ပုစြန္ကို အမ်ိဳးမ်ိဳး လုပ္စားၾကမယ္..


ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္စားၿဖစ္တာကေတာ့ ပုစြန္ေတာသုတ္္ေလးပါ။
ပုစြန္ကို ဟန္ဟန္ပန္ပန္ သုတ္တာမဟုတ္ဘဲ ေလွာ္ၿပီးသားပုစြန္ကို သင့္ရံုလွီးၿပီး မန္က်ီးသီးမွည့္ရည္နဲ့ သုတ္တာမ်ိဳးေလးပါ။ အေၿပာင္းအလဲအရသာေလးရခ်င္ရင္ေတာ့ သုတ္စားၾကည့္ပါေနာ္။
မန္က်ီးသီးမွည့္ကို ေရေဆးၿပီးေရေႏြးေႏြးနဲ့ အႏွစ္လုပ္ယူပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းကို မညက္တညက္ေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊နံနံ ပါးပါးလွီးထားပါ။
ပုစြန္နဲ့ အထက္ပါအစာပလာမ်ားေရာနယ္လိုက္ပါ။ဆား၊ငံၿပာရည္ ၊ၾကက္သားမႈန့္တို့ၿဖင့္ အရသာၿဖည့္စြက္ပါ။
ဆီမပါတဲ ့ အသုတ္တစ္မ်ိဳးပါေနာ္။

ေနာက္တစ္မ်ိဳးကေတာ့ ပုစြန္ကို မန္က်ီးသီးစိမ္းနဲ့ေၾကာ္္စားတာပါ။
မန္က်ီးသီးစိမ္းကို ထိပ္ႏွစ္ဘက္စိပ္ၿပီးေတာ့မွ ဆားထည့္ၿပီးညက္ညက္ေထာင္းပါ။
ပုစြန္ကို သန့္ရွင္းၿပီး ဆား၊နႏြင္းနယ္ၿပီး နည္းနည္းလွီးလိုက္ပါတယ္။
အေကာင္လိုက္ထည့္ခ်င္လည္းရပါတယ္ေနာ္။
ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီသတ္ၿပီးအနံ့ေမႊးလာလွ်င္ မန္က်ီးသီးေထာင္း၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန့္၊ငါးပိအနည္းငယ္၊ဆား၊ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန့္၊ၾကက္သားမႈန့္ထည့္ပါ။
ပုစြန္ေရာထည့္ေမႊၿပီး ပုစြန္က်က္လွ်င္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

ပုစြန္ငါးဆုပ္ဟင္းကေတာ့ ဓါတ္ပံုေတာ္ေတာ္မေကာင္းၿဖစ္သြားလို့ေနာက္တစ္ေခါက္ခ်က္စားမွ တင္ပါ့မယ္ေနာ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

စူးနွယ်လေး said...

ေတာသုပ္ႀကိဳက္တယ္...မန္က်ည္းသီးလည္းႀကိဳက္တယ္

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ပုဇြန္ကို မန္က်ည္းသီးစိမ္းနဲ႕ ခ်က္တာ စားဖူးေသးဘူး
သြားေရေတာင္ ယိုခ်င္တယ္တကယ္..
ပုဇြန္ေတာ႕ ဘယ္လုိလုပ္လုပ္ၾကိဳက္ တယ္

Mamoonn said...

ဟုတ္...
ဒီမွာ ပုစြန္ေပါတယ္ မစုဘူးေရ..
နည္းေလးေတြ ေတြ႔ထားပီ ေနာက္ဆို
လုပ္စားလို႔ ရပီ။

nu-san said...

ပုဇြန္ေတာသုပ္ဆုိတာေလး စိတ္၀င္စားတယ္ ညီမေရ.. လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္.. :))

မိုးယံ said...

ထမင္းစားၿပီးယံုေလး မွ ေရာက္လာတာ နာတာပဲ။

mabaydar said...

သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က ေျပာဖူးတယ္.. ဘေလာ့ေပၚက ဟင္းေတြလိုက္ခ်က္မလို႔ျပင္ေတာ့ ဘေလာ့ေတြေပၚမွာ အခ်ိန္အဆဘယ္ေလာက္လဲ မေရးထားလို႔ မခ်ိန္တတ္ဘူးတဲ့... အခ်ိန္အစေလးပါထည့္ေရးေပးရင္ ပိုအဆင္ေျပသြားမယ္ထင္တယ္... အဟီး.. ခ်က္ေနက်မဟုတ္တဲ့သူေတြအတြက္က မခ်ိန္တတ္ဘူးေလ...
ဒါနဲ႔ ပုစြန္ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေၾကာ္ေလးက ၾကားတာနဲ႔တင္ သေရယိုေနျပီ.... ေန႔တိုင္းဒါေတြခ်ည္းပဲ ခ်က္စားေနရလို႔ ညစ္ေနတာ... ခုေတာ့ ဟင္းသစ္ေတြေတြ႔ျပီ...

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online