ငါးပိရည္ႏွင္ ့တို ့စရာ အစံုအလင္







ငါးပိရည္ ဆိုတာ ၿမန္မာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ႏွစ္သက္ၾကတဲ႕ ဟင္းရံတစ္မ်ိဳးပါ။
ငါးပိရည္က်ိဳရင္ ကၽြန္မအေမက အိုးထဲကိုဆႏြင္းနည္းနည္း ထည့္ၿပီးက်ိဳပါတယ္။

ငါးပိရည္္ ထဲထည့္မယ့္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နဲ ့ ငရုတ္သီးကို ဒယ္အိုးထဲ ထည့္ၿပီးေလွာ္ပါတယ္။သီတံေလးရိွလို့ကင္ခ်င္ရင္လည္းရပါတယ္။
အနံ ့ေမႊးလာၿပီဆိုမီးဖိုေပၚမွခ်လို ့ရပါၿပီ။

ငါးအစိုရွိရင္လည္းကင္ထည့္လိုက္ပါဦး။ေလွာ္ထားတဲ့ၾကက္သြန္ၿဖဴ
နဲ ့ငရုတ္သီးကိုမညက္တညက္ေလး ေထာင္း၊ ငါးေလွာ္ (သို ့)ကင္ေလးကိုလည္း ပန္းကန္ထဲ ဖဲ့ထည့္ လိုက္ပါ။ ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့ထပ္ထည့္ခ်င္လည္း ထည့္လိုက္ပါဦး။ က်ိဳထားတဲ့ ငါးပိရည္ ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ ပန္းကန္ထဲ မွာေမႊၿပီးရင္ ငရုတ္သီးမႈန္ ့နည္းနည္း ၿဖဴးလိုက္ေနာ္..
အတို ့အတြက္ကေတာ့မိမိႏွစ္သက္ရာေရြးခ်ယ္ႏုိင္ပါတယ္…
ပံုမွာေတာ့ ဓညင္းသီးႏုႏုေလးေတြကင္၊ မွ်စ္ ၊ခရမ္းကေသာ့သီး ၊နံနံပင္၊မံုလာဥနီ၊ၾကက္သြန္နီ
တို ့ပါ။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online