ေဂြးေတာက္ရြက္ကို အရြက္ၾကမ္းမ်ားဖယ္ၿပီး အရြက္ႏုေလးမ်ားခ်ည္းရေအာင္ သင္ထားေပးပါ။
ေဂြးေတာက္ရြက္ကို မႏၱေလးမွာေတာ့ ေစ်းနည္းနည္းၾကီးၿပီး အရြက္ၾကမ္းမ်ားတာဘဲရပါတယ္။
အဝေၾကာ္စားဖို ့ဆို ၁၀၀၀ ဖိုးေလာက္မွ ဝပါတယ္။ လြိဳင္လင္ကိုေရာက္ဖူးတုန္းကေတာ့
ေဂြးေတာက္ခ်ိဳဆိုၿပီး စားဖူးပါတယ္။ ကၽြန္မတို ့ၿမန္မာၿပည္မက အရြက္ထက္ေသးၿပီး
ပိုလည္းႏုပါတယ္။ ခါးတဲ့အရသာလည္း အရမ္းမမ်ားဘဲနဲ့ အရြက္ကေလးေတြက ႏုေနတာဘဲ။ ေတာ္ေတာ္ေလးစားလို ့ေကာင္းပါတယ္။ေဂြးေတာက္ရြက္ကို ကၽြန္မက ငရုတ္သီးၾကမ္းမႈန္ ့
နဲ့ အစပ္ေၾကာ္စားသလို ၾကက္ဥနဲ ့လည္း ေၾကာ္စားပါတယ္။ၾကက္သားနဲ ့လည္း
အေရစပ္စပ္ေလးနဲ ့ခ်က္ပါေသးတယ္။ ဒီေန ့ေတာ့ ေဂြးေတာက္ရြက္ကို
ဆူးပုတ္ရြက္နဲ ့ေရာေၾကာ္တာကို တင္လိုက္ပါတယ္။
ဆူးပုတ္ရြက္ကိုလည္း အရြက္ၾကမ္းမ်ားဖယ္ၿပီး သင္ထားေပးပါ။
အရြက္ႏွစ္မ်ိဳးလံုးကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဇကာနဲ ့စစ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီဆီသတ္၊ ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့ထည့္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ၾကက္သားမႈန့္၊အရြက္ေတြထည့္ၿပီး ငရုတ္ၾကမ္း
မႈန္ ့ထည့္ပါ။ အိုးခ်ခါနီးမွ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဓါးၿပားရိုက္တာေလးကို အုပ္လိုက္ပါေနာ္....။
ေဂြးေတာက္ရြက္နဲ ့ဆူးပုတ္ရြက္ေၾကာ္
အင္ဥ သုတ္
ဒီအခ်ိန္မွာ ၿမန္မာႏိုင္ငံမွာ အင္ဥေတြေပၚေနတာအေတာ္ၾကာပါၿပီ။
ေစ်းေတာင္ ေတာ္ေတာ္ခ်ိဳေနပါၿပီ။ ဒီတစ္ေခါက္ ၿမန္မာႏိုင္ငံၿပန္ရတာ မတန္ပါဘူး စားခ်င္တာေတြလည္းမစားခဲ့ရဘူး။ မႏၱေလးမွာ အဲဒီတစ္ေလာက ေနေတြပူလိုက္
မိုးေတြရြာလိုက္နဲ ့ရာသီဥတုက ကေၿပာင္းကၿပန္ေတြၿဖစ္ၿပီး ဝမ္းေတြေလွ်ာၾကတာ...။
အမ်ားၿဖစ္ေတာ့ ကိုယ္လဲပါတာေပါ့ေလ။အဲဒါနဲ့ အိမ္က အၿပင္စာေပးမစားဘူး။
ေနၿပန္ေကာင္းေတာ့ ပါးစပ္ ပ်က္ေနတာက ႏွစ္ပတ္ေလာက္ဆိုေတာ့ ၿပန္သာလာရတယ္ အစာစားခ်င္စိတ္မရွိလို ့ဘာမွ ဟုတ္တိပတ္တိ မစားရဘူး။ ၿပန္လာခါနီးက်မွ ေသေတာ့မဲ့လူလို
ေဒၚရွိ ထမင္းနဲ၊ မန္းၿမိဳ့ေတာ္ေပါက္စီ၊ ေၿမအိုးၿမီးရွည္၊ ဘုရားၾကီးက သီးသီးေပါင္း၊ ပင္စိမ္းသီး(ထင္တာဘဲ)ေပါင္း၊(မမ မိုးေကာင္းသူ အၿမဲမွာတယ္ စားခဲ့ဖို ့) အေၿပးအလႊား
သြားစားရပါတယ္။ အာပူလွ်ာပူနဲ ့ ငါဖယ္သုတ္ေတာ့ ေန ့တိုင္းနီးပါး ခိုးၿပီးစားတယ္။
မႏၱေလးက အာပူလွ်ာပူကို ငါးဖယ္သုတ္နဲ ့တြဲေရာင္းတယ္။ငါးဖယ္ကို ပဲေတာင့္ရွည္သီး
ႏုႏုေလးေတြနဲ ့မန္က်ီးရည္၊အာပူထဲ ထည့္တဲ့ငရုတ္သီးေဖ်ာ္ရည္၊ၾကက္သြန္ၿဖဴေၾကာ္ေထာင္း၊
ငံၿပာရည္နဲ ့နယ္တာ စားလို ့ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။ ေနာက္လုပ္စားၿဖစ္မွ ဓါတ္ပံုရိုက္တင္ပါ့မယ္။
အခုေတာ့ ဘာဓါတ္ပံုမွ မရိုက္ခဲ ့ရဘူး။ အစားငမ္းေနလို ့ပါ။ တကယ္စားခဲ ့တာ ယံုပါ။
ခုတေလာမွာ အလုပ္အနည္းငယ္ရွုဳတ္ေနတဲ့အတြက္ blog မွာ လူမႈေရးမေက်ၿပြန္တာမ်ား
ရွိခဲ့ရင္လည္း ခြင့္လႊတ္ေပးပါလို ့ေၿပာခ်င္ပါတယ္။ကၽြန္မ blog က ဓါတ္ပံုေလးေတြ quality မေကာင္း၊
မႈန္ဝါးဝါးနဲ ့ရိုက္ထားတာကို သည္းခံၿပီး ၾကည့္ေပးတာကိုလည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
အိမ္အစားအစာဘဲ စားခဲ့ရတဲ့အတြက္ ရာသီစာ အင္ဥကို သုတ္လိုက္ ေၾကာ္လိုက္
စားခဲ ့တာေလးကိုေဝမွ်လိုက္ပါတယ္။
အင္ဥက စားလို ့ေကာင္းသေလာက္ သူ ့ကို ရႊံ ့ေတြ ကုန ္စင္ေအာင္ အထပ္ထပ္ေဆးေၾကာရတာေတာ့ၾကာပါတယ္။ အင္ဥတစ္လံုးခ်င္းစီကို ပြတ္ၿပီး
အင္ဥမွာကပ္ေနတဲ့ ရႊံ ့ေတြစင္သြားသည္အထိေရနဲ ့ေဆးေၾကာပါ။
ၿပီးရင္ မီးဖိုေပၚမွာ အိုးထဲကို အင္ဥထည့္ေရထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ေပးပါ။
သုတ္စားဖို ့အတြက္ဆိုရင္ေတာ့ အင္ဥ ႏုႏုေလးေတြက စားလို ့ပိုေကာင္းပါတယ္။
အင္ဥႏူး၊မႏူးကို ခက္ရင္း(သို ့)ဓါးဖ်ားေလးနဲ ့ထိုးၿပီးမည္းၾကည့္ပါ။
အင္ဥႏူးၿပီဆို မီးဖိုေပၚမွခ်ၿပီး ေရသြန္ကာ ဇကာထဲတြင္အေအးခံထားေပးပါ။
ထို့ေနာက္ အင္ဥကို ပါးပါးလွီးပါ။ ၾကက္သြန္နီ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ပါးပါးလွီးထည့္ပါ။
ကၽြန္မကေတာ့ ညီးေစာ္နံမွာစိုးလို ့ၾကက္သြန္နီ ထည့္မသုတ္ပါဘူး။ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါ။ ထည့္နယ္မည့္ဇလံုတစ္လံုးတည္းတြင္အင္ဥ၊ေၿမပဲဆန္ေထာင္း၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့၊ငံၿပာရည္၊
သံပုရာသီးတစ္စိတ္( အခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္လွ်င္ပိုထည့္ပါ)၊ငရုတ္သီးမႈန္ ့၊ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္
တို ့ႏွင့္အင္ဥကို ခ်ဥ္ငန္စပ္ သုတ္စားပါက အသားဟင္းမပါဘဲေတာင္ ထမင္းအလြန္ၿမိန္ေစပါတယ္ရွင္။ (ေၿပာရင္းနဲ ့ကို စားခ်င္လာၿပီ) ။ သတ္သတ္လြတ္စားသူမ်ားအေနနဲ ့လည္း ပုစြန္ေၿခာက္မပါဘဲ
ငံၿပာရည္အစားဆားထည့္ၿပီး သုတ္စားလို ့ရပါတယ္ရွင္။
ဓါတ္ပံုဝါးတာကို ခဏေတာ့သည္းခံၿပီးၾကည့္ေပးပါ။ camera မွာအၿပစ္ရွိေနလို ့ပါ။
ေနာက္post ေတြမွာ ၾကည္ေတာက္ေနတဲ့ပံုေလးေတြ ထြက္ႏိုင္ဖို ့ၾကိဳးစားေနပါတယ္။ (ၿမဴး blog ကပံုေလးေတြ ေတာ္ေတာ္ေလး လွတယ္။)
ခ်စ္သူ ့လက္ေဆာင္
singapore ၿပန္ေရာက္ေရာက္ခ်င္း ရတဲ ့လက္ေဆာင္ေလးပါ။ အမွတ္တရ အေနနဲ ့
blog ေလးမွာ သိမ္းထားတာပါ။ suprise ရတဲ ့လက္ေဆာင္ႏွစ္ခုထဲက တစ္ခုပါ။ :P
သရက္ပ်ဥ္
ကန္စြန္းရြက္နဲ ့ပုစြန္ဆိတ္ခ်က္
ဆိတ္သားႏွပ္
ဆိတ္သားကို ပထမဦးစြာ အရိအရြဲ ေတြ စင္ေအာင္ဓါးခၽႊန္ေလးနဲ ့လွီးၿပီး သန္ ့ထားပါမယ္။
မန္က်ီးသီးမွည့္ ကို ေရေႏြးစိမ္ၿပီး အႏွစ္လုပ္ထားေပးပါ။
ဆိတ္သားတံုးမ်ားကို မန္က်ီးသီးမွည့္နဲ ့နယ္ၿပီး ႏွစ္ထပ္ သံုးထပ္ေဆးေပးပါ။
ေနာက္ၿပီးဆိတ္သားကို ေရစင္ေအာင္ၿပန္ေဆးၿပီး ဂ်င္းေထာင္းေရနဲ ့နယ္ၿပီး ႏွပ္ထားေပးပါ။
ဆား၊ နႏြင္း၊ ငံၿပာရည္တို ့ပါေရာနယ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး (၄) ဥေလာက္ကို ပါးပါးေလးေတြလွီးၿပီး ေရႊဝါေရာင္သန္းလာ
သည္ထဆီမ်ားမ်ားနဲ ့ေၾကာ္ပါ။
ၾကက္သြန္ေၾကာ္တစ္ဝက္ကို သတ္သတ္ဖယ္ထားပါ။
က်န္တစ္ဝက္ကို ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းမ်ားမ်ား၊ကရေဝးရြက္
၊သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊တို့ ေရာထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ထို ့ေနာက္ ႏွပ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ထည့္ပါ။
အေရာင္တင္၊ဆား၊ငံၿပာရည္အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ထည္တားေပးပါ။
ေရနည္းနည္းခ်င္းစီထည့္ၿပီး မီးေအးေအးေလးနဲ ့ႏွပ္ထားေပးပါ။
ဟင္းအိုးခ်ခါနီးရင္ မဆလာေလးအုပ္လိုက္ပါ။
မညွီဘဲ စားလို ့ေကာင္းတဲ ့ဆိတ္သားႏွပ္ရပါၿပီ။ ဟင္းက်က္ၿပီဆိုမွ
ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ နီေၿကာ္ကို
ေရာလိုက္ပါ။ အႏွစ္မ်ားမ်ား ခ်ိဳခ်ိဳေလးနဲ ့စားလို ့ေကာင္းပါတယ္။
My Blog List 1
-
-
1Apr20245 weeks ago
-
Adelaide မြို့ရဲ့ အမှိုက်ပစ် စနစ်11 months ago
-
-
စာေပဆု ၂၀၂၀3 years ago
-
Something about the protection of UNESCO4 years ago
-
-
-
MUA Web Converter7 years ago
-
ကားနံပါတ်တွေ အင်္ဂလိပ်လို ပြောင်းလဲသတ်မှတ်ပြီ10 years ago
-
စိတ္အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း10 years ago
-
၂.၉.၂၀၁၂ တနဂၤေႏြေန႕ ဆြမ္းေလာင္းလွဴျခင္း11 years ago
-
For “Harvest Thanksgiving Festival”12 years ago
-
ၾကည့္မိတဲ့ သတင္း (၄-၃-၂၀၁၁)13 years ago
-
တူမေလးမ်ားနဲ႔ တလတာ..13 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 2
-
-
အသံတိတ္ထားတဲ႔ အလြမ္းမ်ား5 years ago
-
အမိႈက္ပစ္ၿခင္း အႏုပညာ9 years ago
-
-
ေမာင္စိန္ေသာင္းရဲ႕ မႏွင္းရည္ ေနာက္ဆက္တြဲ12 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 3
-
ကျန်စု အသုပ်စုံ6 hours ago
-
-
-
-
Blog အလွမ်းပြေ3 years ago
-
Lock Down4 years ago
-
Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္4 years ago
-
အလွနတ္သမီးေလး မလိခ...5 years ago
-
Ancestors Altar5 years ago
-
ပုစြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ေၾကာ္5 years ago
-
အခ်ဥ္ေပါင္း (၂)6 years ago
-
Zuma Zen Blaster: Sang Game Legendaris7 years ago
-
သား ၂ေယာက္လံုုးရဲ႔ အမႈအက်င္႔ေလးမ်ား8 years ago
-
ဒိုနောင်းမှာ တနေ့တာ(ညနေပိုင်း)8 years ago
-
'' အလြယ္ခ်က္ အုုန္းေထာပတ္ထမင္း "9 years ago
-
ေဂြးသီး ငပိခ်က္10 years ago
-
-
ကၽြန္ေတာ႕ အေတြ႕အၾကံဳမ်ား ၄10 years ago
-
စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၃၄10 years ago
-
နံနက္စာႏွင့္ ေန႔လည္စာမ်ား10 years ago
-
-
-
-
-
ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္12 years ago
-
-
-
-
Popular Posts
-
ငါးဖယ္ေၾကာ္ ငါးဖယ္ေၾကာ္ ကို စားရတာ ရိုးမသြားေအာင္ အစာပလာ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး နည္းတစ္မ်ိဳးနဲ႕ ေၾကာ္တာပါ။ ကၽြန္မ အမ်ိဳးသားက ငါးဖယ္ေၾက...
-
ေၾကးအိုးဆီခ်က္ကေတာ့ အေမ႕အတြက္ပါ။ :) ဒါကေတာ့ ေၾကးအိုး အရည္နဲ႕ပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ အရည္ ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။ :) က်ဴဆိုင္၊ပဲၿပား၊ငံုးဥ၊ကိုက္လန္၊မုန္ညင္းန...
-
ေၾကးအိုးလုပ္စားၿဖစ္တဲ့ေန့ကပါ။ နည္းနည္းေတာ့ၾကာေနၿပီ။ ခုမွ ဓါတ္ပံုေတြ ့လို့ၿပန္တင္လိုက္ပါတယ္။ :) ေသခ်ာရိုက္ထားတဲ့ပံုေတြေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ :) ေၾက...
-
ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့ ဟင္းအတြဲအစပ္ေလးပါ။ wet market ကေန ဆိတ္သား ကီလိုဝက္ ဝယ္လာပါတယ္။ မန္က်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္မ်ားမ်ားကို ေရေႏြးေလးနဲ႕...
-
့ ၾကာဇံေၾကာ္ ကို အိမ္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ဖိတ္ေကၽြးတုန္းက ကၽြန္မေၾကာ္တဲ့ နည္းအတိုင္း မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။ မိမိႏွစ္သက္ရာ အသားနဲ့ေၾက...
-
Happy New Year ပါ။ ေရမုန္ညင္း ကို ေရေႏြးေဖ်ာ ၿပီး ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီး၊ ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ဆီခ်က္၊ သံပုရာ...
-
ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္စားၿဖစ္တာကေတာ့ ပုစြန္ေတာသုတ္ ္ေလးပါ။ ပုစြန္ကို ဟန္ဟန္ပန္ပန္ သုတ္တာမဟုတ္ဘဲ ေလွာ္ၿပီးသားပုစြန္ကို သင့္ရံုလွီးၿပီး မန္က်ီးသီးမ...
-
ဆီထမင္းဝါဝါေလးကို Rice Cooker နဲ့အလြယ္တကူခ်က္စားမဲ့နည္းလမ္းကေတာ့ ထမင္းအိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထဲ့ၿပီး ဆီက်က္ရင္ နႏြင္းမႈန့္ေလးထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿ...
-
ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြေန့က မုန့္တီသုတ္ေလး သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ မုန့္တီသုတ္ဖို ့လိုအပ္တဲ့အဓိက ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပဲမႈန့္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေကာင္းေကာင္း၊ ငံၿပာရ...
-
အိမ္မွာ အခုတေလာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေပါေနတာမို ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ ခ်က္စားမလို ့ စိတ္ကူးၾကည့္ ့လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိတ္ေန ၿ...