အဲဒီေန့က ငါးခ်ဥ္ကို သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ :)
ၿမန္မာႏိုင္ငံက ငါးခ်ဥ္ဆိုရင္ေတာ့ ေကာလင္းဘက္ကလာတဲ့ ငါးၾကီးခ်ဥ္ကို
ခ်က္စားရတာၾကိဳက္ပါတယ္။ ဒါေလးကေတာ့ ယိုးဒယားေစ်းက ဝယ္ထားတာပါ။
sour fish လို့ဘဲေရးထားေတာ့ ဘာငါးခ်ဥ္လဲဆိုတာေတာ့ မသိပါဘူး။ :)
ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ ငါးခ်ဥ္ေလးေတြကို သင့္ေတာ္ရံုလွီးၿပီး ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးေလးေတြနဲ့
သုတ္ပါတယ္။ ပဲေတာင့္ရွည္ႏုႏုေလးေတြရလို့ လွီးထည့္ထားပါတယ္။
နံနံပင္ေလးရရင္ ထည့္သုတ္လို့ေမႊးပါတယ္။
အရသာအတြက္ ဆားအနည္းငယ္နဲ့ ၾကက္သားမႈန့္ ထည့္ၿပီး ဆီစိမ္းစမ္းၿပီး သုတ္ပါတယ္ရွင္။
သုတ္မစားခ်င္တဲ့သူမ်ားကေတာ့ ေၾကာ္စားလို့ရပါတယ္ရွင္။
ၾကက္သြန္နီဆီသတ္ၿပီး ငါးခ်ဥ္ေတြလွီးထားတာထည့္ပါမယ္။
အရသာအတြက္ ဆား၊ၾကက္သားမႈန့္ထည့္ၿပီး အေရာင္လွရံု အေရာင္တင္နည္းနည္းထည့္ပါတယ္။
ငရုတ္သီးၿခမ္းထားတာေလးထည့္ၿပီး နံနံပင္ေလး၊ၾကက္သြန္ၿဖဴေလးအုပ္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီေနာ္။
ငါးခ်ဥ္သုတ္& ငါးခ်ဥ္ေၾကာ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
My Blog List 1
-
-
1Apr20243 weeks ago
-
Adelaide မြို့ရဲ့ အမှိုက်ပစ် စနစ်11 months ago
-
-
စာေပဆု ၂၀၂၀3 years ago
-
Something about the protection of UNESCO4 years ago
-
-
-
MUA Web Converter7 years ago
-
ကားနံပါတ်တွေ အင်္ဂလိပ်လို ပြောင်းလဲသတ်မှတ်ပြီ10 years ago
-
စိတ္အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း10 years ago
-
၂.၉.၂၀၁၂ တနဂၤေႏြေန႕ ဆြမ္းေလာင္းလွဴျခင္း11 years ago
-
For “Harvest Thanksgiving Festival”12 years ago
-
ၾကည့္မိတဲ့ သတင္း (၄-၃-၂၀၁၁)13 years ago
-
တူမေလးမ်ားနဲ႔ တလတာ..13 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 2
-
-
အသံတိတ္ထားတဲ႔ အလြမ္းမ်ား5 years ago
-
အမိႈက္ပစ္ၿခင္း အႏုပညာ9 years ago
-
-
ေမာင္စိန္ေသာင္းရဲ႕ မႏွင္းရည္ ေနာက္ဆက္တြဲ12 years ago
-
-
-
-
-
My Blog List 3
-
သီးရွက်စုံ ကော်ရည်18 hours ago
-
-
-
-
Blog အလွမ်းပြေ3 years ago
-
Lock Down4 years ago
-
Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္4 years ago
-
အလွနတ္သမီးေလး မလိခ...5 years ago
-
Ancestors Altar5 years ago
-
ပုစြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ေၾကာ္5 years ago
-
အခ်ဥ္ေပါင္း (၂)6 years ago
-
Zuma Zen Blaster: Sang Game Legendaris7 years ago
-
သား ၂ေယာက္လံုုးရဲ႔ အမႈအက်င္႔ေလးမ်ား8 years ago
-
ဒိုနောင်းမှာ တနေ့တာ(ညနေပိုင်း)8 years ago
-
'' အလြယ္ခ်က္ အုုန္းေထာပတ္ထမင္း "9 years ago
-
ေဂြးသီး ငပိခ်က္10 years ago
-
-
ကၽြန္ေတာ႕ အေတြ႕အၾကံဳမ်ား ၄10 years ago
-
စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၃၄10 years ago
-
နံနက္စာႏွင့္ ေန႔လည္စာမ်ား10 years ago
-
-
-
-
-
ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္12 years ago
-
-
-
-
Popular Posts
-
ငါးဖယ္ေၾကာ္ ငါးဖယ္ေၾကာ္ ကို စားရတာ ရိုးမသြားေအာင္ အစာပလာ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး နည္းတစ္မ်ိဳးနဲ႕ ေၾကာ္တာပါ။ ကၽြန္မ အမ်ိဳးသားက ငါးဖယ္ေၾက...
-
ေၾကးအိုးဆီခ်က္ကေတာ့ အေမ႕အတြက္ပါ။ :) ဒါကေတာ့ ေၾကးအိုး အရည္နဲ႕ပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ အရည္ ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။ :) က်ဴဆိုင္၊ပဲၿပား၊ငံုးဥ၊ကိုက္လန္၊မုန္ညင္းန...
-
ေၾကးအိုးလုပ္စားၿဖစ္တဲ့ေန့ကပါ။ နည္းနည္းေတာ့ၾကာေနၿပီ။ ခုမွ ဓါတ္ပံုေတြ ့လို့ၿပန္တင္လိုက္ပါတယ္။ :) ေသခ်ာရိုက္ထားတဲ့ပံုေတြေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ :) ေၾက...
-
ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့ ဟင္းအတြဲအစပ္ေလးပါ။ wet market ကေန ဆိတ္သား ကီလိုဝက္ ဝယ္လာပါတယ္။ မန္က်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္မ်ားမ်ားကို ေရေႏြးေလးနဲ႕...
-
့ ၾကာဇံေၾကာ္ ကို အိမ္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ဖိတ္ေကၽြးတုန္းက ကၽြန္မေၾကာ္တဲ့ နည္းအတိုင္း မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။ မိမိႏွစ္သက္ရာ အသားနဲ့ေၾက...
-
Happy New Year ပါ။ ေရမုန္ညင္း ကို ေရေႏြးေဖ်ာ ၿပီး ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီး၊ ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ဆီခ်က္၊ သံပုရာ...
-
ေနာက္တစ္မ်ိဳးလုပ္စားၿဖစ္တာကေတာ့ ပုစြန္ေတာသုတ္ ္ေလးပါ။ ပုစြန္ကို ဟန္ဟန္ပန္ပန္ သုတ္တာမဟုတ္ဘဲ ေလွာ္ၿပီးသားပုစြန္ကို သင့္ရံုလွီးၿပီး မန္က်ီးသီးမ...
-
ဆီထမင္းဝါဝါေလးကို Rice Cooker နဲ့အလြယ္တကူခ်က္စားမဲ့နည္းလမ္းကေတာ့ ထမင္းအိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထဲ့ၿပီး ဆီက်က္ရင္ နႏြင္းမႈန့္ေလးထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿ...
-
ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြေန့က မုန့္တီသုတ္ေလး သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ မုန့္တီသုတ္ဖို ့လိုအပ္တဲ့အဓိက ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပဲမႈန့္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေကာင္းေကာင္း၊ ငံၿပာရ...
-
အိမ္မွာ အခုတေလာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေပါေနတာမို ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ ခ်က္စားမလို ့ စိတ္ကူးၾကည့္ ့လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိတ္ေန ၿ...
Current User
User Online
7 comments:
this is my favorite... love to eat that daily..
how's the taste?? same like myanmar " nga-chin"???
The taste is not very different kuu :) It's also good.But I prefer Myanmar sour fish :)
The taste is not very different kuu :) It's also good.But I prefer Myanmar sour fish :)
စူဘူးေရ...
ငါးခ်ဥ္ မစားရတာၾကာၿပီ...စားခ်င္တယ္...
စားခ်င္လာၿပီ။ ငါးခ်ဥ္ၾကိဳက္တယ္။
မုန္းဒယ္..မုန္းဒယ္..မုန္းဒယ္။
မဂၤလာပါ..
အခ်ဥ္သုတ္ထဲမွာေတာ့ ငါးခ်ဥ္သုတ္ ကို အၾကိဳက္ဆံုးပါ။ ဖတ္ရင္းနဲ႕ သြားေတြၾကိမ္းလာတယ္။ :) :)
ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး
Post a Comment