ဘဲေတာင္ပံ အစပ္ခ်က္



ဘဲေတာင္ပံေလးေတြကို Pressure cooker နဲ့ေပါင္းထားတာပါ။
ဘဲေတာင္ပံေတြကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ၿပန္ခုတ္ပါတယ္။
ဆား၊နႏြင္း၊ငံၿပာရည္ေလးနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။
ငရုတ္သီးအေၿခာက္ေတာင့္ကို ေရေႏြးနဲ့ေဆးၿပီး ေထာင္းထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္ (၃)ဥကို လွီးၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ့ ဂ်င္းကိုေထာင္းထားပါတယ္။
Pressure cooker ထဲမွာ အရသာနယ္ထားတဲ့ဘဲေတာင္ပံ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ၿဖဴ၊ဂ်င္း၊ငရုတ္သီးေထာင္း၊ဆီ၊ ေရအသားၿမဳပ္ရံုထက္နည္းနည္းပိုထည့္၊ဆား၊ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန့္တို့ထည့္ၿပီး ထည္လိုက္ပါတယ္။ ဆူသံစၾကားရၿပီး ၁၅ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီရွင္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

ျမတ္မြန္ said...

ခ်က္ႀကည္႔အံုးမယ္ မမ ႀကက္သားလဲ ရတာေပါ႔ေနာ္..။ ငရုပ္သီး ေထာင္းရမွာ ပ်င္းတယ္ ငရုပ္စံုေတာ႔ ရွိတယ္။
မွ်ေဝေပးတာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ မမ။

ကိုမ်ဳိး (အညာေျမ) said...

မဂၤလာပါ...

အင္း.. ဘဲေတာင္ပံ အစပ္ခ်က္ မစားဘူး ဘူးဗ်။ ခ်က္ၾကည့္အံုးမွ။
အရမ္းၾကီး ခက္ရခက္ဆစ္ ခ်က္ရတာမ်ဳိးေတာ့ မဟုတ္ဘူးေနာ္။ လြယ္မယ့္ပံုဘဲ။ စမ္းၾကည့္အံုးမွ။

ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး

ေတာင္ေရး ေၿမာက္ေရး စာစုမ်ား said...

စားခ်င္လိုက္တာ။ တစ္ခါေလာက္ ဖိတ္ေကၽြးပါလား။

moemoestar said...

ဒီမွာေတာ့ ဘဲသားရွားတယ္၊
ၾကက္ေတာင္ပံကိုခ်က္ၾကည့္မယ္ေနာ္၊
စုဘူးရဲ ့လက္ရာေလးက စားခ်င္စရာေလး...

rose of sharon said...

အရသာရွိမဲ႔ပံုဘဲ... စမ္းခ်က္ၾကည္႔ဘို႔ ဘဲေတာင္ပံ ဘယ္မွာ ရႏိုင္မလဲ စံုစမ္းရဦးမယ္....

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online