ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြေန့က မုန့္တီသုတ္ေလး သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။
မုန့္တီသုတ္ဖို ့လိုအပ္တဲ့အဓိက ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပဲမႈန့္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေကာင္းေကာင္း၊
ငံၿပာရည္ ေကာင္းေကာင္းၿဖစ္ပါတယ္။
မုန့္တီဖတ္အတြက္ကေတာ့ singapore
မွာသံုးတဲ့ laksa မုန့္ဖတ္္ကေတာ့ နန္းလတ္အၿဖစ္သံုးရတာအဆင္ေၿပပါတယ္။
မုန့္တီဖတ္တုတ္တုတ္ေလးနဲ့ မွ သုတ္စားခ်င္သူေတြအတြက္ Udon မုန့္ဖတ္ကို သံုးလို့ရပါတယ္ရွင္။
ဒီမွာေတာ့ Laksa မုန့္ဖတ္ကို သံုးထားပါတယ္။
မုန့္တီဖတ္ကို ေရေႏြးနဲ ့ခဏၿပဳတ္ပါတယ္။
မုန့္ဖတ္အေနေတာ္ၿဖစ္တဲ့အခါမွာ မီးဖိုေပၚမွခ်ၿပီး ေရေအးေအးနဲ့ ႏွံ့ေအာင္ေဆးခ်ၿပီး ေရစစ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သားအဖီနဲ့ေတာင္ပံရိုး၊ေၿခေထာက္ရိုးမ်ားကို ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ နႏြင္းမႈန့္ နယ္ၿပီး
ေရနည္းနည္းခ်င္းစီထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ပါတယ္။
ၾကက္သားႏူးတဲ့အခါ ဆယ္ယူ အေအးခံထားပါ။
ၿပဳတ္ထားေသာၾကက္သားကို အမွ်င္အရွည္ေလးေတြရေအာင္ ဖဲ့ယူထားပါ။
ဟင္းရည္အတြက္ ေတာင္ပံရိုးနဲ့ေၿခေထာက္ရိုးၾကက္ၿပဳတ္ရည္ထဲကို ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဓါးၿပားရိဳက္ထည့္ပါ။ ငံၿပာရည္၊ၾကက္သားမႈန့္ေလးထပ္ထည့္ၿပီး မီးေအးေအး နဲ ့ဆက္တည္ထားပါ။
အသုတ္နဲ့တြဲဖက္စားခါနီးမွ ၾကက္သြန္ၿမိတ္အနည္းငယ္နဲ့ ငရုတ္ေကာင္းမႈန့္ခပ္သံုးေဆာင္ပါ။
ဆီခ်က္ဝါခ်က္ဖို့အတြက္ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴေလးကို
မညက္တညက္ေလးေထာင္းပါတယ္။
ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ၿပီး ဆီပူလာလွ်င္နႏြင္းမႈန္ ့ေလးထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္နီ အရင္ထည့္ပါတယ္။
ခဏေနမွ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ထည့္ပါတယ္။
ဆီအပူရွိန္ႏွင့္ၾကက္သြန္က်က္မဲ့အခ်ိန္မွန္းၿပီး မီးဖိုေပၚမွ ခ်ၿပီး အိုးကို ဆက္တိုက္ေမႊေပးရပါတယ္။
ငရုတ္သီးဆီခ်က္အတြက္ကေတာ့ ဆီပူေအာင္တည္ၿပီး ဆီပူလွ်င္မီးဖိုေပၚမွခ်ၿပီး
ငရုတ္အေရာင္တင္ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါတယ္။
ၾကက္သားခ်က္ဖို့အတြက္ကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း တို့ကို
ပံုမွန္ထက္ဆီနည္းနည္းမ်ားထည့္ၿပီး အနံ့ေမႊးလာတဲ့အထိ ဆီသတ္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထည့္ၿပီး အႏွစ္လုပ္ပါ။
ဆား၊အေရာင္တင္ႏွင့္ ၾကက္သားမႈန့္ထည့္ၿပီး ၾကက္သားမွ်င္ေလးမ်ားထည့္ပါ။
အရသာၿမည္းၾကည့္ၿပီး ဆီၿပန္လွ်င္ မုန့္တီအတြက္ ၾကက္သားဟင္းရပါၿပီရွင္။
အခ်ိဳ့ကေတာ့ ၾကက္သားကို ၿပဳတ္ရံုဘဲၿပဳတ္ၿပီး ႏႊင္ထားတဲ့ အရသာကိုယူပါတယ္။
ကၽြန္မကေတာ့ ၾကက္သားကို ဟင္းေလးခ်က္ၿပီး သုတ္တဲ့မုန့္တီသုတ္အရသာေလးကို
ၾကိဳက္တာမို့ အၿမဲ ၾကက္သားကို ခ်က္ပါတယ္။
ဒီေလာက္ဆိုရင္ေတာ့ မုန့္တီသုတ္အတြက္ အေၿခခံလိုအပ္ခ်က္ေလးေတြၿပည့္စံုပါၿပီေနာ္။
ပန္းကန္ထဲမွာ မုန့္တီဖတ္၊ ပဲမႈန့္မ်ားမ်ား ငရုတ္သီးမႈန့္၊ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သား၊ ဆီခ်က္ဝါ၊
ဆီခ်က္နီ တို ့ထည့္ၿပီး သုတ္စားလို့ရပါၿပီေနာ္။
အခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္သူမ်ားအေနၿဖင့္ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးၿပီး သံပုရာညွစ္ကာ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္ရွင္။ ပဲပင္ေပါက္ေရေႏြးေဖ်ာ၊ ေဂၚဖီထုတ္ ရိတ္ရိတ္လွီးၿပီးလည္း ထည့္သုတ္စားလို့ရပါတယ္ရွင္။
နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို့လည္း ၾကိဳက္တတ္ေသာသူမ်ားထည့္စားၾကပါတယ္။
ၾကက္ဥၿပဳတ္၊ ငါးဖယ္ၿပဳတ္၊မုန့္ၾကြတ္ေၿခာက္တို့ႏွင့္လည္း
တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
Online Persona
1 week ago
12 comments:
ေစာေစာစီးစီး လာၾကည္႔မိတာမွားၿပီ.. စားခ်င္လိုက္တာေနာ္..
တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ အိမ္မွာလဲ ဒၤီေန႔ညေန မုန္႔တီသုတ္ပဲ။ အိမ္ေဆးသုတ္တဲ႔ အလုပ္သမားေလးေတြ ေကြ်းခ်င္လို႔ဆို သုတ္ရင္းနဲ႔ တစ္အိမ္လံုးစာ လုပ္လိုက္တာ။
အခုၿပထားတဲ႔ပံုေလးေတြက ကိုယ္သုတ္ေနက်ထက္ ပိုစားခ်င္စဖြယ္ေကာင္းေနသလိုပဲ။ စုဘူးအိမ္က မန္းသူလားေတာ႔ မသိဘူးေနာ္။ ပံုကေတာ႔ မႏၱေလးမုန္႔တီ လက္ရာ အတိုင္းပဲ။ မုန္႔တီမွာေတာ႔ ရန္ကုန္က မန္းေလးကို လံုး၀မမွီပါဗ်ား။
ညေနက်ရင္ သုတ္စားမယ္။ အေပၚကပံုေလးအတိုင္းတူေအာင္။
(အေပၚကကြန္မန္႔က စုဘူးနာမည္ေရးတာ ၀တ္စေပါက္က်န္ခဲ႔လို႔ ဖ်က္လိုက္တာ :)sorry)
ၿမဴးၿမဴးေရ ၾကံဳရင္ သုတ္ေကၽြးခ်င္ပါတယ္။ :)
တီဆြီ လာအားေပးတာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။ စုဘူးအိမ္က မန္းသူ ဟုတ္ပါတယ္ရွင္။
မုန့္တီစားဖို ့လိုအပ္တဲ့အဓိက ပစၥည္းေတြကေတာ့ အလြန္ဆာေလာင္ေနတဲ႔ ဗုိက္နဲ႔ ငတ္ႀကီးက်တဲ ပါးစပ္ျဖစ္ပါတယ္။ စားခ်င္လိုက္တာ။
စားခ်င္စရာေကာင္းလုိက္တာ။ သုပ္စားဦးမယ္။
သုတ္ထားတာ က်က်နနနဲ႔ စားခ်င္စရာေကာင္းလိုက္တာ
အိမ္မွာေတာ႔ ဟင္းကိုအရည္ပိုမ်ားေအာင္ခ်က္ၿပီးတမင္ဆီနည္းထည့္ သုတ္ေတာ႔ သိပ္မလွဘူး.......
ပဲပင္ေပါက္ေလးထည့္စားတာလဲႀကိဳက္တယ္
စားခ်င္စရာေလး... း))
စုဘူးေရ.. စားခ်င္တယ္ ညီမ.. ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးနဲ႕ကုိ စားခ်င္တာ.. အသုပ္ကုိ စားလုိ႔ မျဖစ္ေသးဘူးကြယ္.. :(((
အစ္မစုဗူး စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ... ၁ ပြဲေလာက္... ဆီေတာ့နဲနဲေလ်ာ့ထည့္ေပးပါေနာ္... ညီမက ဆီေႀကာက္လို႔ပါ အစ္မ......
:)
အခုမွ အလုပ္ကျပန္ေရာက္တာ...ဆာလိုက္တာ။။။
တစ္ခ်ိဳ ့comment ေတြ ဘာမွမလုပ္ပါဘဲနဲ့ ေပ်ာက္ကုန္တယ္။Sorry ပါေနာ္
Post a Comment