ခရမ္းခ်ဥ္သီးပန္ေထြေဖ်ာ္လုပ္ဖို ့အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ားကေတာ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ။ (အရြယ္အေနေတာ္(၃)လံုးဆို ဟင္းစားပန္းကန္(၁)လံုးနဲ ့အၿပည့္ရပါတယ္။)
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ။
ၾကက္သြန္နီ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္။
နံနံပင္။
ဆီ။
ဆား။
ငံၿပာရည္။
ခေနာဟင္းခတ္မႈန္ ့တို ့ၿဖစ္ပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို မီးဖုတ္ထားပါ။ ၿမန္မာႏုိင္ငံမွာလုိ မီးေသြးမီးဖိုထဲ ထည့္ဖုတ္ စရာမရွိရင္ ကင္တဲ့ဇကာၿပားေလးကို gas မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ကင္လိုက္ပါ။
ကင္ဖို ့အဆင္မေၿပဘူးဆိုရင္ ေနာက္တစ္နည္းကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အိုးထဲမွာ ငံၿပာရည္ နည္းနည္းထည့္ၿပီး ေရခမ္းၿပဳတ္ေပးပါ။ မီးကင္တာကေတာ့ပိုၿပီးစားလို ့ေကာင္းပါတယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္ ့ၾကက္သြန္ၿဖဴကို အိုးထဲထည့္ၿပီးေလွာ္လိုက္ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုေထာင္းလိုက္ပါ။ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ။
ၾကက္သြန္နီ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္။
နံနံပင္။
ဆီ။
ဆား။
ငံၿပာရည္။
ခေနာဟင္းခတ္မႈန္ ့တို ့ၿဖစ္ပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို မီးဖုတ္ထားပါ။ ၿမန္မာႏုိင္ငံမွာလုိ မီးေသြးမီးဖိုထဲ ထည့္ဖုတ္ စရာမရွိရင္ ကင္တဲ့ဇကာၿပားေလးကို gas မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ကင္လိုက္ပါ။
ကင္ဖို ့အဆင္မေၿပဘူးဆိုရင္ ေနာက္တစ္နည္းကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အိုးထဲမွာ ငံၿပာရည္ နည္းနည္းထည့္ၿပီး ေရခမ္းၿပဳတ္ေပးပါ။ မီးကင္တာကေတာ့ပိုၿပီးစားလို ့ေကာင္းပါတယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္ ့ၾကက္သြန္ၿဖဴကို အိုးထဲထည့္ၿပီးေလွာ္လိုက္ပါ။
မေလွာ္ခ်င္လို ့့အစိမ္းေထာင္းထည့္လည္းရပါတယ္။
ၿပီးရင္ကင္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအခြံႏႊာၿပီး ေရာေထာင္းပါ။
ၿပီးရင္ကင္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအခြံႏႊာၿပီး ေရာေထာင္းပါ။
ၿပီးရင္ ဆား၊ငံၿပာရည္၊ ခေနာဟင္းခတ္မႈန္ ့တို ့နဲ ့အေပါ့အငန္ၿပင္ဆင္လိုက္ပါ။
ေထာင္းထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုပန္းကန္တစ္လုံးထဲထည့္ၿပီးဆီဆမ္းပါ။ေနာက္ၿပီးၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးတာရယ္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊နံနံပင္ရယ္ေရာၿပီး သံုးေဆာင္လို ့ရပါၿပီရွင္။
ကၽြန္မဓါတ္ပံုထဲမွာေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးတာရယ္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊နံနံပင္ရယ္မပါ ပါဘူး။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊နံနံပင္အဆင္သင့္မရွိလုိ ့ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပန္ေထြေဖ်ာ္ကို မုန္ ့ပ်ားသလက္ႏွင့္တြဲစားရင္
ကၽြန္မဓါတ္ပံုထဲမွာေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးတာရယ္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊နံနံပင္ရယ္မပါ ပါဘူး။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊နံနံပင္အဆင္သင့္မရွိလုိ ့ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပန္ေထြေဖ်ာ္ကို မုန္ ့ပ်ားသလက္ႏွင့္တြဲစားရင္
ေတာ္ေတာ္ေလးစားလို ့ေကာင္းပါတယ္။
ဆိတ္သားေၿခာက္ကင္
ဆိတ္သားေၿခာက္ကင္အတြက္ကေတာ့ ၿမန္မာႏုိင္ငံၿပန္တုန္းကယူလာတဲ့ အသားေၿခာက္ကို ေရခဏစိမ္ထားပါတယ္။ေနာက္စဥ္းတံုးေပၚကိုတင္ၿပီး ငရုတ္က်ည္ေပြ ့နဲ ့ထုေပးပါတယ္။ ေနာက္ၿပီးgasဖိုေပၚတင္ၿပီး ကင္ပါတယ္။ ဆိတ္သားေၿခာက္ကင္မြမြေလးရေအာင္ ထုလိုက္ကင္လိုက္လုပ္ေပးရပါတယ္။
ဆိတ္သားေၿခာက္ကင္
ဆိတ္သားေၿခာက္ကင္အတြက္ကေတာ့ ၿမန္မာႏုိင္ငံၿပန္တုန္းကယူလာတဲ့ အသားေၿခာက္ကို ေရခဏစိမ္ထားပါတယ္။ေနာက္စဥ္းတံုးေပၚကိုတင္ၿပီး ငရုတ္က်ည္ေပြ ့နဲ ့ထုေပးပါတယ္။ ေနာက္ၿပီးgasဖိုေပၚတင္ၿပီး ကင္ပါတယ္။ ဆိတ္သားေၿခာက္ကင္မြမြေလးရေအာင္ ထုလိုက္ကင္လိုက္လုပ္ေပးရပါတယ္။
ၿပီးရင္ ပန္းကန္္ထဲထည့္ၿပီး ဆီဆမ္းလိုက္ပါေနာ္။
ဆိတ္သားေၿခာက္ကင္မြမြေလးကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးပန္ေထြေဖ်ာ္နဲ ့တြဲဖက္ၿပီး
ဆိတ္သားေၿခာက္ကင္မြမြေလးကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးပန္ေထြေဖ်ာ္နဲ ့တြဲဖက္ၿပီး
ထမင္းပူပူေလးနဲ ့့့့စားလိုက္ၾကရေအာင္ေနာ္။
တြတ္ပီကာတြန္း ထဲကလို သစ္ပင္ရိပ္ေအာက္က ကြပ္ပစ္မွာ
အဖန္ရည္တစ္အိုးနဲ ့ဆတ္သားေၿခာက္ဖုတ္ေလးနဲ ့ ၿမည္းခ်င္ရင္လည္း ရပါေသးတယ္။
1 comments:
ခေနာဟင္းခတ္မႈန္ ့ကို ဒီအတိုင္းထည့္လို႕ရလား။ အခ်ိဳမႈန္႕မသုံးဘဲ ခေနာဟင္းခတ္မႈန္ ့သုံးေတာ့ အသုပ္သုပ္စားတိုင္း ပုစြန္ေခ်ာက္မႈန္႕ဘဲ သုံးေနရတာ။ အဲလိုထည့္စားလို႕ စားေကာင္းရင္ စမ္းၾကည့္ဦးမယ္။ :)
Post a Comment