ငါးေခါင္းဟင္းရည္ခ်က္ရန္အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ားကေတာ့
ငါးေခါင္း
မုန္ညင္းၿဖဴ
မွ်စ္ခ်ဥ္၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္
ၾကက္အၿမစ္အသည္း၊ ႏွလံုး။
ငံုးဥ [ေစ်းၾကီးလို ့ကၽြန္မ မထည့္ထားပါဘူး။ ;-) ]
fish ball 0r fish cake
ၾကက္သားၾကိတ္သား၊
ၾကက္ဥ
အေၾကာ္မႈန့္
ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ၊ ဂ်င္း။
စပါးလင္ (ဝယ္မရလို့မထည့္လိုက္ရပါဘူး။)
brocoli (ၾကိဳက္တတ္ရင္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၁)လံုး။
မိမိႏွစ္သက္ရာ ငါးေခါင္းတစ္မ်ိဳးကို မန္က်ီးသီးမွည့္အႏွစ္ၿဖင့္ ေသခ်ာ နယ္ေဆးပါ။
ေရစင္စင္ၿပန္ေဆးၿပီးေနာက္ ဆား၊ နႏြင္း၊ ငံၿပာရည္နဲ့ နယ္ပါတယ္။
ဂ်င္းကို ပါးပါးအလႊာေလးေတြလွီးပါတယ္။
ငါးေခါင္းကို ဂ်င္းလႊာေလးေတြထည့္ ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ပါတယ္။
ၾကက္အသည္းအၿမစ္ကိုလည္းေရစင္စင္ေဆးၿပီး ပါးပါးလွီးၿပီး ဆား၊ နႏြင္းနယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္ႏွလံုးကိုလည္း ထည့္ၿပီးေရာနယ္ပါတယ္။
ငံုးဥကိုလည္း ဆားေလးနည္းနည္းထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ထားပါ။
ၾကက္သားၾကိတ္သားကို ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ညက္ညက္ေထာင္းထားတာထည့္ၿပီး ဆားနဲ့နယ္ပါတယ္။
ေနာက္ အေၾကာ္မႈန့္နဲ ့ ၾကက္ဥတစ္လံုးေခါက္ထည့္၊ ေရေလးနည္းနည္းေလးထည့္ၿပီး ပ်စ္ပ်စ္ေလးရေတာင္နယ္ထားပါတယ္။
ငါးေခါင္းေလး က်က္ၿပီဆို မွ ဟင္းရည္ခ်က္မဲ့ အိုးထဲကို ဆီေလးနည္းနည္းေလးထည့္
ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ၊ ဂ်င္းထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။
( ဒီက ငါးေတြညွီလြန္းတဲ့အတြက္ ဂ်င္းနဲ ့ၿပဳတ္ၿပီးမွ ၿပန္ဆီသတ္တာပါ။ )
ၾကက္အသည္းအၿမစ္၊ ႏွလံုးပါထည့္ဆီသတ္ပါတယ္။ fish ball ပါးပါးလွီးထည့္ပါတယ္။
အေရာင္တင္ နည္းနည္းထည့္လို့ရပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ ဧည့္သည္ေကၽြးမွာ ၿဖစ္တဲ့ အတြက္ အစပ္မစားႏိုင္တာၿဖစ္မွာ စိုးလို့ အေရာင္တင္မထည့္ထားပါဘူး။
ငါးပိ၊ ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန့္တို ့ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရေႏြးထည့္ၿပီးတည္ထားပါ။
ၾကက္သားကို အဆုပ္ေလးေတြဆုပ္ၿပီး ထည့္ပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေလးစိပ္ စိပ္ထည့္လိုက္ပါတယ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္ထည့္ပါတယ္။
မွ်စ္ခ်ဥ္ကို အစပ္ၾကိဳက္ရင္ အစပ္ထည့္လို့ရပါတယ္။ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ထည့္ပါတယ္။
မုန္ညင္းၿဖဴထုတ္ကို မထူမပါးလွီးၿပီး ခပ္လိုက္ပါ။ brocoli လွီးထားတာ ထည့္ပါတယ္။
ငံုးဥေလးကို အခံြခြာၿပီးထည့္လိုက္ပါ။ အေပါ့ အငန္ၿမည္းၿပီး ဟင္းရည္ပြက္ရင္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။
အိမ္မွာ ပန္းကန္ၾကီးၾကီးေကာင္းတာ မရွိေတာ့ ဧည့္သည္လာမယ္ဆိုရင္ ဒီလို ဟာမ်ိဳးဘဲ အားကိုးရပါတယ္။ း)
Online Persona
2 weeks ago
4 comments:
ဧည္သည္လာလုပ္မယ္ေလ။ စုစုဗူးဗူးရဲ႔ ပန္းကန္ေတြေသးလဲ.. ရပါတယ္။ အိမ္ကပန္းႀကီးႀကီးယူလာခဲ႔မယ္ေလ။
မဂၤလာပါ..
အင္း..ငါးေခါင္းဟင္းရည္ ကေတာ့ အၾကိဳက္ဆံုးေပါ့။ အခုပို႕စ္ေလးကို ဖတ္ျပီးေတာ့မွ ငါးေခါင္းဟင္းရည္ ထဲမွာ ထည့္စရာေတြ အမ်ားသားေနာ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး
ငါးေခါင္းဟင္းရည္က ဧည္သည္ေတြ ဘာေတြ လာမွ ခ်က္စားရတာ ေပ်ာ္စရာေကာင္းတာ...အမတို႔ အိမ္မွာက ၂ ေယာက္တည္းဆုိေတာ့ တခါခ်က္ျပီးရင္ ၂ နပ္ ၃ နပ္ေလာက္ စားရတယ္... စုဗူးဆီ ဧည့္သည္လာလုပ္ရင္ ခ်က္ေကၽြးေနာ္.. :D
႐ွယ္ပဲေနာ္.. ၾကိဳက္တယ္..
သူမ်ားခ်က္တဲ့ ဟင္းေတြဆိုရင္ အားလံုးၾကိဳက္..
ကိုယ့္ဟာကိုယ္သာ မခ်က္ခ်င္တာ..
Post a Comment