မာလာငါးဟင္း
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ငါး တစ္ေကာင္၊၊
မာလာငါးအႏွစ္ တစ္ထုတ္၊၊
ႏွမ္း၊၊
ေျမပဲဆံ၊၊
ၾကက္သြန္နီ၊၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊၊
ဆီ၊၊
ငရုပ္သီးအၾကမ္းမွုန္ ့၊၊
ဂ်င္း။
ကန္စြန္းဥေခ်ာင္း။
ကန္စြန္းဥေခ်ာင္းကိုေရၾကာၾကာစိမ္ထားျပီးေနာက္ ႏူးသည္အထိျပဳတ္ေပးပါ။
ငါးကို ေရေဆးျပီး ဆား၊ဆႏြင္း အနည္းငယ္၊ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ တို ့ျဖင္ ့နယ္ထားပါ၊၊
ထို ့ေနာက္ ငါး ကို အနံ ့ေကာင္းေစရန္ ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ျဖင္ ့ျပဳတ္ေပးပါ၊၊ ငါးအသားႏူးျပီး
ျပဳတ္ရည္အနည္းငယ္က်န္ေသာ အခါ မီးဖိုေပၚမွ ခ်ပါ ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို ့ကို ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္ ထားသည္ ့အိုး ထဲသို ့ေျမပဲဆံေထာင္း၊ ႏွမ္း ၊ ငရုပ္သီးအၾကမ္းမွုန္ ့ တို ့ကို ထည့္ ျပီး ေမႊပါ ။ ထိုိ ့ေနာက္ အိုးထဲသုိ ့ မာလာငါးအႏွစ္ ကို ျပ ူ
လုပ္မည့္ ဟင္းအနည္းအမ်ားေပၚမူတည္ျပီး တစ္ထုတ္ (သို ့) တစ္ဝက္ ထည္ ့ပါ။
အားလံုးျပီးေသာအခါ ျပဳတ္ထားေသာ ကန္စြန္းဥေခ်ာင္း ကို ဟင္းအႏွစ္ႏွင့္ ေရာေမႊပါ။
ထို ့ေနာက္ ျပ ုတ္ထားေသာငါး ႏွင့္ ေရာလိုက္ပါ ။
ငါးကို အတံုးနဲ႕မဟုတ္ဘဲ အေကာင္လိုက္ေလးဆို ၿပင္ဆင္ရတာ ပိုလွပါတယ္ေနာ္။
အရသာအေပါ့အငန္ လိုအပ္သလို ျပင္ဆင္ စားသံုးႏိုင္ပါသည္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ငါး တစ္ေကာင္၊၊
မာလာငါးအႏွစ္ တစ္ထုတ္၊၊
ႏွမ္း၊၊
ေျမပဲဆံ၊၊
ၾကက္သြန္နီ၊၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊၊
ဆီ၊၊
ငရုပ္သီးအၾကမ္းမွုန္ ့၊၊
ဂ်င္း။
ကန္စြန္းဥေခ်ာင္း။
ကန္စြန္းဥေခ်ာင္းကိုေရၾကာၾကာစိမ္ထားျပီးေနာက္ ႏူးသည္အထိျပဳတ္ေပးပါ။
ငါးကို ေရေဆးျပီး ဆား၊ဆႏြင္း အနည္းငယ္၊ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ တို ့ျဖင္ ့နယ္ထားပါ၊၊
ထို ့ေနာက္ ငါး ကို အနံ ့ေကာင္းေစရန္ ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ျဖင္ ့ျပဳတ္ေပးပါ၊၊ ငါးအသားႏူးျပီး
ျပဳတ္ရည္အနည္းငယ္က်န္ေသာ အခါ မီးဖိုေပၚမွ ခ်ပါ ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို ့ကို ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္ ထားသည္ ့အိုး ထဲသို ့ေျမပဲဆံေထာင္း၊ ႏွမ္း ၊ ငရုပ္သီးအၾကမ္းမွုန္ ့ တို ့ကို ထည့္ ျပီး ေမႊပါ ။ ထိုိ ့ေနာက္ အိုးထဲသုိ ့ မာလာငါးအႏွစ္ ကို ျပ ူ
လုပ္မည့္ ဟင္းအနည္းအမ်ားေပၚမူတည္ျပီး တစ္ထုတ္ (သို ့) တစ္ဝက္ ထည္ ့ပါ။
အားလံုးျပီးေသာအခါ ျပဳတ္ထားေသာ ကန္စြန္းဥေခ်ာင္း ကို ဟင္းအႏွစ္ႏွင့္ ေရာေမႊပါ။
ထို ့ေနာက္ ျပ ုတ္ထားေသာငါး ႏွင့္ ေရာလိုက္ပါ ။
ငါးကို အတံုးနဲ႕မဟုတ္ဘဲ အေကာင္လိုက္ေလးဆို ၿပင္ဆင္ရတာ ပိုလွပါတယ္ေနာ္။
အရသာအေပါ့အငန္ လိုအပ္သလို ျပင္ဆင္ စားသံုးႏိုင္ပါသည္။
0 comments:
Post a Comment