၊ ဆားအနည္းငယ္၊ငါးပိ၊ ၾကက္သြန္ နီ၊ၿဖဴ၊ မိႈေၿခာက္၊ခရမ္းခ်ဥ္၊ပဲပုပ္ေထာင္းေရာ ထည့္ၿပီး ႏွံ ့ေအာင္နယ္ပါ။ အရသာၿမည္းၾကည့္ပါ။ အစိမ္းနံ့ေတာ့ရွိပါတယ္
ၿပီးရင္ထမင္းေပါင္းအိုးတဲကိုေရထည့္ၿပီး သူ ့ရဲ ့ေပါင္းတဲ ့အံေလးထဲကို
နယ္ထားတဲ ့မုန္ညင္းထည့္ၿပီးေပါင္းပါ။
၄၅မိနစ္ ၊(၁) နာရီေလာက္ဆို အနံ ့ေလးေတြေမႊးလာၿပီး စားလို ့ရပါၿပီေနာ္။
အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီးမႈန္ ့ထည့္ၿပီး ဆီခ်က္ေလးဆမ္းစားပါေနာ္။
တစ္ခ်ိဳ ့ကလည္းၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးၿပီးထည့္စားတတ္ၾကပါတယ္။ နံနံ ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ၾကိဳက္ရင္လည္း ထည့္စားေနာ္။
ဒီမွာလည္း မမမိုးေကာင္းသူရဲ ့ ဂြတ္ရွယ္မိုးေကာင္းမုန္ညင္းေပါင္းပါရွင္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 comments:

စူးနွယ်လေး said...

စားဖူးေသးဘူး..ဟင္းထုပ္လိုပဲေနမွာပဲ
ႀကိဳက္မယ္ဆိုတာ ေသခ်ာတယ္

မီးမီးခ်စ္ said...

အသားေရာ ထည့္ လို ့ ရလားဟင္..
အသားပါရင္ ပိုၾကိုက္မွာ ေသခ်ာတယ္ း))

ကိုလူေထြး said...

စားလို႕ေကာင္းမယ့္ ပံုပဲ...

းဝ)

(စုဘူးအိမ္ ဝိုင္ေသာက္ေနသည္ းP )

Anonymous said...

မေရ........
စားခ်င္တယ္းးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
ဟူးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
သေရက်ေအာင္လုတ္ရက္တယ္မ..... ရာ
ေသးျပီးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
ခုလာပို ့ေပးလို ့ရမလားဟင္မမ

စႏၵကူး said...

စုဘူး.. လက္နာတဲ့အထိနယ္ရမွာကိုေျပာတာလား.. မုန္ညွင္းက အစိမ္းလား.. အျဖဴလား သိဘူး.. မုန္ညွင္းေတြရွိတယ္.. လုပ္စားအံုးမယ္..
ေက်းဇူးဘဲ..ဟင္းေပါင္းနဲ႔ အရသာကြာေသးလား...

မိုးေကာင္းသူ said...

စားတဲ႔သူမ်ားလုိ႔ က်န္ေသးလားဟင္။ ေကာ္ဖီေလးယူလာၿပီး မုန္႔ညွင္းေပါင္းစားေနၿပီ။ ေနအုံး ေရေႏြးၾကမ္းခြက္ပါ သြားယူအုံးမယ္။ ဒါမွ ပုိလိုက္တာ။

sskyAw said...

လာလည္သြားတယ္ အစ္မေရ ...
အိမ္သစ္ေလးနဲ႔ လွတယ္

မဟာဆန္ said...

မုန္ညင္းေပါင္းကို ၾကိဳက္တယ္။ မလုပ္တတ္လို႔ မစားရတာ။ နည္းသိသြားၿပီ။ စမ္းၾကည္႔အံုးမယ္။ စုဘူး ေပါင္းထားတာၾကည္႔ၿပီး သြားရည္ယိုသြားတယ္။ ရွလြတ္။ အိမ္နီးရင္ လာစားတယ္ကြာ

rose of sharon said...

မုန္ညွင္းေပါင္းနည္းေလးသိသြားၿပီ.. လုပ္စားၾကည္႔မယ္

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online