ၾကက္သားႏွင့္ ကုလားပဲသီးစံုဟင္း



ဒီေန ့ၾကက္သားႏွင့္ ကုလားပဲသီးစံုဟင္းခ်က္ၾကည့္ပါမယ္…

ၾကက္သားကို ဆား၊ဆႏြင္း ၊ငံၿပာရည္ အနည္းငယ္ နဲ ့နွယ္ထားပါတယ္ ။
ကုလားပဲကို ဆားနဲနဲ ခပ္ၿပီး ၿပဲေနေအာင္ ၿပဳတ္ထားေပးပါ။ အာလူး ကိုအစိတ္ေလးေတြစိတ္ၿပီး ဆား၊ဆႏြင္း နယ္ထားပါ။ ပဲေတာင့္ရွည္ ကိုလည္း လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ေလးေတြ ၿဖတ္ထားေပးပါ။ ရံုးပဒီသီးကို လည္း အဖ်ားေလးေတြတိၿပီး ေစြေစြေလးေတြ လွီးထားေနာ္။
ခရမ္းသီးနဲ ့ မံုလာဥနီ တို ့ကိုလည္း အခြံႏႊာၿပီး အတံုးေလးေတြ တံုးေပးပါ။
ပထမဦးစြာ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ပါမယ္။ ၾကက္သြန္နီ ေလးေတြႏြမ္းလာရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ ့ ဂ်င္းေထာင္း ထားတာကိုထည့္ပါမယ္။ ၿပီးရင္ ၾကက္သားထည္ ့ပါမယ္။ ဆား၊အေရာင္တင္၊ ငပိနည္းနည္း ထည့္ၿပီး ၾကက္သားကို အရင္ဆံုး (၅)မိနစ္ေလာက္ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ၿပဳတ္ထားတဲ ့ပဲထည့္ပါမယ္။ ဟင္းအိုးထဲကို အာလူး၊ ခရမ္းသီး ၊ မံုလာဥနီ တို ့နဲ ့အတူ ေရေႏြးကိုဟင္းၿမဳပ္ရံု ထည့္ ၿပီးတည္ထားပါတယ္။ ဟင္းအရည္ပြက္လာတဲ့အခ်ိန္မွ ရံုးပဒီသီး နဲ့ပဲေတာင့္ရွည္ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ မဆလာေလးအုပ္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ အသင့္စားသံုးႏုိင္ပါၿပီရွင္။
ၾကက္သားႏွင့္ ကုလားပဲသီးစံုဟင္း နဲ ့လိုက္ဖက္တာကေတာ့ ငရုတ္သီးေၾကာ္ (သို ့) ငရုတ္သီးေထာင္း ပါ။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online