အဲဒီေန့က ငါးခ်ဥ္ကို သုတ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ :)
ၿမန္မာႏိုင္ငံက ငါးခ်ဥ္ဆိုရင္ေတာ့ ေကာလင္းဘက္ကလာတဲ့ ငါးၾကီးခ်ဥ္ကို
ခ်က္စားရတာၾကိဳက္ပါတယ္။ ဒါေလးကေတာ့ ယိုးဒယားေစ်းက ဝယ္ထားတာပါ။
sour fish လို့ဘဲေရးထားေတာ့ ဘာငါးခ်ဥ္လဲဆိုတာေတာ့ မသိပါဘူး။ :)
ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ ငါးခ်ဥ္ေလးေတြကို သင့္ေတာ္ရံုလွီးၿပီး ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးေလးေတြနဲ့
သုတ္ပါတယ္။ ပဲေတာင့္ရွည္ႏုႏုေလးေတြရလို့ လွီးထည့္ထားပါတယ္။
နံနံပင္ေလးရရင္ ထည့္သုတ္လို့ေမႊးပါတယ္။
အရသာအတြက္ ဆားအနည္းငယ္နဲ့ ၾကက္သားမႈန့္ ထည့္ၿပီး ဆီစိမ္းစမ္းၿပီး သုတ္ပါတယ္ရွင္။
သုတ္မစားခ်င္တဲ့သူမ်ားကေတာ့ ေၾကာ္စားလို့ရပါတယ္ရွင္။
ၾကက္သြန္နီဆီသတ္ၿပီး ငါးခ်ဥ္ေတြလွီးထားတာထည့္ပါမယ္။
အရသာအတြက္ ဆား၊ၾကက္သားမႈန့္ထည့္ၿပီး အေရာင္လွရံု အေရာင္တင္နည္းနည္းထည့္ပါတယ္။
ငရုတ္သီးၿခမ္းထားတာေလးထည့္ၿပီး နံနံပင္ေလး၊ၾကက္သြန္ၿဖဴေလးအုပ္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီေနာ္။
အစ္စရေးက ရာဖာကို လေကြောင်းမှ တိုးမြှင့်တိုက်ခိုက်
10 hours ago
7 comments:
this is my favorite... love to eat that daily..
how's the taste?? same like myanmar " nga-chin"???
The taste is not very different kuu :) It's also good.But I prefer Myanmar sour fish :)
The taste is not very different kuu :) It's also good.But I prefer Myanmar sour fish :)
စူဘူးေရ...
ငါးခ်ဥ္ မစားရတာၾကာၿပီ...စားခ်င္တယ္...
စားခ်င္လာၿပီ။ ငါးခ်ဥ္ၾကိဳက္တယ္။
မုန္းဒယ္..မုန္းဒယ္..မုန္းဒယ္။
မဂၤလာပါ..
အခ်ဥ္သုတ္ထဲမွာေတာ့ ငါးခ်ဥ္သုတ္ ကို အၾကိဳက္ဆံုးပါ။ ဖတ္ရင္းနဲ႕ သြားေတြၾကိမ္းလာတယ္။ :) :)
ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး
Post a Comment