ဝက္ပုန္းရည္ဟင္းကေတာ့ တကယ့္အညာစာ စစ္စစ္ၿဖစ္ပါတယ္။
အညာသားတို ့အၾကိဳက္ဟင္းတမယ္ဆိုလဲ မမွားပါဘူး။
ပုန္းရည္ဆိုတာက အညာထြက္ကုန္ပဲ မဟုတ္လား။
ဝက္ပုန္းရည္ ခ်က္ရင္ အိမ္မွာ ထမင္းခ်က္လို ့ မေလာက္ပါဘူး။
ကၽြန္မရဲ ့ တူပိစိေလးေတြက အစ ဝက္ပုန္းရည္ဟင္းနဲ ့ထမင္းနယ္ေပးတာကို
ထမင္းမည္းမည္းေလး စားလို ့ေကာင္းတယ္ဆိုၿပီး အရမ္းၾကိဳက္ၾကပါတယ္။
ခ်က္ရတာလည္း လြယ္ကူၿမန္ဆန္လွပါတယ္။ ဝက္သားကို ဝယ္တဲ့ေနရာမွာ
ပုန္းရည္နဲ ့ေရာဖို ့ဆိုရင္ ကၽြန္မကေတာ့ ဝက္သားသံုးထပ္သားကို ေရြးဝယ္ပါတယ္။
ပုန္းရည္အရသာေလး ေရာဝင္ေနတဲ့ ဝက္အဆီေလးရဲ့ အရသာကို ၾကိဳက္လို ့ပါ။
ဝက္သားသံုးထပ္သား မၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ မိမိႏွစ္သက္ရာ အစိတ္အပိုင္းႏွင့္
ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
ဝက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ဆား၊ငံၿပာရည္၊ ပဲငံၿပာ
ရည္အၾကည္ တို ့ႏွင့္ေရာနယ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ပါ။
(တစ္ခ်ိဳ ့က ဝက္သားအတြက္ ဆီသတ္ရင္ နႏြင္းမႈန္ ့မထည့္ၾကပါဘူး။)
ၾကက္သြန္နီအေရာင္ေလးႏြမ္းရင္ၾကက္သြန္ၿဖဴ ႏွင့္ဂ်င္းေရာေထာင္းထားတာကို ထည့္ပါ။
အနံ ့ေလးေမႊးလာရင္ အေရာင္တင္မႈန္ ့၊ဆားအနည္းငယ္ နဲ ့ဝက္သားထည့္ပါ။
ဝက္သားကို သူ ့ေရေလးနဲ ့သူတစ္ေရခမ္းေအာင္တည္ၿပီးမွ
ေရထပ္ထည့္ၿပီး ႏူးေအာင္တည္ပါ။ ဝက္သားႏူးခါနီး အခ်ိန္ေလာက္မွာ
ပုန္းရည္ထုတ္ (၁)ထုတ္ကို ေဖာက္ထည့္ပါ။
ပုန္းရည္မွာ အမႈန္ ့ထုတ္က ၾကာရွည္ခံေပမဲ့ အႏွစ္ထုတ္က
ပိုၿပီး စားလို ့ေကာင္းပါတယ္။
ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားလို ့ပုန္းရည္ခဲေနရင္ အၿပင္မွာ
ေရေႏြးေလးနဲ ့ေဖ်ာ္ၿပီးမွ ဟင္းအိုးထဲ ထည့္ေပးပါေနာ္။
ဝက္သားႏူးၿပီ ဆိုရင္ စားလို ့ရပါၿပီေနာ္။
အညာသားတို ့အၾကိဳက္ဟင္းတမယ္ဆိုလဲ မမွားပါဘူး။
ပုန္းရည္ဆိုတာက အညာထြက္ကုန္ပဲ မဟုတ္လား။
ဝက္ပုန္းရည္ ခ်က္ရင္ အိမ္မွာ ထမင္းခ်က္လို ့ မေလာက္ပါဘူး။
ကၽြန္မရဲ ့ တူပိစိေလးေတြက အစ ဝက္ပုန္းရည္ဟင္းနဲ ့ထမင္းနယ္ေပးတာကို
ထမင္းမည္းမည္းေလး စားလို ့ေကာင္းတယ္ဆိုၿပီး အရမ္းၾကိဳက္ၾကပါတယ္။
ခ်က္ရတာလည္း လြယ္ကူၿမန္ဆန္လွပါတယ္။ ဝက္သားကို ဝယ္တဲ့ေနရာမွာ
ပုန္းရည္နဲ ့ေရာဖို ့ဆိုရင္ ကၽြန္မကေတာ့ ဝက္သားသံုးထပ္သားကို ေရြးဝယ္ပါတယ္။
ပုန္းရည္အရသာေလး ေရာဝင္ေနတဲ့ ဝက္အဆီေလးရဲ့ အရသာကို ၾကိဳက္လို ့ပါ။
ဝက္သားသံုးထပ္သား မၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ မိမိႏွစ္သက္ရာ အစိတ္အပိုင္းႏွင့္
ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
ဝက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ဆား၊ငံၿပာရည္၊ ပဲငံၿပာ
ရည္အၾကည္ တို ့ႏွင့္ေရာနယ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ပါ။
(တစ္ခ်ိဳ ့က ဝက္သားအတြက္ ဆီသတ္ရင္ နႏြင္းမႈန္ ့မထည့္ၾကပါဘူး။)
ၾကက္သြန္နီအေရာင္ေလးႏြမ္းရင္ၾကက္သြန္ၿဖဴ ႏွင့္ဂ်င္းေရာေထာင္းထားတာကို ထည့္ပါ။
အနံ ့ေလးေမႊးလာရင္ အေရာင္တင္မႈန္ ့၊ဆားအနည္းငယ္ နဲ ့ဝက္သားထည့္ပါ။
ဝက္သားကို သူ ့ေရေလးနဲ ့သူတစ္ေရခမ္းေအာင္တည္ၿပီးမွ
ေရထပ္ထည့္ၿပီး ႏူးေအာင္တည္ပါ။ ဝက္သားႏူးခါနီး အခ်ိန္ေလာက္မွာ
ပုန္းရည္ထုတ္ (၁)ထုတ္ကို ေဖာက္ထည့္ပါ။
ပုန္းရည္မွာ အမႈန္ ့ထုတ္က ၾကာရွည္ခံေပမဲ့ အႏွစ္ထုတ္က
ပိုၿပီး စားလို ့ေကာင္းပါတယ္။
ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားလို ့ပုန္းရည္ခဲေနရင္ အၿပင္မွာ
ေရေႏြးေလးနဲ ့ေဖ်ာ္ၿပီးမွ ဟင္းအိုးထဲ ထည့္ေပးပါေနာ္။
ဝက္သားႏူးၿပီ ဆိုရင္ စားလို ့ရပါၿပီေနာ္။
2 comments:
စားခ်င္စရာပဲ ညီမေလးေရ.. ဒီက ၀က္သားေတြက မ်ားေသာအားျဖင့္ အေခါက္မပါေတာ့ ၀က္သား သိပ္မခ်က္ျဖစ္ေတာ့ဘူး.. အဲဒီလုိ ခ်က္စားၾကည့္ဦးမယ္.. :)
စားၾကည့္ပါေနာ္မမ nu-san :D
Post a Comment