ၿမင္းခြာရြက္ကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ရိတ္ရိတ္ေလးေတြလွီးထားေပးပါ။
အရြက္နဲ ့ကပ္လွ်က္ အရိုးေလးေတြကိုလည္း ထည့္လွီးပါတယ္။
သုတ္လို ့မေကာင္းမဲ ့အရိုးပိုင္းအခ်ိဳ ့ကိုေတာ့ လႊင့္ပစ္လိုက္ပါတယ္။
ေၿမပဲဆန္လက္တစ္ဆုပ္စာေလာက္ နဲ ့ပုစြန္ေၿခာက္အနည္းငယ္ေထာင္းထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီအရြယ္အေနေတာ္တစ္လံုးကို ပါးပါးလွီးၿပီး ေရခဏစိမ္ထားေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခပ္မာမာတစ္လံုးကို ပါးပါးလွီးပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးေပးပါ။ သံပုရာသီးေလးတစ္စိတ္ စိတ္ထားေပးပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္ခ်က္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီေရစင္ေအာင္ညွစ္ၿပီး
နယ္မဲ ့ဇလံုထဲထည့္ပါ။
ၿမင္းခြာရြက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ေၿမပဲဆံမႈန္ ့၊ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၊ဆားအနည္းငယ္၊ငံၿပာရည္အနည္းငယ္၊ ၾကက္သားမႈန္ ့
တို ့နဲ ့ သံပုရာသီးစိတ္ေလးညွစ္ထည့္ၿပီး ဆီခ်က္ဆမ္းၿပီး သုတ္ေပးပါ။
ငရုတ္သီးမႈန္ ့ထည့္သုတ္လည္းေကာင္းပါတယ္။
ၿမင္းခြာရြက္က ေဆးဖက္ဝင္တယ္လို ့ေၿပာၾကပါတယ္။
ၿမင္းခြာရြက္သုတ္ကို side dish အၿဖစ္သာမက ေန ့လည္အစာေၿပ စားစရာ
အသုတ္တစ္မ်ိဳးအေနနဲ ့ပါ စားလို ့အဆင္ေၿပပါတယ္ရွင္။
5 comments:
ျမင္းခြာရြက္ အခ်ိဝူး။ စားခ်င္တယ္။
မဇနိ
ၿမင္းခြာရြက္ပို ့ေပးရမလား မမနိ :)
ဒီမွာ စားသြားပါေနာ္။
စုဘူး..ၿမင္းခြာရြက္သုပ္ဆိုအရမ္းၾကိဳက္..
ဒီမွာလဲရွိ၀ူး..ေရာင္းလဲေရာင္းဘူး
ၿခံထဲကၿမက္ခင္းမွာေတာ့ေတြ႔တယ္.. ကြက္ၾကားကြက္ၾကား.. နဲနဲၾကီးဖို႔ေစာင့္ရင္း..ၿမက္ရိတ္စက္စာမိမိသြားလို႔ သုပ္စားဖို႔အၾကံလက္ေလ်ာ့ရအခါခါ
အမလည္း မဇနိေျပာသလုိပဲ ေျပာေတာ့မယ္.. ျမင္းခြာရြက္ မရွိဘူး ညီမေလးေရ... မျမင္ရတာေတာင္ အေတာ္ၾကာလွေပါ့.. :)
ကူးကူး နဲ ့မမႏုစံ>> ၿမင္းခြာရြက္မရွိရင္ ဒီမွာပဲ စားသြားပါေနာ္ :)
Post a Comment