ဆိတ္သားေၿခာက္ခရမ္းသီးခ်က္


ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့ဟင္းေတြထဲက အသားေၿခာက္ကို ခရမ္းသီးနဲ့ေရာခ်က္တဲ့ အညာဟင္းတစ္မ်ိဳးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။ အသားေၿခာက္ကိုေတာ့ အမဲသားမစားတဲ့အတြက္ ဆိတ္သားေၿခာက္ကို အသံုးၿပဳထားပါတယ္။ ခရမ္းသီးကို အရွည္လိုက္ အပိုင္းေလးေတြပိုင္းၿပီး ေရေဆးထားပါတယ္။ ဆိတ္သားေၿခာက္ကို အႏူးလြယ္ေစဖို ့ေရၾကာၾကာ စိမ္ထားပါတယ္။ ၿပီးရင္ ငရုတ္က်ဥ္ေပြ ့နဲ့ နည္းနည္းထုၿပီး အတံုးေလးေတြတံုးထားပါမယ္။ ၾကက္သြန္နီအလံုးၾကီး ၁လံုးခြဲေလာက္ကို ပါးပါးလွီးၿပီးဆီသတ္ပါတယ္။ ဂ်င္းနဲ့ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေရာထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီေလးေတြေၿခာက္လာလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂လံုး ကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးၿပီး ထည့္ပါတယ္။ အေရာင္တင္၊ဆား၊ငါးပိ အနည္းငယ္ထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ လိပ္လာၿပီဆိုရင္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားတဲ့ အသားေၿခာက္ကို ထည့္ပါမယ္။ သူ ့အရည္ေလးနဲ့သူ အရင္က်က္ေစၿပီးမွ ေရေႏြးေလးထည့္ၿပီး ဆက္တည္ပါတယ္။ အသားေၿခာက္ႏူးခါနီးၿပီဆိုမွ အခ်ိန္မွန္းၿပီး ခရမ္းသီးကို ထည့္ပါတယ္။ အသားလည္းႏူး ခရမ္းသီးလည္းအိ အခ်ိန္ကိုက္ပါဘဲေနာ္။ သံုးေဆာင္ၾကည့္ပါရွင္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 comments:

Vista said...

ပလပ္ ဂလု

စူးႏြယ္ said...

ဒါမ်ဳိးဟင္းဆို အရမ္းႀကိဳက္

သိဂၤါေက်ာ္ said...

သြားေရက် သြားပါတယ္...

မိုးေကာင္းသူ said...

ဘယ္လုိ ခ်က္ခ်က္ႀကိဳက္တယ္။ :D

စိမ္း... said...

ေကာင္းမယ့္ပံုပဲေနာ္...လုပ္စားၾကည့္ခ်င္ေပမယ့္... ဆိတ္သားေျခာက္ကမရွိ... :(

Yu Ya said...

မစုဘူးေရ... ဆိတ္သားေၿခာက္ခရမ္းသီးခ်က္ေလးကို ၿမိန္ေရယွက္ေရ ၿမည္းသြားပါတယ္ခင္ဗ်ာ။

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

စုဘူးေလးေရ

အရမ္းၾကိဳက္ပါတယ္။ အဲလို ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးနဲ ့ ခ်က္တာ။ အမဲေျခာက္ဘဲျဖစ္ျဖစ္ ဆတ္သားေျခာက္ ဘဲျဖစ္ျဖစ္ အရမ္းၾကိဳက္တယ္

ေက်းဇူးေနာ္
အကုန္စားသြားတယ္။ ပါဆယ္ပါထုတ္သြားတယ္

စႏၵကူးေမ said...

့အဟမ္းအဟမ္း..
အသားေျခာက္ဆို အရမ္းရမး္ကိုၾကိဳက္..
အကုန္သံုးေဆာင္သြားပါတယ္ရွင္..

rose of sharon said...

စားခ်င္စိတ္ေပါက္သြားတယ္... ဆိတ္သားေၿခာက္ေလးရထားတာရွိတယ္ ... အေတာ္ဘဲ

ကိုလူေထြး said...

မေရာက္တာၾကာလို႕ က်န္ေသးရဲ႕လားမသိ...

းဝ)

saw said...

ခံတြင္းျပတ္ေနတာၾကာျပီ အိမ္မွာခ်က္ျပီးဆြဲျပစ္လိုက္ဦးမယ္ေက်းဇူးေနာ္

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online