ငါးခူ ဒုကၡေၾကာ္




ငါးခူ အေကာင္ၾကီးၾကီး ေတြရလို႕ ငါးဒုကၡ ဟင္း လုပ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ ငါးခူ ဗိုက္ထဲကို အစာပလာ ေတြ သြပ္ၿပီး ငါးခူကို ႏွီးနဲ႕ ခါးကေနတစ္ဝက္စည္းၿပီး ေသခ်ာတုတ္ ေၾကာ္တဲ႕ သာမန္ မခက္ခဲတဲ႕ ဟင္းအမယ္ပါ။ ငါးေနရထိုင္ရ ခက္တာမို႕ ငါးဒုကၡ ေခၚဟန္တူပါရဲ႕.....

ပထမဦးစြာ ငါးခူကို မန္က်ီးမွည္႕ႏွင့္ပြတ္ ေရေသခ်ာစြာေဆးၿပီး ဆား၊ နႏြင္းနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။

အစာပလာအတြက္ ကေတာ့ မိမိႏွစ္သက္ရာပါ။ ငရုတ္သီးေတာ့ စပ္ရပါမယ္။ ဒါမွလည္း ပိုစားေကာင္းပါတယ္။

ကၽြန္မကေတာ့ golden mile ကဝယ္လာတဲ့ မွ်စ္နုနုေလးေတြကို ေရနဲ႕ ႏွစ္ထပ္ေလာက္ၿပဳတ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီပါေလရံုထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နီ ေထာင္း ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္း ပုစြန္ေၿခာက္ မႈန္႕၊ဆား တို႕နဲ႕အတူ မွ်စ္ကို ေသခ်ာလံုးပါတယ္။

ေနာက္ အဲဒီအစာေတြကို ငါးဗိုက္ထဲကို သြပ္ၿပီး ငါးကို ႏွီးနဲ႕ စည္းၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္။

နည္းစနစ္အမွန္ကေတာ့ ေၾကာ္ၿပီး ႏွီးေတြကို ၿဖဳတ္လိုက္ရင္ ငါးေလးက ေကြးေကြးေလး ၿဖစ္ေနပါတယ္။

ကၽြန္မမွာ စည္းစရာ ၾကိဳးေကာင္းေကာင္းမရွိလို႕ ငါးေလးက သိပ္မေကြးရွာပါဘူး။

သံုးေဆာင္ၾကည့္ပါေနာ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

Shinlay said...

အေကာင္းဆံုးဟင္းတမ်ိဳးပါ။ စားၾကည့္ခ်င္ပါတယ္။

Baby taster said...

စားခ်င္စရာေလး ငါးဒုကၡေၾကာ္ဆိုေတာ့
တခါမွမၾကားဖူးလို႔ ရယ္ခ်င္သြားတယ္
ဟင္းအသစ္မွ်ေ၀ေပးလို႔ ေက်းဇူးေနာ္

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

စားခ်င္စရာေလး
ဘီယာနဲ႔ျမည္းရင္ ပိုေကာင္းေလမလား
၀ိုင္နဲ႔ဘဲ ျမည္းရမလား စဥ္းစားသြားတယ္ း)

Iora said...

တခါမွမလုုပ္ဖူးဘူး။
စားရတာေတာ့ၾကိဳက္တယ္။
အိုုင္အိုုရာ

Cameron said...

အဲဒီ ငါးဒုကၡကို ငယ္ငယ္ကရွမ္းျပည္မွာ ေကာက္ညင္းေပါင္းနဲ႔ အျမဲစားျဖစ္ခဲ႔ဖူးတယ္...။

စံပယ္ခ်ိဳ said...

အင္းေလးကငါးဒုကၡနဲ႔နဲနဲဆင္တယ္ေနာ္
ငါးခူနဲ႔ခုမွလုပ္စားရမွာ
ေက်းဇူးပါရွင္။

စႏၵကူး said...

ငါးခူေတာ့မစားဖူးေသးဘူး..
ေျပာရင္ေတာ့အဆန္းဘဲ....
ဒါေပမယ့္ စားဖူးတဲ့သူေတြေျပာတာ ငါးခူက အေကာင္းဆံုးတဲ့...
ဒုကၡေရာက္ေနတဲ့သူ႔ကိုၾကည့္သြားတယ္.. း)

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online