ဓညင္းခြက္ေၾကာ္


ဓညင္းခြက္ကေတာ့ ၿမန္မာႏိုင္ငံၿပန္တုန္းက သူငယ္ခ်င္း လက္ေဆာင္ထည့္ေပးလိုက္တာပါ။
အိမ္မွာ အေဖကေတာ့ ဓညင္းခြက္လုပ္တာ အေတာ္ဝါသနာပါပါတယ္။
ဓညင္းသီးေပၚခ်ိန္ေရာက္ရင္ ဓညင္းသီးဝယ္ၿပီး သဲအၿဖဴေလးေတြခင္း၊အေပၚကလည္းသဲၿဖဴအုပ္၊ေရေလာင္း ရက္အနည္းငယ္ၾကာလာရင္ (ေသခ်ာအတိအက်မသိလို့ :P) အေညွာက္ေလးေတြ ထြက္လာပါတယ္။ ကၽြန္မေတာ့ မလုပ္ဖူးပါဘူး။ထက္ၿခမ္းၿခမ္း အခြံႏႊာၿပီးဆီထဲထည့္ၿပီး ေၾကာ္လိုက္ရံုပါဘဲ။
အခြံမႏႊာလည္း ဆီပူထဲေရာက္ရင္ သူ ့ဘာသာက်က္ၿပီးကၽြတ္သြားပါတယ္။
ဓညင္းသီးဆိုေတာ့ အနံ ့ကေတာ့ ၿပင္းပါတယ္။
စင္ကာပူမွာက အမ်ားနဲ ့စုေနရတာဆိုေတာ့ သူမ်ားကိုေတာ့ အားနာစရာေကာင္းပါတယ္။
စားၿပီးရင္ ထန္းလွ်က္ေလးစား(သို ့) ဆန္ေစ့ေလးဝါးေပးပါ။ ၿပီးရင္ သြားေလးတိုက္လိုက္ေပါ့။ toiletဝင္ရင္ ေရႏွစ္ခါေလာက္အပို ဆြဲခ်ေပးလိုက္ေပါ ့။ မစားတာကေတာ့ အလုပ္ရွဳတ္သက္သာပါတယ္။ ဓညင္းသီးကို city hall မွာထက္ေစ်းသက္သက္သာသာရခ်င္ရင္ေတာ့ jurong west st 42 wet market နဲ ့jurong west st 52 က community club ရွိတဲ့ wet market မွာ ဝယ္လို ့ရပါတယ္။ ကၽြန္မဝယ္ဖူးတာေတာ့ ငါးလံုးေလာက္မွ 1.50$ လားဘဲ ေပးရပါတယ္။ ခုေတာ့ မသိ။ မဝယ္ၾကည့္ရေသးပါဘူး ေလွ်ာက္သြားရင္းနဲ ့ေတြ ့လို ့ေၿပာၿပတာပါ။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

rose of sharon said...

ဓညင္းသီးၾကိဳက္တယ္...စားခ်င္လိုက္တာ

စႏၵကူး said...

စုဘူးေရ.. ၾကည့္စမ္း ကူးက ဓညင္း၀က္လုိ႔ ေခၚတယ္ထင္ေနတာ.. ဓညင္းခြက္ လား... အရမ္းၾကိဳက္တယ္.. အရမ္းးးးးး ကိုၾကိဳက္တယ္.. ေၾကာ္ပီးရင္ဒီတုိငး္ကိုထိုင္စားတာ.. အခုေတာ့မစားရေတာ့ဘူး.. ပံုေလးဘဲ ငမ္းေတာ့မယ္...

Anonymous said...

မမစုဘူးေလးေရ......
ဓညင္းခြက္ေလးအိမ္လာပို႔ေပးလို႔ရမလားဟင္မမ
း)

မိုးေကာင္းသူ said...

ဓညင္းခြက္ေလး လာစားပါတယ္။ ေနာက္က်သြားတယ္။

ThuHninSee said...

အိမ္ထဲမွာကင္လိုက္ရင္ အနံ႔ေလးကို သင္းေနမွာ။
ႏွစ္ရက္ေလာက္စြဲက်န္မွာ။ အိမ္ျပင္ထြက္ကင္ရင္လဲ အိမ္နီးခ်င္း ေျပာမယ္ထင္တယ္။ ဘီလိုလုပ္ရပါ႔

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

ဒညင္း၀က္ေၾကာ္။

မိုက္တယ္ရွင္
း)

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online