ၾကာဇံဟင္းခါး ေရွာက္သီးသုတ္



ၾကာဇံဟင္းခါး
ၾကာဇံဟင္းခါးခ်က္စားဖို႕ အတြက္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကေတာ့ ပဲၾကာဇံ၊ ၾကက္သား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ပဲၿပား၊ မႈိေၿခာက္၊ ဆီ၊ဆား၊ ဆႏြင္း၊ငါးပိ၊ ငံၿပာရည္၊ငရုတ္ေကာင္းမႈန္ ့၊ အေရာင္တင္မႈန္႕ နဲ႕ ဟင္းခတ္ မႈန္႕ တို႕ၿဖစ္ပါတယ္ရွင္။ ပထမဦးစြာ ပဲၾကာဇံကို ေရစိမ္ထားပါ။ ၾကက္သား ကို ဆား ဆႏြင္း အနည္းငယ္၊ ငံၿပာရည္ အနည္း ငယ္တို႕ ႏွင့္ နယ္ၿပီး ၿပဳတ္ထားပါ။ ပဲၿပားကိုလည္း ေရစိမ္ထားပါ။ မိႈေၿခာက္ ကိုလည္း ေရစိမ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေလး လွီးၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္ ဂ်င္းကို ေထာင္းၿပီး ထည့္ဆီသတ္ေပးပါ။ ၿပဳတ္ထားၿပီးသား ၾကက္သားကို အမွ်င္ေလးေတြ ၿဖစ္ေအာင္ဖဲ့ပါ။ (သို႕) အတံုးေသး ေသးေလးေတြတံုးေပးပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆီသတ္သည့္ အိုးထဲကို ထည့္လိုက္ပါ။ ဆား၊ငါးပိ၊ အေရာင္တင္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ထည့္ပါ။ ေနာက္ၿပီးကိုယ္ခ်က္မည့္ ပမာဏအလိုက္ အိုးထဲကို ေရေႏြးက်ိဳၿပီးသား ကိုထည့္ လိုက္ပါ။ ဟင္းေရအိုးပြက္လာၿပီးဆိုမွ ေရစိမ္ထားတဲ့ ၾကာဇံကို ထည့္ပါ။ ၾကာဇံဖတ္ အရမ္းရွည္ေနလွ်င္ ကတ္ေၾကးနဲ႕ ကိုက္လိုက္ပါ။ မိႈေၿခာက္ကို သဲမပါေအာင္ ေရ အထပ္ထပ္ေဆးၿပီး အဖတ္ေသးေသးေလးေတြ ကိုက္ၿပီးထည့္ပါ။ ပဲၿပားကိုလည္း သင့္ေတာ္ရံု ကိုက္ၿပီးထည့္ပါ။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ လည္းထည့္ပါ။ ၾကာဇံလည္း ႏႈးၿပီးဆို အေပါ့ အငံ ၿမည္းၿပီး ၾကာဇံဟင္းခါး ရပါၿပီရွင္။ မႏ ၱေလးမွာေတာ့ ၾကာဇံဟင္းခါးထဲကို ပိတ္စြယ္ေလးေတြ ပါးပါးလွီးထည့္တာရယ္ မႈိအစိုရယ္ပါ ထည့္ခ်က္တဲ့ အက်င့္ရွိၾကတယ္။ ၾကာဇံကို တစ္ခ်ိဳ႕က ၾကက္သားဆီသတ္ကတည္းက ထည့္လိုက္ၾကတယ္။ ၾကာဇံ မေၾကဘူးလို႕ေၿပာပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ ကၽြန္မခ်က္တဲ့ နည္းအတိုင္းေရးလိုက္တာပါ။ ငံုးဥၿပဳတ္ႀကိဳက္ရင္ ငံုးဥၿပဳတ္ၿပီးသားေလးေတြ ထည့္စားၾကပါတယ္။ ကၽြန္မတို႕ အိမ္မွာေတာ့ ၾကက္ဥကို အခ်ပ္ႀကီးေတြ ရေအာင္ ေခါက္ေၾကာ္ၿပီး ပါးပါးေလးေတြ ညွပ္ထည့္ပါတယ္။
ကၽြန္မတို႕ အိမ္မွာ လူ(၅) ေယာက္စာ ဆံုရင္ ၾကာဇံ (၂၅)က်ပ္သား ၾကက္သား တစ္ၿခမ္းဆိုရင္ စားလို႕ရေနၿပီ။ ဓါတ္ပံုထဲမွာေတာ့ ၾကက္ဥေၾကာက္မထည့္ထားဘူး။ ၾကာဇံဟင္းခါးကို ၾကက္သြန္မိတ္ နံနံပင္ ေရွာက္သီး ငရုတ္သီးမႈန္႕ နဲ႕ ၾကက္သြန္ပါးပါးလွီးတာေလးေတြ ထည့္စားလို႕ ေကာင္းပါတယ္။
ကၽြန္မကေတာ့ ၾကက္သြန္မိတ္ ထည့္ မစားလိုက္ရပါဘူး။ ကၽြန္မအစ္ကိုက ၾကက္သြန္မိတ္ကို ဂ်ဴးဖူးနဲ႕ မွားၿပီး၀ယ္လာလို႕ပါ။ သူကေၿပာေသးတယ္။ စင္ကာပူက ၾကက္သြန္ၿမိတ္က ေတာ္ေတာ္သန္တယ္တဲ့။ :)

ေရွာက္သီးသုတ္
ေရွာက္သီးသုတ္ဖို႕ အတြက္ ေရွာက္သီးကို အခြံခြာၿပီး အမႊာေလးေတြ လုပ္ထားပါ။ အသီးအရြက္ အစား အလိုက္ တစ္ၿခမ္း(သို႕) တစ္လံုးလိုပါလိမ့္မယ္။ ၾကက္သြန္ နီ အေနေတာ္ (၃)လံုးေလာက္ကို ပါးပါးလွီးၿပီး မမႊန္ေအာင္ ေရစိမ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ ၿဖဴလည္း ပါးပါးလွီး ထားပါ။ ငါးပိကို ကင္ထားပါ။ ေၿမပဲဆံေထာင္း၊ ပဲမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕၊ ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႕၊ ဆီခ်က္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္ ပါးပါးလွီး ထားတာေလးေတြ ေရာလိုအပ္ပါတယ္။
ပန္းကန္တစ္ခုထဲမွာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ ၿဖဴ၊ ေရွာက္သီး မႊာ၊ငါးပိ၊ ပုဇြန္ေၿခာက္ မႈန္႕၊ပဲမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး ေတာင့္ ပါးပါးလွီး ေလးမ်ား၊ ဆီခ်က္တို႕ႏွင့္ အေပါ့ အငံလိုသလို ၿပင္သံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါတယ္ရွင္။ ကၽြန္မကေတာ့ ေရွာက္သီးမရွိလည္း သံပရိုသီးနဲ႕ သုတ္စား ပါတယ္။ ခ်ဥ္ငံစပ္ဆို အကုန္ ႀကိဳက္တယ္။
စားသြားပါဦးရွင္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online