ထမင္းနဲကို မိမိအိမ္မွာ အလြယ္တကူ တစ္ႏိုင္ခ်က္တဲ့နည္းေလးကိုမွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။ ကၽြန္မလည္း ခ်က္တတ္လြန္းလို ့မဟုတ္ပါဘူး။ မႏၱေလးမွာ တပို ့တြဲလတင္မကဘဲ ရာသီမေရြးဝယ္စားလို ့ရတဲ "့ေဒၚရွိ"ထမင္းနဲ ရွိပါတယ္။ အေဝးမွာေနရေတာ့ မလြယ္တာကို တမ္းတပါတယ္။ မရွိတာမွ စားခ်င္ပါတယ္။ အဲဒါနဲ့ ကၽြန္မလည္း တစ္ပိုင္တစ္ႏိုင္ေလး လက္တဲ့စမ္းတာပါ။ ထမင္းနဲထိုးဖို ့လူရွာစရာလည္းမလိုပါဘူး။ ၃၊၄ ေယာက္စာေလာက္ကေတာ့ ကိုယ့္ဘာသာခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
-ပထမဦးစြာ ေကာက္ညင္းဆန္ကို ေရေဆးၿပီး ထမင္းခ်က္သလိုဘဲ rice cooker မွာခ်က္ပါတယ္။ ဆားနည္းနည္း ထည့္ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ အခ်ိဳၾကိဳက္ရင္ သၾကားပါထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ေပ်ာ့ေစခ်င္တဲ့အတြက္ ေရကိုသာမန္ထက္ပိုထည့္ေပးပါတယ္။ ငခ်ိတ္နဲ့ခ်က္ခ်င္လည္းရပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ ငခ်ိပ္ခ်က္တာ အဆင္မေၿပဘူးလို ့အၿဖဴဘဲ ခ်က္ပါတယ္။ ၾကိဳက္တာေတာ့ ငခ်ိပ္နဲ့ထိုးတာ ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။
-အုန္းသီးဆံကို ေရေဆးၿပီး ပါးပါးေလးေတြလွီးထားပါ။ ဆီထဲထည့္ၿပီး ေရႊဝါေရာင္သမ္းလာေအာင္ေၾကာ္ပါ။ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ခပ္ထည့္ထားပါ။
-ေၿမပဲဆန္ကို ေၾကာ္ၿပီး လံုးကြဲေလးမ်ားရေအာင္ေထာင္းထု ပါ။
-ႏွမ္းနက္ကို ေလွာ္ပါ။ (ႏွမ္းနက္မရွိလို ့အၿဖဴေရာင္ကို သံုးထားပါတယ္)။
ဂ်င္းကို အေခ်ာင္းေလးမ်ားၿဖစ္ေအာင္လွီးထားပါ။
-ထို ့ေနာက္ မကပ္တဲ့ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ပါ။ ဆီက်က္ရင္ ဂ်င္းထည့္ေၾကာ္ပါ။
ဂ်င္းနံ ့ေမႊးလာရင္ ခ်က္ထားတဲ့ေကာက္ညင္းကိုထည့္ပါ။ ေပါ့ရင္ ဆားထပ္ထည့္ၿပီးေမႊပါ။
အုန္းသီးေၾကာ္ထည့္ပါ။ ေၿမပဲဆန္၊ ႏွမ္းေလွာ္ထည့္ပါ။
ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ၿပီး ေမႊေနရင္းန ဲ့ထမင္းနဲနံ ့ေလးထြက္လာပါတယ္။
ေကာက္ညင္းလည္းေၾကၿပီဆိုေတာ့ အသင့္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ေရေႏြးၾကမ္းေလးန ဲ့ၿဖစ္ၿဖစ္ ေကာ္ဖီနဲ့ၿဖစ္ၿဖစ္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
စားလို ့မကုန္ေသးဘူးဆိုရင္ဘူးေလးနဲ့ေရခဲေသတာၱထဲထည့္ထားေနာ္။
ေနာက္ေန ့ၿပန္ေႏႊးၿပီး အလံုးေလးေတြၿဖစ္ေအာင္ဆုပ္ၿပီး ထမင္းနဲေၾကာ္လုပ္လို ့ရတယ္။ အုန္းသီးကိုေတာ့ေသခ်ာေၾကာ္ထားမွ အထားခံတာေနာ္။ မကပ္တဲ့ေယာက္မလို ဇြန္းမ်ိဳးလည္းသံုးေနာ္။
ဓါတ္ပံုကေတာ့ တစ္ေယာက္စာ ထည့္ထားတာပါရွင္။
ထမင္းနဲ
Posted by
subuueain
|
Labels:
ရိုးရာ အစားအစာမ်ား
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
My Blog List 1
-
-
KuchingTrip3 weeks ago
-
Halloween - 20243 weeks ago
-
-
-
စာေပဆု ၂၀၂၀3 years ago
-
Something about the protection of UNESCO5 years ago
-
-
-
MUA Web Converter8 years ago
-
ကားနံပါတ်တွေ အင်္ဂလိပ်လို ပြောင်းလဲသတ်မှတ်ပြီ11 years ago
-
စိတ္အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း11 years ago
-
၂.၉.၂၀၁၂ တနဂၤေႏြေန႕ ဆြမ္းေလာင္းလွဴျခင္း12 years ago
-
For “Harvest Thanksgiving Festival”13 years ago
-
တူမေလးမ်ားနဲ႔ တလတာ..14 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 2
-
-
-
အသံတိတ္ထားတဲ႔ အလြမ္းမ်ား5 years ago
-
အမိႈက္ပစ္ၿခင္း အႏုပညာ9 years ago
-
ေမာင္စိန္ေသာင္းရဲ႕ မႏွင္းရည္ ေနာက္ဆက္တြဲ13 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 3
-
ပဲသီးကြော်1 day ago
-
-
-
-
Blog အလွမ်းပြေ4 years ago
-
Lock Down4 years ago
-
Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္5 years ago
-
အလွနတ္သမီးေလး မလိခ...5 years ago
-
Ancestors Altar6 years ago
-
ပုစြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ေၾကာ္6 years ago
-
အခ်ဥ္ေပါင္း (၂)7 years ago
-
Zuma Zen Blaster: Sang Game Legendaris8 years ago
-
သား ၂ေယာက္လံုုးရဲ႔ အမႈအက်င္႔ေလးမ်ား9 years ago
-
ဒိုနောင်းမှာ တနေ့တာ(ညနေပိုင်း)9 years ago
-
'' အလြယ္ခ်က္ အုုန္းေထာပတ္ထမင္း "10 years ago
-
ေဂြးသီး ငပိခ်က္10 years ago
-
-
ကၽြန္ေတာ႕ အေတြ႕အၾကံဳမ်ား ၄10 years ago
-
စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၃၄11 years ago
-
နံနက္စာႏွင့္ ေန႔လည္စာမ်ား11 years ago
-
-
-
-
-
ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္13 years ago
-
-
-
-
Popular Posts
-
ငါးဖယ္ေၾကာ္ ငါးဖယ္ေၾကာ္ ကို စားရတာ ရိုးမသြားေအာင္ အစာပလာ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး နည္းတစ္မ်ိဳးနဲ႕ ေၾကာ္တာပါ။ ကၽြန္မ အမ်ိဳးသားက ငါးဖယ္ေၾက...
-
ေၾကးအိုးဆီခ်က္ကေတာ့ အေမ႕အတြက္ပါ။ :) ဒါကေတာ့ ေၾကးအိုး အရည္နဲ႕ပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ အရည္ ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။ :) က်ဴဆိုင္၊ပဲၿပား၊ငံုးဥ၊ကိုက္လန္၊မုန္ညင္းန...
-
ေၾကးအိုးလုပ္စားၿဖစ္တဲ့ေန့ကပါ။ နည္းနည္းေတာ့ၾကာေနၿပီ။ ခုမွ ဓါတ္ပံုေတြ ့လို့ၿပန္တင္လိုက္ပါတယ္။ :) ေသခ်ာရိုက္ထားတဲ့ပံုေတြေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ :) ေၾက...
-
ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့ ဟင္းအတြဲအစပ္ေလးပါ။ wet market ကေန ဆိတ္သား ကီလိုဝက္ ဝယ္လာပါတယ္။ မန္က်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္မ်ားမ်ားကို ေရေႏြးေလးနဲ႕...
-
့ ၾကာဇံေၾကာ္ ကို အိမ္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ဖိတ္ေကၽြးတုန္းက ကၽြန္မေၾကာ္တဲ့ နည္းအတိုင္း မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။ မိမိႏွစ္သက္ရာ အသားနဲ့ေၾက...
-
Happy New Year ပါ။ ေရမုန္ညင္း ကို ေရေႏြးေဖ်ာ ၿပီး ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီး၊ ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ဆီခ်က္၊ သံပုရာ...
-
ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္စားၿဖစ္တာကေတာ့ ပုစြန္ေတာသုတ္ ္ေလးပါ။ ပုစြန္ကို ဟန္ဟန္ပန္ပန္ သုတ္တာမဟုတ္ဘဲ ေလွာ္ၿပီးသားပုစြန္ကို သင့္ရံုလွီးၿပီး မန္က်ီးသီးမ...
-
ဆီထမင္းဝါဝါေလးကို Rice Cooker နဲ့အလြယ္တကူခ်က္စားမဲ့နည္းလမ္းကေတာ့ ထမင္းအိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထဲ့ၿပီး ဆီက်က္ရင္ နႏြင္းမႈန့္ေလးထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿ...
-
ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြေန့က မုန့္တီသုတ္ေလး သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ မုန့္တီသုတ္ဖို ့လိုအပ္တဲ့အဓိက ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပဲမႈန့္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေကာင္းေကာင္း၊ ငံၿပာရ...
-
အိမ္မွာ အခုတေလာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေပါေနတာမို ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ ခ်က္စားမလို ့ စိတ္ကူးၾကည့္ ့လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိတ္ေန ၿ...
Current User
User Online
10 comments:
စုဘူးေရ.. ထမင္းနဲအရမ္းၾကိဳက္တာသိလား.. မႏွစ္ဒီဇင္ဘာတုန္းက မႏၱေလး ပြဲေစ်းတန္းမွာ သြား၀ယ္စားေသးတယ္.. ေကာင္းမွေကာင္း.. လမ္းသြားလမ္းလာ ဖုန္တစ္ေထာင္းေထာင္းနဲ႔.. ေရာင္းတဲ့ သူေတြကလဲ ၾကြပ္ၾကြပ္အိပ္ကိုလက္မွာ စြပ္ပီး ဖဲ့ ထည့္ေပးတာ.. ဟားဟား..
ထမနဲၾကိဳက္တယ္။လုပ္စားဦးမယ္။
တို႔အဖြားလည္း အဲလိုပဲ တပိုင္တႏိုင္ အိမ္မွာ လုပ္ေပးတတ္တယ္
မမစုဘူးအိမ္ေလးေရ...
စားခ်င္လိုက္တာေနာ္
း)
အားေကာင္းေမာင္သန္ ေယာက္်ားၾကီးေတြ လိုတယ္လို႕ ဖတ္ဖူးတယ္... ေတာ္ေတာ္ ပင္ပန္းမွာေနာ္
းဝ)
ထမင္းနဲ ကိုအရမ္းၾကိုက္တာ....... ခုေတာ့နည္းသိသြားၿပီ........လုပ္စားၾကည္႔ဦးမယ္
ေကာက္ညွင္းဆန္ ရွိတယ္။ မနက္ၿဖန္ မနက္ ထမင္းနဲ လုပ္စားမယ္။
လုပ္စားၾကည္႔အံုးမယ္... ၿဖစ္ပါ႔မလားေတာ႔မသိေသးဘူး
ထမင္းနဲ႔ေလး ထုိးစားမယ္။ လုပ္ရတာေတာ႔ လြယ္ဘူးေနာ္။
ထမင္းနဲ ပုိစ့္ကေန ဒီပုိစ့္ကုိ ထပ္လာတယ္ း) စားခ်င္လုိက္တာ း)
ေလးစားလ်က္
ေတာင္ေပၚသား
Post a Comment