ငါးသေလာက္ေပါင္း


ငါးသေလာက္တစ္ေကာင္ကို အေၾကးထိုးၿပီး ဗိုက္ထဲက ကလီစာေတြထုတ္ပါ။
မန္က်ီးမွည့္နဲ့ နယ္ၿပီးေရေသခ်ာေဆးပါ။
အတံုးလွလွတံုးၿပီး ဆား၊နႏြင္း၊ငံၿပာရည္၊ ရွာလကာရည္တို့ႏွင့္နယ္ၿပီး နာရီဝက္ခန့္ႏွပ္ထားပါ။
စပါးလင္ကို အဖတ္ေလးေတြခြာၿပီး ေပါင္းအိုးၾကမ္းၿပင္မွာ ခင္းပါ။
နယ္ထားေသာငါးကိုထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္နီေတာက္ေတာက္စင္းႏွင့္တကြ
ဂ်င္းႏွင့္ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္း၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။
အရသာအတြက္ ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန့္၊အေရာင္တင္၊ငါးရိုးႏူးေစဖို့ သံပုရာရည္(သို့)ရွာလကာရည္ကို ထည့္ပါ။
ဆီထည့္ပါ။ ငါးၿမဳပ္ေအာင္ေရထည့္ၿပီးေပါင္းပါ။ ဆူသံေပးၿပီး (၂၀)မီးနစ္ခန့္ၾကာေသာအခါမွာေပါင္းအိုးကို
ဖြင့္ၾကည့္ၿပီးမွ လိုအပ္ေသာအရသာမ်ားၿဖည့္စြက္ၿပီး အရိုးမႏူးေသးလွ်င္ အဖံုးဖြင့္ၿပီး မီးေငြ့ေငြ့ၿဖင့္ဆက္တည္ထားပါ။
ေရွာက္ရြက္ၾကိဳက္တတ္ရင္ ဟင္းအိုးပိတ္ခါနီးမွာ ခပ္ႏိုင္ပါတယ္ေနာ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

ၿမတ္မြန္ said...

ခ်က္စားမယ္ မမေရ..
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ မမေရ..

စႏၵကူး said...

ရက္စက္တယ္..စုဘူးေရ..
ငါးသေလာက္ဆိုအေသလဲကိုၾကိဳက္တာ...
ဒီတစ္ေခါက္ မေလး ေရာက္မွ အ၀သြားစားအံုးမယ္။ ဒီမွာရွိဘူးရယ္.. ေတာမွာေနရတာစိတ္ညစ္တယ္ ငါးသေလက္မရွိ၊ ေရွာက္ရြက္မရွိ၊ ဒညင္းသီးမရွိ၊ ေၾကးအိုးမရွိ...မရွိ..မရွိ.. း)

ကာရံဆူး said...

ငါးသေလာက္ေပါင္း လာျမည္းသြားပါတယ္..

T T Sweet said...

ငါးသေလာက္ေပါင္း အရမ္းစားခ်င္တယ္။ မစားရတာ၁၀ႏွစ္ေတာင္ေက်ာ္ေရာ႔မယ္။ ေပါင္းမယ္ၾကံတိုင္း အိမ္ကလူက ေသြးတက္၊ အေၾကာတက္လို႔ ကန္႔ကြက္ခံ၇တာ။ ပံုေလးၾကည္႔ သြားေရက်ၿပန္သြားပါတယ္။

Shinlay said...

စားခ်င္တဲ့ဟင္းေတြထဲကတစ္ခုပါ။

ကိုလူေထြး said...

ဗိုက္ဆာေနမွ ဝင္လာျဖစ္တယ္...

းဝ)

SHWE ZIN U said...

အရမ္းႀကိဳက္ အခု သိပ္မအားလို႕ လုပ္မစားျဖစ္ဘူး ျပန္သတိရသြားၿပီ အဟင္း..

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online