ဆိတ္သားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္ နဲ႕ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္




ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့ ဟင္းအတြဲအစပ္ေလးပါ။ wet market ကေန ဆိတ္သား ကီလိုဝက္ ဝယ္လာပါတယ္။ မန္က်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္မ်ားမ်ားကို ေရေႏြးေလးနဲ႕ေဖ်ာ္ၿပီး ဆိတ္သားကို ေသခ်ာေဆးပါတယ္။

ေရေသခ်ာေဆးၿပီးတဲ႕ ဆိတ္သားကို ဆား၊ နႏြင္း၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္၊ၾကက္သားမႈန္႕၊ဂ်င္းေထာင္းရည္တို႕နဲ႕ အရသာဝင္ေအာင္ေသခ်ာနယ္ပါတယ္။
အသီးအရသာမပါဝင္တဲ႕ ႏို႕ခ်ည္းသက္သက္ဒိန္ခ်ဥ္ တစ္ခါစားဘူးထဲက တစ္ဝက္ေက်ာ္ေက်ာ္ ကို ထည္႕ၿပီး ေသခ်ာၿပန္နယ္ၿပီး နာရီဝက္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါတယ္။

ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႕ ႏွပ္လိုက္တဲ႕အခါမွာ အရသာအင္မတန္ေကာင္းၿပီး အသားအေတာ္ႏူးည့ံပါတယ္။ အသားက ပင္ကိုယ္ႏုၿပီးသားဆိုရင္ ေရေတာင္ သိပ္ထည္႕စရာမလိုပါဘူး။ အင္မတန္ရင္႕တဲ႕ ဆိတ္ထီးၾကီးေတြရဲ႕အသားဆိုရင္ေတာ႕ က်က္ ကို မက်က္ႏိုင္ပါဘူး။ ဒီပံုစံအတိုင္း ၾကက္သားကို ႏွပ္လည္းေကာင္းပါတယ္။

ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္(၃/၄)လံုးေလာက္ကို ပါးပါးလွီးၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ဆိတ္သားႏွပ္က ဆီမ်ားမွ အိၿပီး စားေကာင္းပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္းေထာင္းထည္႕ ဆီေရာသတ္ပါတယ္။ အေရာင္တင္ထည္႕ေမႊၿပီး အရသာနယ္ထားတဲ႔ဆိတ္သား ထည္႕ၿပီး တည္ပါတယ္။ သူ႕အရည္နဲ႕သူလံုးၿပီး အရည္ကုန္မွ ေရ နည္းနည္းခ်င္းထည္႕ၿပီး ႏူးအိေနေအာင္ တည္လိုက္တဲ႕ အခါမွာ ဆိတ္သားႏွပ္ ရပါၿပီေနာ္။ ဆိတ္သားႏွပ္ကို ဒီမွာ လည္း ေရးဘူးပါတယ္ေနာ္။


ၾကက္ဟင္းခါးသီး ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ကေတာ့ ကၽြန္မတို႕ မိသားစုရဲ႕ favorite ဟင္းပါ။ ထမင္းလည္း ၿမိန္ပါတယ္။ ေၾကာ္ရတာဘဲ ပ်င္းစရာေကာင္းတာပါ :P

ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အခြံႏႊာ ပါးပါးလွီးပါ။အေစ့ေတြ ကုန္ေအာင္ထုတ္ဖို႕လည္း မေမ႕ပါနဲ႕ေနာ္။
ၿပီးရင္ဆားနဲ႕ေသခ်ာ ဖ်စ္နယ္ ေဆးပါ။

ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးၿပီး ေရႊဝါေရာင္ သန္းေအာင္ ေၾကာ္ၿပီး ဖယ္ထားပါ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ၾကက္သားမႈန္႕နယ္ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႕ ေၿခာက္ေအာင္ ေၾကာ္ပါ။ သတ္သတ္ဖယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဓါးၿပားရုိက္ ၊ ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္႕၊ ငါးပိ ၊ ငရုတ္ၾကမ္းမႈန္႕၊ဆား( အားလံုးကို ၾကက္ဟင္းခါးသီး ပမာဏ ေပၚမူတည္ၿပီး ထည္႕ပါ။) အားလံုးကို ဆီပူထဲထည္႕ၿပီး ငါးပိေၾကာ္သလို လံုးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ သတ္သတ္ဖယ္ထားတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေရာ၊ ၾကက္သြန္ကို ေနာက္ဆံုးမွ ထည္႕ေရာလိုက္ပါ။ ဘူးထဲထည္႕ထားရင္ ၾကာၾကာအထားခံၿပီး ၾကက္ဟင္းခါးသီး ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ထမင္းၿမိန္ေဆးပါ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ေၿခာက္ေအာင္ ေၾကာ္ရတာ တစ္ခါတစ္ေလ စိတ္မရွည္ဘူး။ ဒါေၾကာင္႕ ပံုထဲက ၾကက္ဟင္းခါးသီးက သိပ္မေၿခာက္ပါဘူး ။ အေစ့ေလးေတြလည္း ဖယ္စားသြားေနာ္။ ဒီတစ္ပတ္အေတာ္ပ်င္းပါတယ္။ :P

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

Shinlay said...

ၾကက္ဟင္းခါးသီး ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ အနံ ့ေလးေတာင္
ေမႊးလာသလိုပဲ။ ေၾကာ္စားၾကည့္ပါမယ္။

စူးႏြယ္ေလး said...

ၾကက္ဟင္းခါးသီးဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္သိပ္ႀကိဳက္ပါတယ္။
အေမေၾကာ္ရင္စိတ္႐ွည္တယ္။ ေျခာက္ေနေအာင္ေၾကာ္တာ။

Baby taster said...

ၾကက္ဟင္းခါးသီး ဘာလေခ်ာင္ ၾကိဳက္တယ္

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online