ၿမန္မာႏုိင္ငံအလည္ၿပန္သြားၿပီးၿပန္လာေတာ့လည္းအလုပ္ေတြ ဆက္တိုက္ရႈပ္ေနတာမို ့ဟင္း အသစ္ မခ်က္ၿဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာပါၿပီ။ ဒါေၾကာင့္မို႔ ၿမန္မာႏုိင္ငံ ၿပန္သြားတုန္းက ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့ ဝက္သားနဲ ့ဒညင္းသီးႏွပ္ကိုပဲ postအသစ္တင္လိုက္ပါတယ္။ ဝက္သား ေပါင္သား(သို ့)သံုးထပ္သား(၅၀)သားေလာက္ဆိုရင္ ဒညင္းသီး (၁၅)လံုးေလာက္နဲ ့ ေရာရင္ အဆင္ေၿပပါတယ္။ မိမိအၾကိဳက္ ကိုလိုက္ၿပီး အတိုးအေလွ်ာ့လုပ္လို ့ရပါတယ္။
ဒညင္းသီးကိုၿပဳတ္ထားပါ။ ဓါးဖ်ားေလးနဲ ့ထိုးၾကည့္လုိ ့ရၿပီဆိုရင္ ဒညင္းသီးကို ၿပဳတ္ထားတဲ့ေရကို သြန္ၿပစ္ၿပီး ထန္းလွ်က္(၃)လံုးေလာက္နဲ ့ေရကိုဒညင္းသီး ၿမဳပ္ရံု ထည့္ၿပီးေရခမ္းေအာင္တည္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရေအးေဆး၊ အခြံႏႊာၿပီး အၿခမ္းေလးေတြၿခမ္းလိုက္ပါ။
ဒညင္းသီးၿခမ္းေလးေတြကို ငရုတ္ဆံုထဲကို ေမွာက္ထည္ ့ၿပီး၊ ၿပားၿပားေလး ရေအာင္ေထာင္းေပးပါ။
ဒညင္းသီးကိုေထာင္းၿပီးခ်က္တာက ဝက္သားနဲ ့ေရာလိုက္တဲ ့အခါမွာပိုၿပီးစား လို ့ေကာင္း ပါတယ္။
ဝက္သားကို ဆား၊ငံၿပာရည္၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ တို ့နဲ ့ေရာနယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္းနဲ့အေရာင္တင္တို ့ေရာၿပီးဆီသတ္ပါ။ ၿပီးရင္ နယ္ထားတဲ ့ဝက္သားထည့္ၿပီး ႏူးေအာင္တည္ပါ။
ဝက္သားႏူးၿပီး ဆီၿပန္ခါနီးၿပီဆိုရင္ ေထာင္းထားတဲ့ဒညင္းသီးေရာၿပီး ဆီၿပန္ရင္ ဝက္သားဒညင္းသီးႏွပ္
ကို သံုးေဆာင္လုိ ့ရပါၿပီရွင္။
ဒညင္းသီးကိုၿပဳတ္ထားပါ။ ဓါးဖ်ားေလးနဲ ့ထိုးၾကည့္လုိ ့ရၿပီဆိုရင္ ဒညင္းသီးကို ၿပဳတ္ထားတဲ့ေရကို သြန္ၿပစ္ၿပီး ထန္းလွ်က္(၃)လံုးေလာက္နဲ ့ေရကိုဒညင္းသီး ၿမဳပ္ရံု ထည့္ၿပီးေရခမ္းေအာင္တည္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရေအးေဆး၊ အခြံႏႊာၿပီး အၿခမ္းေလးေတြၿခမ္းလိုက္ပါ။
ဒညင္းသီးၿခမ္းေလးေတြကို ငရုတ္ဆံုထဲကို ေမွာက္ထည္ ့ၿပီး၊ ၿပားၿပားေလး ရေအာင္ေထာင္းေပးပါ။
ဒညင္းသီးကိုေထာင္းၿပီးခ်က္တာက ဝက္သားနဲ ့ေရာလိုက္တဲ ့အခါမွာပိုၿပီးစား လို ့ေကာင္း ပါတယ္။
ဝက္သားကို ဆား၊ငံၿပာရည္၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ တို ့နဲ ့ေရာနယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္းနဲ့အေရာင္တင္တို ့ေရာၿပီးဆီသတ္ပါ။ ၿပီးရင္ နယ္ထားတဲ ့ဝက္သားထည့္ၿပီး ႏူးေအာင္တည္ပါ။
ဝက္သားႏူးၿပီး ဆီၿပန္ခါနီးၿပီဆိုရင္ ေထာင္းထားတဲ့ဒညင္းသီးေရာၿပီး ဆီၿပန္ရင္ ဝက္သားဒညင္းသီးႏွပ္
ကို သံုးေဆာင္လုိ ့ရပါၿပီရွင္။
0 comments:
Post a Comment