ဆိတ္သားေၿခာက္ခ်က္


ဆိတ္သားေၿခာက္ကို နာရီဝက္ခန့္ ေရစိမ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး(သို့)ေထာင္းပါ။
၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း ေထာင္းထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားပါ။
ဆိတ္သားေၿခာက္ဟင္းက အႏွစ္မ်ားမ်ားမွစားေကာင္းတာမို့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ပိုထည့္ထားပါတယ္။
ဆိတ္သားေၿခာက္ကို စဥ္းနီတုန္းေပၚတင္ၿပီး နည္းနည္းၿပားသြားေအာင္ထုေပးပါ။
ဆိတ္သားေၿခာက္က မႏူးလြယ္လို့ပါ။ အတံုးခပ္ေသးေသးတံုးပါ။ ၾကက္သြန္နီကို နႏြင္းၿဖင့္ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ေလးေတြေရႊဝါေရာင္ေၿပာင္းသြားရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္းေထာင္းထားတာထည့္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ အေရာင္တင္၊ဆား၊ငါးပိထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္နဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ေလးေတြလိပ္လာၿပီဆိုရင္ ဆိတ္သားေၿခာက္ထည့္ပါ။ သူ့ေရနဲ့သူ ခဏတည္ထားပါ။ ထို့ေနာက္ ေရထပ္ထည့္ၿပီးအသားႏူးသည္ထိတည္ပါ။ ခရမ္းသီးနဲ့လည္းေရာၿပီးခ်က္စားတဲ့ အေလ့ရွိၾကပါတယ္။ မရိုးႏိုင္တဲ့အညာဟင္းေလးပါ။သံုးေဆာင္ၾကည့္ပါေနာ္။
ကၽြန္မကေတာ့ ဆိတ္သားေၿခာက္ခ်က္ရင္ ငရုတ္သီးေတာေထာင္းေလး ေထာင္းတဲ့အက်င့္ရွိပါတယ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

စႏၵကူး said...

စားခ်င္တယ္စုဘူး.. အသားမစားရတာ ၾကာပီ.. အသားစိမ္းထက္ အေျခာက္ပိုၾကိဳက္တယ္.. စုဘူးခ်က္ထားတာ ခရမ္းခ်ဥ္အႏွစ္ေလးနဲ႕

ကိုလူေထြး said...

ငယ္ငယ္က အတန္းထဲမွွာ ဆရာမမသိေအာင္ ဆိတ္သားေျခာက္ေတြ တိတ္တိတ္ ခိုးစားတာ သတိရတယ္...

းဝ)

rose of sharon said...

အေတာ္ဘဲ... ရန္ကုန္ကလူၾကံဳတေယာက္နဲ႔ဆိတ္သားေၿခာက္ေပးထားတာရွိတယ္... ဘယ္လိုလုပ္စားရမွန္းမသိေသးလို႔ေခ်ာင္ထိုးထားတာ အခုေတာ႔နည္းလမ္းရၿပီ... ေက်းဇူး

Anonymous said...

ဂလု .. ေထာပတ္သီးလည္းတအားၾကိဳက္တယ္ အဟင့္ စားခ်င္တယ္ မစုဘူးရာ

မိုးေကာင္းသူ said...

ဆိတ္သားေျခာက္ခ်က္ နဲ႔ ငရုတ္သီးေထာင္းေလးနဲ႔ လုိက္တယ္ေနာ္။ ဆိတ္သားေျခာက္မ်ားကုန္သြားလုိ႔ ခ်က္စားလုိ႔ ရပါဘူးကြယ္။ ၀ယ္ေတာ႔ စားဘူး။ :D

ThuHninSee said...

ဆိတ္သားေျခာက္.. မျမင္တာၾကာၿလို႔ ဘယ္လိုပုံလဲ ေမ႔ေတာင္ေနၿပီ။
အခုမွပဲ မွတ္မိေတာ႔တယ္။ စားခ်င္တယ္
စုစုဗူးဗူးရယ္။

nu-san said...

အမလည္း ရန္ကုန္ကေန ဆိတ္သားေျခာက္ ဖုတ္ျပီး ေထာင္းထားတာေတြပဲ သယ္ခဲ့ျဖစ္တယ္.. စုဘူးခ်က္သလုိ ခ်က္စားခ်င္လိုက္တာ.. ဆိတ္သားေျခာက္ေတာ့ ရွိဘူး.. :D

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online