ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုတ္ လုပ္ဖို ့အတြက္လုိအပ္ေသာပစၥည္းမ်ားကေတာ့
ခရမ္းသီး (၁)လံုး (ေထာပတ္ခရမ္းသီး)လို ့လည္းေခၚၾကပါတယ္။
ေၿမပဲဆံေထာင္း။
နံနံပင္။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္။
ဆား။
ငံၿပာရည္။
ဟင္းခတ္မႈန္ ့။
ဆီခ်က္ တို ့ၿဖစ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီ ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားေပးပါ။
ခရမ္းသီး (၁)လံုး (ေထာပတ္ခရမ္းသီး)လို ့လည္းေခၚၾကပါတယ္။
ေၿမပဲဆံေထာင္း။
နံနံပင္။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္။
ဆား။
ငံၿပာရည္။
ဟင္းခတ္မႈန္ ့။
ဆီခ်က္ တို ့ၿဖစ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီ ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားေပးပါ။
ပထမဦးစြာ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ထားပါ။ gas မီးဖိုေပၚတင္ၿပီးကင္လည္း ရပါတယ္။ အရည္
ေတာ ့နည္းနည္းက်ၿပီး ညစ္ပတ္မွာေပါ့။ ခရမ္းသီးရၿပီဆိုရင္ ဓါးနဲ ့ခြဲၿပီး ဇလံုထဲထည္ ့ၿပီး အေအးခံထားေပးပါ။ အဲဒါဆိုရင္ ခရမ္းသီးထဲက အစပ္ရည္ေတြထြက္သြားပါလိမ့္မယ္။
ၿပီးရင္ ခရမ္းသီးအသားကို ဇြန္းႏွင့္ၿခစ္ယူၿပီး ၾကက္သြန္နီ၊ ေၿမပဲဆံေထာင္း၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊
ဆား၊ငံၿပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့၊ ဆီခ်က္ တို ့ႏွင့္ သုတ္စားႏုိင္ပါတယ္။
ထမင္းၿမိန္ေစတဲ့ဟင္းေကာင္းတစ္မ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္။
ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ထားတာကို ၾကက္ဥနဲ ့ေရာၿပီး ေၾကာ္စားရင္လည္း စိမ့္စိမ့္ေလး
ေတာ ့နည္းနည္းက်ၿပီး ညစ္ပတ္မွာေပါ့။ ခရမ္းသီးရၿပီဆိုရင္ ဓါးနဲ ့ခြဲၿပီး ဇလံုထဲထည္ ့ၿပီး အေအးခံထားေပးပါ။ အဲဒါဆိုရင္ ခရမ္းသီးထဲက အစပ္ရည္ေတြထြက္သြားပါလိမ့္မယ္။
ၿပီးရင္ ခရမ္းသီးအသားကို ဇြန္းႏွင့္ၿခစ္ယူၿပီး ၾကက္သြန္နီ၊ ေၿမပဲဆံေထာင္း၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊
ဆား၊ငံၿပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့၊ ဆီခ်က္ တို ့ႏွင့္ သုတ္စားႏုိင္ပါတယ္။
ထမင္းၿမိန္ေစတဲ့ဟင္းေကာင္းတစ္မ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္။
ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ထားတာကို ၾကက္ဥနဲ ့ေရာၿပီး ေၾကာ္စားရင္လည္း စိမ့္စိမ့္ေလး
စားလို ့ေကာင္းပါတယ္ရွင္။
3 comments:
ၾကိဳက္တယ္။ ခရမ္းသီးဖုတ္သုတ္ကိုအၾကိဳက္ဆံုးဘဲ။
ေၿပာရင္းနဲ႔ေတာင္စားခ်င္လာပီ..
က်ေနာ္လည္း ခရမ္းသီးဖုတ္သုတ္ႀကိဳက္တယ္
ဝက္သားနဲ႔ ခရမ္းသီးခ်က္လည္း ႀကိဳက္တာပဲ..
း)
အိုင္လည္းႀကိဳက္တယ္ လာစားမယ္
Post a Comment