ဆိတ္ပုဆိုးၾကမ္းဟင္း






ၿပီးခဲ့တဲဲ့ပိတ္ရက္က ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တာကေတာ ့ဆိတ္ပုဆိုးၾကမ္းလို့ေခၚတဲ့
ဲ့ဆိတ္ဝမ္းတြင္းသားဟင္းၿဖစ္ပါတယ္။
မႏၱေလးမွာေတာ့ ဟင္းအမယ္တစ္မ်ိဳးအၿဖစ္ခ်က္စားေလ့ရွိတဲ့အၿပင္
ဘုရားပြဲေစ်းေတြမွာ သြားရည္စာပါအၿဖစ္ ေရာင္းခ်ေလ့ရွိၾကပါတယ္။
နယ္စားဟင္းအၿဖစ္တစ္မ်ိဳး၊ဟင္းရည္ေသာက္အၿဖစ္တစ္ဖံု၊အသုတ္အၿဖစ္တစ္သြယ္ အမ်ိဳးမ်ိဳးစားေလ့ရွိၾကပါတယ္။wet market ကေန ဆိတ္ပုဆိုးၾကမ္း
သန့္ၿပီးသားဝယ္လာတာကို ညွီနံ့ေပ်ာက္ေစရန္အတြက္ ဆားမ်ားမ်ား
နဲ့နာနာပြတ္ေဆးပါတယ္။ၿပီးရင္ ဆားေတြကုန္ေအာင္ေရစင္စင္ၿပန္ေဆးပါတယ္။
မန္က်ီးသီးမွည့္ကိုလည္း အႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္လုပ္ၿပီး ဆိတ္ဝမ္းတြင္းသားက
ိုမန္က်ီးမွည့္နဲ့ ထပၿ္ပီးပြတ္ေဆးပါတယ္။မန္က်ီးမွည့္ေတြေၿပာင္သြားေအာင္ ေရၿဖင့္ၿပန္ေဆးေပးရပါတယ္။
ႏွစ္ထပ္သန့္ၿပီးသားဆိတ္ပုဆိုးၾကမ္းကို အေနေတာ္လွီးၿပီး
နႏြင္း၊ဆား၊ငံၿပာရည္၊ ဂ်င္းရည္တ့ို ့ၿဖင့့္နယ္ၿပီးခဏႏွပ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္းတို့ကို ေတာက္ေတာက္စင္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကို ခပ္ေသးေသးလွီးပါ။ တစ္ခ်ိဳ့ကလည္း စပါးလင္ထည့္ခ်က္ေလ့ရွိၾကပါတယ္။
ဆိတ္ဝမ္းတြင္းသားဟာႏူးရန္ၾကာတဲ့အတြက္ေပါင္းအိုးႏွင့္ ခ်က္မွာၿဖစ္ပါတယ္။
ရိုးရိုးအိုးနဲ့ခ်က္မယ္ဆိုလည္း မီးမွ်င္းမွ်င္းနဲ ့အခ်ိန္ၾကာၾကာခ်က္ရမွာၿဖစ္ပါတယ္။
ေပါင္းအိုးထဲမွာဆိတ္ဝမ္းတြင္းသား၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊နီ၊ဂ်င္း၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို့ႏွင့္အတူ ဆား၊အေရာင္လွေစဖို့အေရာင္တင္နည္းနည္း၊ၾကက္သားမႈန္ ့၊ငံၿပာရည္တို့ႏွင့္အတူ
ဆီနည္းနည္းထည့္၊ ေရၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး ထည္ပါ။
ဆူသံေပးၿပီး (၄၅)မီးနစ္၊ (၁)နာရီေလာက္ဆို အသားေကာင္းေကာင္းႏူးပါၿပီ။
အရည္ေသာက္စားမယ္ဆိုပါက အရသာၿဖည့္စြက္ၿပီး ေရထပ္ထည့္ၿပီး တည္ပါ။
အၿဖဴထည္ဟင္းရည္ေသာက္ေလး စားမယ္ဆို ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ့အေရာင္တင
္မထည့္ခ်င္လည္း ရပါတယ္ရွင္။ေရွာက္ရြက္ခပ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
ခ်ဥ္ငန္စပ္ေလး စားမယ္ဆိုပါက ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ေဂၚဖီပါးပါးလွီး၊ေရွာက္ရြက္ပါးပါးလွီး၊
သံပုရာရည္ညွစ္ၿပီး ငရုတ္သီးမႈန့္ၿဖဴးကာ ရွဴးရွဲေလး စားႏိုင္ပါတယ္။
သုတ္စားမယ္ဆိုရင္လည္းငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီး၊ၾကက္သြန္နီ၊ေဂၚဖီ၊ေရွာက္ရြက္
ငရုတ္အခ်ဥ္ရည္၊ငံၿပာရည္တို့ႏွင့္ ဆီစိမ္း ဆမ္းကာ သုတ္စားႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
သံုးေဆာင္ၾကည့္ပါေနာ္။ :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

Shinlay said...

က်မၾကိဳက္တဲ့ဟင္းတခြက္ပါ။
ဒီမွာ က်မအစ္မနဲ ့တစ္ခါ ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
ဆိတ္ေတာ့မဟုတ္ဘူး။ အမဲ ပုဆိုးၾကမ္းပါ။
ညီအစ္မ ႏွစ္ေယာက္ မိုးေအးေအးနဲ ့စကား ေတြေျပာလိုက္ ဟင္းအိုးထဲေရထည့္တည္လိုက္နဲ ့။
မွတ္မွတ္ရရ သူနဲ ့ေနာက္ဆံုး ဟင္းခ်က္စားျဖစ္ခဲ့တာ
ပါ။

စူးႏြယ္ေလး said...

အိမ္သားေတြသိပ္ႀကိဳက္တဲ႔ဟင္းေပါ႕...မႏၱေလးမွာဆို လမ္းေဘး အထမ္းသယ္ေတြဆီမွာလည္း ခုံပုေလးေတြနဲ႔ထိုင္ၿပီး ေသာက္လို႔ရတယ္ေလ...မစားရတာေတာင္အေတာ္ၾကာပါၿပီ...

ThuHninSee said...

;( ဒါေလးလဲ စားခ်င္ျပန္ေရာ..

nu-san said...

အရမ္းၾကိဳက္တယ္ စုဘူးေရ.. အမ ရန္ကုန္ျပန္တုိင္း အိမ္က ဆိတ္သားနဲ႕ ဆိတ္အူ (ပုဆုိးၾကမ္း) အျမဲခ်က္ေကၽြးတယ္.. မာမာ ထုတ္ထုတ္ေလးနဲ႕မုိ႔ စားလုိ႔လည္းေကာင္းတယ္.. ေျပာရင္းနဲ႕ေတာင္ စားခ်င္လာျပီေနာ္... :D

Shinlay said...

စုဘူးေရ...၀ယ္လာခဲ့တယ္။ အမဲပုဆိုးၾကမ္းပဲရခဲ့တယ္။
ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္...ေယာက်ာၤး မရွိတုန္း..စားလိုက္အံုးမယ္။
ေက်းဇူးေနာ္။

စႏၵကူး said...

စုဘူးေရ.. အရမ္္္း ္ ္ ္ ္ ္ ္ကိုၾကိဳက္တယ္..
အရင္ကဆို အိမ္ကထြက္ပီး ေမာင္ေလးကို လဘ္ထိုးပီး အျပင္မွာခိုးစားတာ... အခုေတာ့ အစျပန္ေဖာ္သလိုျဖစ္ေနပီ..စားခ်င္တာာာာ...

rose said...

အစ္မေရ...အမဲအူ သိပ္ႀကိဳက္ပါတယ္။ အမဲအူပာင္းေရာ၊ သုပ္စားတာေရာ ႀကိဳက္မွႀကိဳက္။ ဒီေန႕ပဲ အမဲအူ ၀ယ္လာခ့ဲတယ္။ အစ္မ ေရးထားတ့ဲ နည္းေလးနဲ႕ လုပ္စားႀကည္႕မယ္။ အေရးႀကီးဆုံး ျဖစ္တ့ဲ ေရွာက္ရြက္ေတာ့ မရွိဘူး အစ္မရယ္..။ ရို႕စ္ ဘေလာ့ဂ္ေလးကိုလည္း အလည္လာပါဦးေနာ္။ အစ္မ ဘေလာ့ဂ္ကို List ထဲမွာ ထည္႕ထားတယ္။

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online