ဝက္သားတုတ္ထိုး







ဝက္သားတုတ္ထိုးစားခ်င္တဲ့ အာသီသ ရွိေနတာၾကာၿပီ။
ခုတစ္ေလာ အစားအေသာက္အေၾကာင္းပဲ စဥ္းစားေနမိတယ္။
အခ်ိန္တိုင္း ဒီအေၾကာင္းပဲ စဥ္းစားေနမိတာ ကိုယ့္ကိုကိုယ္ေတာင္ ရွက္လာၿပီ။
ဒါနဲ ့ေက်ာင္းအားတဲ့တစ္ရက္ေတာ့ ဝက္သားတုတ္ထိုးလုပ္စားမယ္လို ့ေတးထားတယ္။
ဝက္သားတုတ္ထိုးက မႏၱေလးမွာ စားရတာနဲ ့ရန္ကုန္မွာ စားရတာ မတူလွဘူး။
မႏၱေလးက အဓိက အသားကို ၿပဳတ္ထားတာဆိုေတာ့ အသားက ေပ်ာ့တယ္။
တုတ္နဲ ့ထိုးထားတာတင္ မဟုတ္ပဲ ပြဲနဲ ့လဲစားလို ့ရတယ္။
ပြဲနဲ ့ၾကေတာ့ အသားၿပဳတ္တဲ့အရည္ေရာၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီး ကို ပါးပါးလွီးထည့္၊
ငရုတ္သီးေဆာ့ရယ္ သံပုရာသီးညွစ္ၿပီး စားၾကတယ္။
တုတ္နဲ ့ထိုးထားတာၾကေတာ့ မႏၱေလးမွာ အကင္လို ့ေခၚတယ္။
အကင္နဲ ့ပြဲႏွင့္ေပါ့။
ၿပီးေတာ့ အသား၊အူနဲ ့အဆုတ္ကို မီးေအးေအးေလးနဲ ့ၾကြတ္ေနေအာင္
ေၾကာ္ထားတဲ ့အၾကြတ္ေၾကာ္ဆိုတာ ရွိေသးတယ္။
အဲဒါနဲ ့ၾကေတာ့ ဝက္ၿပဳတ္ေရကို သံပုရာသီးညွစ္ၿပီးေသာက္ေပါ့။
ရန္ကုန္မွာ တုတ္ထိုးစားေတာ့ ပြဲႏွင့္မွ မစားရတာ။ငယ္ငယ္တုန္းက ရန္ကုန္မွာ
တုတ္ထိုးစစားဖူးတာ လွည္းတန္းေစ်းနားမွာ ။ကေလးတုန္းက တုတ္ေလးနဲ ့ထိုးၿပီးစားရတာ အရမ္းသေဘာက်တာပဲ။ ရန္ကုန္မွာက် အသားကို နည္းနည္းၿပန္ေၾကာ္တယ္နဲ ့တူတယ္။
မာတဲ့အရသာရွိတယ္။ မႏၱေလးမွာလည္း အသားကို ၿပန္ေၾကာ္တဲ့ဆိုင္ေတြရွိတယ္။
အသားညီွနံ ့အရမ္းၿပင္းတဲ့ေဒသရင္ေတာ့ ၿပန္ေၾကာ္မွေကာင္းမယ္ထင္တယ္။
ဘာပဲေၿပာေၿပာကၽြန္မကေတာ့ ၿပဳတ္တဲ့အရသာကိုၾကိဳက္ပါတယ္။
မိမိႏွစ္သက္ရာ ဝက္သားကလီစာမ်ားကို ေရြးဝယ္ထားပါ။
ကၽြန္မကေတာ့ ဝက္အသည္း၊ႏွလံုး၊လွ်ာ တစ္ဘူးစီဝယ္လိုက္ပါတယ္။
ေရေသခ်ာေဆးၿပီး ခ်င္းေထာင္းေရနဲ ့နယ္ေပးပါတယ္။
ေနာက္ ဆား၊သၾကားအနည္းငယ္၊ပဲငံၿပာရည္အေနာက္၊ငံၿပာရည္၊တရုတ္မဆလာ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္း
တို ့ၿဖင့္နယ္ေပးပါတယ္။ ထို ့ေနာက္ အသားမ်ားကို ၿပဳတ္ေပးပါ။
ေပါင္းအိုးနဲ ့ေပါင္းေပးရင္ အရသာပိုေကာင္းပါတယ္။
အသားၿပဳတ္အိုးထဲကို ဂ်င္းအေခ်ာင္းေလးေတြလွီးၿပီး ထည့္ေပးပါတယ္။
နာနတ္ပြင့္အလြယ္တကူရမယ္ဆိုရင္ ထည့္ၿပဳတ္ေပးပါ။
ကၽြန္မကေတာ့ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးထည့္ၿပဳတ္ပါတယ္။
အသားႏူးၿပီဆိုရင္ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ၿပင္ဆင္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ့ ငရုတ္ေဆာ့ကို
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ငရုတ္သီးစိမ္းလွီးထည့္ သံပုရာရည္ညွစ္ၿပီး ၿပင္ဆင္ပါ။
အရည္ေလးနဲ ့စားမယ္ဆို မိမိႏွစ္သက္ရာအပိုင္းကို ပါးပါးလွီး၊
အရည္ဆမ္း၊အခ်ဥ္ထည္ ့ၿပီး စားသံုးပါ။
ထမင္းနဲ ့စားမွာမလို ့ဆိုရင္ေတာ ့ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ပါးပါးလွီးပါ။ ပဲပင္ေပါက္ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး သခြားသီးနဲ ့မုန္လာဥနီကိုအေခ်ာင္းေလးေတြ လွီးေပးပါ။
အသားနဲ ့ေရာၿပီး ဆီခ်က္၊ငံၿပာရည္တို ့နဲ ့သုတ္စားပါ။
အသားကို ေၾကာ္ၿပီးမွစားခ်င္သူမ်ားအတြက္ အသားကို ဆီၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။
ၿပီးမွ ၿပန္ၿပီးေပါင္းေပးပါ။
ဒါဆိုရင္ အလြမ္းေၿပ ဝက္သားတုတ္ထိုးရပါၿပီေနာ္။
ၿပဳလုပ္ပံု ကေတာ့ အမ်ိဴးမိ်ဳးကြဲၿပားႏိုင္ပါတယ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

sin dan lar said...

စားခ်င္လိုက္တာ.....

လင္း said...

ေနာက္လူေတြဘို ့မခ်န္ပါ။ အကုန္တီးသြားျပီ

khin oo may said...

ဒါမ်ိဴးဆိုေရွ႔ဆံုးကခ်ည္းဘဲ။

Nu Thwe said...

လုပ္စားဦးမယ္။ ေက်းဇူးေနာ္ ညီမ။

Everest said...

Thanks for sharing!

My Blog List 1

My Blog List 3

Popular Posts

ေနရာအစံုမွ ဧည့္သည္မ်ား

Current User

User Online