ဂ်င္းေထာင္း





ခုတေလာ ရာသီဥတု ကေၿပာင္းကၿပန္ၿဖစ္ၿပီး မိုးရြာလိုက္ေနပူလိုက္မို ့ဖ်ားၾက နာၾကတဲ ့သူေတြအမ်ားၾကီးပါ။
မိုးေအးၿပီး စိမ့္ေနတဲ ့ရက္ေတြမွာ လူက အံု ့မိႈင္းေနမယ္ဆိုရင္ လုပ္စားဖို ့ဂ်င္းေထာင္း ေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ားကေတာ့
ဂ်င္းႏု (young ginger)
ငရုတ္သီးစိမ္း၊(အစပ္စားႏိုင္သေလာက္)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂တက္
ပဲပုတ္(၁)ၿပား(အရသာပါၿပီး ေမႊးရံု)
တို ့ၿဖစ္ပါတယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ့ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
ညက္ခါနီး အေနအထားမွာ ဂ်င္းႏုကို အခြံခြာၿပီး ပါးပါးလွီးထည့္ေထာင္းပါ။
ပဲပုတ္ကေတာ့ အရသာေလးဖို ့အနံ ့ေမႊးဖို ့ထည့္တာပါ။ ပါေလရံုပါ။
ႏို ့မို့ဆို အိပ္ေပ်ာ္သြားလိမ့္မယ္။ :) ကင္ၿပီးေထာင္းထည့္ပါ။
အရသာပါရံုဆိုရပါတယ္။ ဆားေလး၊ၾကက္သားမႈန့္ေလးထည့္ၿပီး ဆီစိမ္းဆမ္း စားရံုပါဘဲ။
ပဲပုတ္ကင္နံ ့ေမႊးရံုေလးနဲ ့ဂ်င္းထာင္းပူစပ္စပ္ေလးက ေခၽြးထြက္ၿပီး အခိုးပြင့္ကာ ခံတြင္းလိုက္ေစပါတယ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 comments:

ThuHninSee said...

ဒါေရာ တကယ္ဟုတ္ရဲ႔လားဟင္..နက္ျဖန္မွ လာဖတ္ပါရေစလား
း(

ေခ်ာ (အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

လုပ္စားၾကည္႕ဦးမယ္
စိတ္၀င္စားတယ္
စားလို႕ေကာင္းမွာေသခ်ာတယ္
အဲလို ထူးဆန္းတာေလးေတြစိတ္၀င္စားမိတယ္
ေက်းဇူး

ကိုမ်ဳိး (အညာေျမ) said...

မဂၤလာပါ..

ဂ်င္းေထာင္း ေလးနဲ႕ ဧည့္ခံတာ ေက်းဇူး။ နဲနဲစပ္တယ္... ေရေႏြးပူပူေလးပါ ထည့္ေပးအံုး... :) :)..

ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး

moemoestar said...

စုဘူးေရ...
ေအးေနတာနဲ ့အေတာ္ဘဲ...good...

Shinlay said...

စမ္းၾကည့္အံုးမယ္။ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

ThuHninSee said...

ဟင္းခ်ိဳေလးနဲ႔ ဆို ေခၽြးထြက္ အခုိးထြက္ အကုန္ပြင္႔ထြက္သြားမယ္ ထင္တယ္။ ဂြတ္ရွယ္ပဲ။ ပဲပုတ္ရွာေဖြလိုက္အုံးမယ္ ။

စူးႏြယ္ေလး said...

ပဲပုပ္နဲ႔ဂ်င္းကေတာ႔ လိုက္မွလိုက္...ႀကိဳက္တယ္...
ဂံုမင္းေထာင္းရင္လည္း အဲလို ပူပူေမႊးေမႊးေလးပဲ စားလို႔ေကာင္းတယ္

Evy said...

စိတ္၀င္စားစရာဘဲ။

လုလု said...

ခ်င္းေထာင္းကုိ အရမ္းၾကိဳက္တာ။ ဖ်ားခ်င္သလုိုလုိျဖစ္တာအတြက္လည္းေကာင္းသလုိ ေခ်ာင္းဆုိးတာမေပ်ာက္ဘဲ အခ်ိန္ၾကာေနရင္လည္း ခ်င္းေထာင္းေလး လုပ္စား၊ ဟင္းခါးပူပူေလးေသာက္၊ အဲ့ဒီလုိေလး လုပ္စားရတာကုိ အ၇မ္းၾကိဳက္တယ္။ ေက်းဇူးေနာ္ စုဘူးေလးေရ ႕ ႕ ႕ ဖတ္ရင္းနဲ႕ တကယ္သားရည္က်တယ္။
ခ်စ္ခင္စြာျဖင့္
မမလု

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online