ပုစြန္ကို အမ်ိဳးမ်ိဳး လုပ္စားၾကမယ္..


ဒီေန ့ Menu ကေတာ့ ပုစြန္သုတ္ပါ။
ပုစြန္ကို ခ်က္တာထက္ သုတ္စားတာကို ၾကိဳက္တဲ့အတြက္ ခဏခဏ သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။
ကၽြန္မ သုတ္စားတဲ့ နည္းေလးကို share လိုက္ပါတယ္ေနာ္။
ပုစြန္ကုိထံုးစံအတိုင္း သန့္ရွင္းေရးလုပ္ၿပီးရင္ ေရေဆးၿပီး ဆား၊ နႏြင္းနယ္ပါတယ္။
ေနာက္ အိုးထဲထည့္ၿပီး မီးအသင့္အတင့္ၿဖင့္ေလွာ္ပါတယ္။
ပုစြန္ေလးေတြေကြးၿပီး ေမႊးၿပီဆို မီးဖိုေပၚမွခ် အေအးခံၿပီး မထူမပါးလွီးပါတယ္။
ပုစြန္ကို လွီးသုတ္မွ အစာပလာဝင္တယ္လို့ခံစားရလို့ပါ။
ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နဲ ့ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီး၊ ငံၿပာရည္နည္းနည္း၊ ၾကက္သားမႈန့္ ့အရသာနည္းနည္းနဲ ၿဖည့္စြက္ၿပီး သံပုရာရည္ ရႊဲရႊဲညွစ္ၿပီး ဆီဆိမ္း ဆမ္းကာ ေရာနယ္သုတ္ပါတယ္။
နံနံပင္ၾကိဳက္တတ္ရင္ ေရာထည့္သုတ္ပါတယ္။
မုန္လာဥနီကိုအေခ်ာင္းေလးေတြလွီးၿပီးနည္းနည္းထည့္လိုက္ေသးတယ္။
ဆလတ္ရြက္ဝယ္ထားတဲ့အခ်ိန္န့ဲ
့တိုက္ဆိုင္လို့အသုတ္ေအာက္က ခင္းၿပီး အလွဆင္ထားတာပါ။ သံုးေဆာင္ၾကည့္ပါေနာ္။
ေနာက္ရက္ေတြက်မွ ပုစြန္ငါးဆုပ္ဟင္း၊ ပုစြန္ေတာသုတ္န့ဲ
ပုစြန္မန္က်ီးသီးစိမ္းေၾကာ္တို ့ဆက္ေရးပါဦးမယ္ေနာ္။ :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ဆီထမင္း




ဆီထမင္းဝါဝါေလးကို Rice Cooker နဲ့အလြယ္တကူခ်က္စားမဲ့နည္းလမ္းကေတာ့ ထမင္းအိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထဲ့ၿပီး ဆီက်က္ရင္ နႏြင္းမႈန့္ေလးထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းထည့္ပါ။ ေနာက္ေရေဆးထားတဲ့ေကာက္ညင္းဆန္ထည့္ပါ။ ဆားနည္းနည္းထည့္ပါ။
ေရကိုထမင္းခ်က္သလိုပဲ ခ်င္ထည့္ပါ။ ေနာက္က်က္ခါနီးမွ ေရလိုရင္ နည္းနည္းခ်င္း ၿဖန္းလို့ရပါတယ္ေနာ္။
ပဲၿပဳတ္ကို ဆီထမင္းထဲတစ္ခါတည္းထည့္မယ္ဆိုလွ်င္ ဆန္ေမႊလို့ရေသးတဲ့အခ်ိန္မွာ ထည့္လိုက္ပါေနာ္။
ဆီထမင္းကို ကိုယ့္အရပ္ေဒသအလိုက္ တြဲဖက္စားသံုးတဲ့ အစာမ်ားကြာၿခားၾကပါတယ္။
ကၽြန္မတို့အိမ္မွာေတာ့ ငံၿပာရည္ခ်က္၊ ပဲၿပဳတ္၊အသားေၿခာက္(သို့) ငါးေၿခာက္ကင္တို ့ၿဖင့္ စားသံုးၾကပါတယ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ပဲၿပားအစာသြတ္


ေပၚမလာအေတာ္ၾကာေနရာကေန ေန ့လည္ေန့ခင္းအစာေၿပ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ ့
တြဲစားဖို ့ပဲၿပားအစာသြတ္ေလးနဲ့ အတူ ၿပန္ေပၚလာပါၿပီ။:)
ပဲၿပားကို ၿတိဂံပံုေလး လွီးၿပီး အစာသြတ္ရန္ဓါးရာေလး ေပးပါ။
ပဲၿပားကိုဆားအနည္းငယ္၊ ၾကက္သားမႈန္ ့အနည္းငယ္ထည့္နယ္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
အစာသြတ္တာကေတာ့ မိမိအၾကိဳက္ကိုလိုက္ၿပီး လုပ္ပံုလုပ္နည္းကြဲၿပားႏိုင္ပါတယ္။
ကၽြန္မကေတာ့ ပထမဦးစြာ ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ၿဖဴကို ပါးပါးလွီးၿပီးေၾကာ္ပါတယ္။
ပုစြန္ ၅ ေကာင္ေလာက္ကို ေရေဆးအခြံခႊာၿပီး ေလွာ္လိုက္ပါတယ္။
ၿပီးေတာ့ေတာက္ေတာက္စင္းပစ္ပါတယ္။
အခ်ဥ္အရသာအတြက္ မန္က်ီးႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္္ေဖ်ာ္ထားပါတယ္။
ၿပီးရင္ေဖ်ာ္ထားတဲ့မန္က်ီးႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္ထဲကို ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊နီေၾကာ္၊ ပုစြန္ေတာက္ေတာက္စင္း၊ငရုတ္သီးပါးပါးလွီး၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန့္၊ၾကက္သားမႈန့္၊ဆားတို့နဲ့ အရသာၿပင္ဆင္ၿပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္အႏွစ္ကို ပဲၿပားထဲကို အစာသြပ္္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္... :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online