ငါးသံပုရာခ်ဥ္စပ္အတြက္ တိလားပီးယားငါး (tilapia) ကိုသံုးထားပါတယ္ရွင္။
ငါးတစ္ေကာင္လံုးကို ဗိုက္ေဖာက္ သန့္ရွင္းၿပီး အေပၚေအာက္ ဓါးၿဖင့္သံုးခ်က္စီေလာက္ မႊန္းေပးပါ။
ငါးကို ဆား၊ နႏြင္း၊ၾကက္သားမႈန္ ့တို့ၿဖင့္နယ္ၿပီး ခဏ ႏွပ္ထားေပးပါ။ ငါးကို ဒယ္အိုးၿပားထဲမွာ ေရနည္းနည္းခ်င္းဆီထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ပါတယ္။ ေရကို အမ်ားၾကီးတစ္ခါထည္းမထည့္ပါဘူး။
ၿပဳတ္တဲ့အခ်ိန္မွာ အညွီနံ ့ေပ်ာက္ေစရန္အတြက္ ဂ်င္းကို အေခ်ာင္းေလးေတြလုပ္ၿပီး ထည့္ၿပဳတ္ပါတယ္။
ငါးက်က္မဲ့အခ်ိန္ကိုမွန္းၿပီး ေရခမ္းေလးရေအာင္ ေရကို နည္းနည္းစီထည့္ပါမယ္။
ငါးက်က္လွ်င္ သတ္သတ္ဖယ္ထားပါ။
သံပုရာသီး အရည္ညွစ္ထားပါ။
ေကာ္ရည္ကို ေရေအးၿဖင့္ ဆား၊သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ သံပုရာရည္ ထည့္ေဖ်ာ္ၿပီး က်ဲက်ဲေလးရေအာင္ မီးဖိုေပၚတြင္က်ိဳထားပါ။ခ်ိဳ ခ်ဥ္ငန္စပ္အရသာအား မိမိစိတ္ၾကိဳက္ၿပင္ဆင္ပါ။
ေကာ္ရည္အိုးခ်ခါနီးတြင္ နံနံပင္ ရိတ္ရိတ္လွီးေလးမ်ား၊ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၾကိတ္ထားသည္ကို ထည့္ပါ။
အရည္အရသာအေပါ့အငန္အတြက္ၾကက္သားမႈန့္၊ ဆားတို့ၿဖင့္ ၿပင္ဆင္ႏိုင္ပါတယ္။
ဒီဟင္းမွာ အငန္အရသာအတြက္ ငံၿပာရည္ကို မသံုးထားပါဘူးရွင္။
ဟင္းပြဲၿပင္ဆင္ရန္အတြက္ပန္းကန္ၿပားထဲမွာ အရည္နည္းနည္းခံၿပီး ငါးကိုထည့္ပါ။ ၿပီးမွ အေပၚမွ အရည္ေလာင္းခ်လိုက္ပါ။
အရည္အရသာဟာ ငါးရဲ့ေနာက္ေက်ာဘက္ကိုပါဝင္ၿပီး စားလို့အင္မတန္ေကာင္းပါတယ္။
အၿမည္းအေနနဲ့ဘဲၿဖစ္ၿဖစ္၊ ထမင္းနဲ့ဘဲ ၿဖစ္ၿဖစ္ ခံတြင္းလိုက္ေစပါတယ္ရွင္။
သင်္ကြန်အပြီး ကိုဗစ် ပြန်ဖြစ်
7 hours ago
10 comments:
စုဘူးေရ...
ငါးသံပုရာကို အရမ္းႀကိ္ဳက္တယ္...
ဒီမွာက ပင္လယ္ငါးေတြဘဲရွိလို ့စားလို ့မေကာင္းဘူး
ရန္ကုန္ျပန္မွ လုပ္စားမယ္...
အခုေတာ့ စုဘူးရဲ ့ငါးကို သြားရည္က်သြားတယ္...
တစ္ပြဲေလာက္
စားလုိ႔ေကာင္းမဲ႔ပံုဘဲေနာ္
ငံျပာရည္ ဘာလို႕မသံုးလဲ...
းဝ)
မမိုး..ရန္ကုန္ၿပန္မွ လုပ္စားေတာ့ေနာ္..မ :)
မမြန္..ႏွစ္ပြဲေပးလိုက္မယ္ေနာ္ ႏွစ္ေယာက္မို့လို့ :)
Evy.. အခ်ဥ္မၾကိဳက္တဲ့သူအတြက္ သံပုရာေလွ်ာ့ညွစ္ေပးရတယ္။ တခ်ိဳ့က ခ်ဥ္ၿပီးစပ္လြန္းလို့တဲ့မၾကိဳက္ၾကဘူး။ သူ့အရသာက အခ်ဥ္အစပ္ကဲမွ ေကာင္းသလိုဘဲ. :)
ကိုလူေထြး .. ေကာ္ရည္အရသာထဲမွာ ငံၿပာရည္အရသာဝင္ေနတာကို မၾကိဳက္လို့ပါရွင္ :)
ငါးသံပုရာကုိ စားဖူးခင္ဗ်ား၊ ၾကားလည္းၾကားဖူးဘူး။ အေတာ္စားေကာင္းမွာပဲေနာ္။ လုပ္ၾကည့္အုန္းမယ္..။
အဲ့.. ေကာ္ရည္ဆုိတာ ဘယ္လုိဟာမ်ိဳးလဲဟင္?
ဟုိ..စာရြက္ကပ္တဲ့ေကာ္ကုိ သုံးလုိ႔ရလား?
အဟုတ္ကုိ မသိတာပါ ေနာက္တယ္လုိ႔မထင္ပါနဲ႔။ တကယ္ေျပာတာ...။
မဂၤလာပါ..
ငါးသံပုရာ ခ်ဥ္စပ္ ကေတာ့ ၾကိဳက္လဲၾကိဳက္လို႕ ခဏခဏ ၀ယ္စားျဖစ္တယ္ေလ။
ဒီက ျမန္မာဆုိင္ေတြမွာ ရတယ္။ ေစ်းေတာ့ ၾကီးတယ္ဗ်။
အခုလို ငါးသံပုရာ လုပ္နည္းေလး ေ၀မွ်ေပးေတာ့ ကိုယ္တုိင္ ျပဳလုပ္ဘို႕လည္း သိပ္မခက္ သလိုမို႕ ေနာက္တစ္ခါေတာ့ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ပဲ ငါး၀ယ္ျပီး ငါးသံပုရာ လုပ္စားေတာ့မယ္။ မ်ားမ်ားလဲ စားရေသး..ေစ်းလဲ သက္သာေသးေနာ္... ေ၀မွ်ေပးတာ ေက်းဇူး...
ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး
စုဘူးေရ...လာလည္ၿပီး ငါးသံပုရာခ်ဥ္စပ္ ၾကိဳးစားခ်က္ၾကည္႔ဦးမယ္။ေရးရင္းနဲ႔ေတာင္စားခ်င္လာၿပီ
အားရင္ ငါးေၾကာ္နည္းေျပာျပေပးပါဗ်ာ ။ ေၾကာ္လိုက္ရင္ အိုးမွာ ကပ္ၿပီး အကုန္ ေၾကမြသြားတတ္လို႔ပါ ။ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္
ငါးသံပုရာကိုအရမ္းၾကိဳက္တယ္။အခုလို ခ်က္နည္းေလး ေ၀မွ်ေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါေနာ္။
Post a Comment