မုန္ညင္းေစာဆိုတာကေတာ့ မုန္ညင္းခ်ဥ္ေရအမ်ိဳးအစားပါဘဲ။ ဆီလံုးဝမပါဘဲနဲ့ အရသာခ်ဥ္ခ်ဥ္ခ်ိဴခ်ိဳ ေလး ခံတြင္းရွင္းတဲ ့အရည္ေသာက္တစ္မ်ိဳးပါဘဲ။ ခ်က္ရတာလည္း အရမ္းလြယ္ပါတယ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ားကေတာ့
-မုန္ညင္း ရြက္ (ေပါင္းတဲ့မုန္ညင္းရြက္မ်ိဳးပါ။ ထိုင္ဝမ္မုန္ညင္းအေသးေလးေတြကို မသံုးပါဘူး) မထူမပါးလွီးၿပီးေရေဆးၿပီး ဇကာႏွင့္စစ္ထားပါ။
-ငါးပိ ကြမ္းသီးလံုးခန္ ့
-ဆား
-သၾကားဟင္းစားဇြန္း(၁)ဇြန္း
-မန္က်ီးသီးကေလး လက္သီးဆုပ္ခန္ ့(ဟီးဟီး ဘယ္လိုေၿပာရမွန္းမသိလို ့ပါ။ မင္းဂြတ္သီးအရြယ္ခန္ ့ေပါ့ေနာ္)။
မန္က်ီးသီးအေစ့မ်ားကို ပါခဲ့ရင္ဖယ္ထားပါ။
-နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ကို ရိတ္ရိတ္ေလးေတြလီွးၿပီး ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ အပံုေလးေတြ ခြဲပံုထားပါ။
-ၾကက္သြန္နီ ၁လံုး (ပါးပါးလီွးပါ)။
-ခရမ္းခ်ဥ္သီး၁လံုး (ပါးပါးလီွးပါ)။
ဟင္းရည္အိုးထဲကို မန္က်ီးသီးလံုး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဆား၊သၾကား၊ငါးပိ ထည့္ပါ။ က်က္ၿပီးသား ေရေႏြးေႏြးထည့္ၿပီး ဟင္းေရပြက္ေအာင္ထည္ပါ။အခ်ိဳ အခ်ဥ္ကိုေတာ့ မိမိအၾကိဳက္အတိုင္းမွန္းဆထည့္ပါေနာ္။ ကၽြန္မကေတာ့ ခ်ဥ္လြန္းတာလည္းမၾကိဳက္၊ခ်ိဳတာလည္းမၾကိဳက္မလို ့ခံတြင္းရွင္းရံု ခ်ဥ္ ခ်ိဳေလးခ်က္ပါတယ္။ မုန္ညင္းထည့္ပါ။ မုန္ညင္းရြက္ႏူးသြားရင္ ဟင္းအိုးခ်လို ့ရပါၿပီ။ ဟင္းေရေသာက္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ ဟင္းေရေသာက္ပန္းကန္ထဲကို ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ၿပီး နံနံပင္ခပ္ၿပီး ေသာက္ပါေနာ္။ ငါးသလဲထိုး ၾကြပ္ၾကြပ္ေၾကာ္ေလးနဲ့ လိုက္ဖက္ပါတယ္ရွင္။
မုန္ညင္းေစာ
Posted by
subuueain
|
Labels:
ဟင္းခ်ိဳ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
My Blog List 1
-
-
KuchingTrip3 weeks ago
-
Halloween - 20243 weeks ago
-
-
-
စာေပဆု ၂၀၂၀3 years ago
-
Something about the protection of UNESCO5 years ago
-
-
-
MUA Web Converter8 years ago
-
ကားနံပါတ်တွေ အင်္ဂလိပ်လို ပြောင်းလဲသတ်မှတ်ပြီ11 years ago
-
စိတ္အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း11 years ago
-
၂.၉.၂၀၁၂ တနဂၤေႏြေန႕ ဆြမ္းေလာင္းလွဴျခင္း12 years ago
-
For “Harvest Thanksgiving Festival”13 years ago
-
တူမေလးမ်ားနဲ႔ တလတာ..14 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 2
-
-
-
အသံတိတ္ထားတဲ႔ အလြမ္းမ်ား5 years ago
-
အမိႈက္ပစ္ၿခင္း အႏုပညာ9 years ago
-
ေမာင္စိန္ေသာင္းရဲ႕ မႏွင္းရည္ ေနာက္ဆက္တြဲ13 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 3
-
ပဲသီးကြော်1 day ago
-
-
-
-
Blog အလွမ်းပြေ4 years ago
-
Lock Down4 years ago
-
Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္5 years ago
-
အလွနတ္သမီးေလး မလိခ...5 years ago
-
Ancestors Altar6 years ago
-
ပုစြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ေၾကာ္6 years ago
-
အခ်ဥ္ေပါင္း (၂)7 years ago
-
Zuma Zen Blaster: Sang Game Legendaris8 years ago
-
သား ၂ေယာက္လံုုးရဲ႔ အမႈအက်င္႔ေလးမ်ား9 years ago
-
ဒိုနောင်းမှာ တနေ့တာ(ညနေပိုင်း)9 years ago
-
'' အလြယ္ခ်က္ အုုန္းေထာပတ္ထမင္း "10 years ago
-
ေဂြးသီး ငပိခ်က္10 years ago
-
-
ကၽြန္ေတာ႕ အေတြ႕အၾကံဳမ်ား ၄10 years ago
-
စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၃၄11 years ago
-
နံနက္စာႏွင့္ ေန႔လည္စာမ်ား11 years ago
-
-
-
-
-
ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္13 years ago
-
-
-
-
Popular Posts
-
ငါးဖယ္ေၾကာ္ ငါးဖယ္ေၾကာ္ ကို စားရတာ ရိုးမသြားေအာင္ အစာပလာ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး နည္းတစ္မ်ိဳးနဲ႕ ေၾကာ္တာပါ။ ကၽြန္မ အမ်ိဳးသားက ငါးဖယ္ေၾက...
-
ေၾကးအိုးဆီခ်က္ကေတာ့ အေမ႕အတြက္ပါ။ :) ဒါကေတာ့ ေၾကးအိုး အရည္နဲ႕ပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ အရည္ ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။ :) က်ဴဆိုင္၊ပဲၿပား၊ငံုးဥ၊ကိုက္လန္၊မုန္ညင္းန...
-
ေၾကးအိုးလုပ္စားၿဖစ္တဲ့ေန့ကပါ။ နည္းနည္းေတာ့ၾကာေနၿပီ။ ခုမွ ဓါတ္ပံုေတြ ့လို့ၿပန္တင္လိုက္ပါတယ္။ :) ေသခ်ာရိုက္ထားတဲ့ပံုေတြေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ :) ေၾက...
-
ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့ ဟင္းအတြဲအစပ္ေလးပါ။ wet market ကေန ဆိတ္သား ကီလိုဝက္ ဝယ္လာပါတယ္။ မန္က်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္မ်ားမ်ားကို ေရေႏြးေလးနဲ႕...
-
့ ၾကာဇံေၾကာ္ ကို အိမ္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ဖိတ္ေကၽြးတုန္းက ကၽြန္မေၾကာ္တဲ့ နည္းအတိုင္း မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။ မိမိႏွစ္သက္ရာ အသားနဲ့ေၾက...
-
Happy New Year ပါ။ ေရမုန္ညင္း ကို ေရေႏြးေဖ်ာ ၿပီး ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီး၊ ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ဆီခ်က္၊ သံပုရာ...
-
ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္စားၿဖစ္တာကေတာ့ ပုစြန္ေတာသုတ္ ္ေလးပါ။ ပုစြန္ကို ဟန္ဟန္ပန္ပန္ သုတ္တာမဟုတ္ဘဲ ေလွာ္ၿပီးသားပုစြန္ကို သင့္ရံုလွီးၿပီး မန္က်ီးသီးမ...
-
ဆီထမင္းဝါဝါေလးကို Rice Cooker နဲ့အလြယ္တကူခ်က္စားမဲ့နည္းလမ္းကေတာ့ ထမင္းအိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထဲ့ၿပီး ဆီက်က္ရင္ နႏြင္းမႈန့္ေလးထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿ...
-
ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြေန့က မုန့္တီသုတ္ေလး သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ မုန့္တီသုတ္ဖို ့လိုအပ္တဲ့အဓိက ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပဲမႈန့္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေကာင္းေကာင္း၊ ငံၿပာရ...
-
အိမ္မွာ အခုတေလာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေပါေနတာမို ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ ခ်က္စားမလို ့ စိတ္ကူးၾကည့္ ့လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိတ္ေန ၿ...
Current User
User Online
10 comments:
ဘာမွေတာ့မသိဘူး ဖတ္ေတာ့ ဖတ္သြားတယ္
ပုံၾကည့္ပီး အရသာရွိ
It is different version of Monyinsaw that I know. The one we called monyinsaw at home is not a soup. It is like salad. We put peanut powder and garlic oil after boiling.And also don't use ngapi n sugar but salt n kyantakar instead. This is my mom's InLay area recipe. Anyway, it's good to learn new version. Thanks.
မုန္ညွင္းေစာၾကိဳက္တယ္... မလုပ္တတ္လို႔မစားရတာၾကာၿပီ... ေက်းဇူး
မုန္ညွင္းေစာ ခဏခဏစားဖူးတယ္..
ဒါကေတာ့နည္းအသစ္ေလး..
လုပ္ရတာလဲလြယ္မယ့္ပံုဘဲ..
ေက်းဇူး..စုဘူးးးးးး
ေစာေစာစီးစီး မုန္႔ညွင္းေစာလာေသာက္ပါတယ္။ မုိးလဲရြာေနတာဆုိေတာ႔ အေတာ္ပဲ။ ငရုတ္သီးမ်ားမ်ားခတ္ေပးေနာ္။
စားမယ္ နည္းရွာေနတာၾကာလွေပါ့
ခုေတာ့ မမကိုေက်းဇူးေနာ္
မစားဖူးဘူး မမနည္းကိုၾကည့္ၿပီးတစ္ေန့လုပ္စားၾကည့္ပါ့မယ္
မိုးေအးေအး မွာ ေသာက္လိုက္ရရင္ေတာ့ ရွယ္ပဲ..
လြယ္လြယ္ ေလး ဆိုေတာ့ လုပ္စားအံုးမယ္... း))
ၿမစ္ၾကီးနားကို လြမ္းလာၿပီ
yaewoori>> ဘာပဲၿဖစ္ၿဖစ္လာလည္တာေက်းဇူးေနာ္
ss>> Thanks for your sharing.
rose of sharon>>လုပ္စားၾကည့္ပါေနာ္မမ
ကူးကူး>> ကူးေရ လုပ္စားေနာ္။ ဒါက version တမ်ိဳးေပါ့။ :D
မမိုး>>ငရုတ္သီးမ်ားမ်ားေလးနဲ့ေနာ္
ၿမဴး>> ၿမဴးလုပ္စားရင္ေကၽြးဦးေနာ္
မီးခ်စ္>>ကိုကိုခ်စ္ကို လုပ္ေကၽြးမလို့လား :)
vista>> ၿမစ္ၾကီးနားကို လြမ္းသြားၿပီလား။ေပ်ာက္ေနတာၾကာၿပီေနာ္
Post a Comment